Yhteishaku sekä haku valmistaviin koulutuksiin alkaa 23.2. – Hae Vantaan oppilaitoksiin

Opiskelijat juttelevat portaissa. Kuva: Sakari Manninen.

Yhteishaku

Valtakunnallinen yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin on käynnissä 23.2.‒7.4. Huom! Hakuaikaa on pidennetty opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä. Lue lisää hakuajan pidentämisestä.

Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi-järjestelmässä. Kattavasti ohjeita hakuun ja tietoa Vantaan opiskelumahdollisuuksista löytyy osoitteesta sivistysvantaa.fi/yhteishaku, sekä oppilaitosten omilta sivuilta.

Vantaan toisen asteen oppilaitokset:

Yksityiset oppilaitokset

Haku valmistaviin koulutuksiin

Yhteishaun lisäksi 23.2.‒7.4. on käynnissä myös haku peruskoulun jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin. Huom! Hakuaikaa on pidennetty opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä. Lue lisää hakuajan pidentämisestä.

Koulutuksiin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Valmistavissa koulutuksissa kehität opiskelutaitojasi ja valmistaudut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon tai lukio-opinnot.

Valmistavat koulutukset:

Oppivelvollisuus laajenee koskemaan kaikkia alle 18-vuotiaita

Jatkossa oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto). Peruskoulun päättävällä on käytännössä samat vaihtoehdot valita koulutus kuin aiemminkin, ja nuorella on oikeus hakea yhteishaussa toivomiinsa koulutuksiin.

Opinnot ovat jatkossa myös materiaalien osalta uusille toisen asteen opiskelijoille pääsääntöisesti maksuttomia siihen asti, kun opiskelija täyttää 20 vuotta. Opiskelijat saavat käyttöönsä tutkinnon suorittamiseen tarvittavat välttämättömät välineet ja materiaalit maksutta.

Oppivelvollisuus ja sen myötä oppimateriaalien maksuttomuus koskee opiskelijoita, jotka ovat tällä hetkellä perusopetuksen 9. luokalla. Oppivelvollisuuden laajeneminen tuo uusia velvoitteita nuorille ja huoltajille. Perusopetuksen päättävät nuoret ovat velvollisia hakemaan perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin yhteishaussa.

Lue myös artikkelit yhteishausta ja opiskelusta Vantaan toisen asteen oppilaitoksissa:

Julkaistu: 22.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter