Valon Vantaa

Pimeään aikaan Vantaalla syttyvät valot. Useat valotaideteokset koristavat katuja, rakennuksia, aukioita ja toreja. Lisäksi pimenevään aikaan sijoittuu myös tapahtumia, kuten uusi valotaidefestivaali Reflektor Korso.

Reflektor Korso

Vantaan ensimmäinen valotaidefestivaali Reflektor Korso järjestetään Korsossa 27.–29.9.2019. Tapahtuma tuo Korson Ankkapuiston metsäalueelle ja Korson liikuntapuistoon kahdeksan valotaideteoksen reitin.

Reitillä kohtaa valotaidetta sekä kotimaisilta että ulkomaisilta taiteilijoilta. Tapahtuma on maksuton ja koko perhe on tervetullut! Valotaideteoksiin voi tutustua viikonlopun ajan kello 18–23.

Reflektor Korson ideana on roskavaloton, pimeä ympäristö. Valotaiteen teho perustuu pimeyteen, ja Reflektorin reitin kulku Ankkapuiston metsäalueelta liikuntapuistoon luo mielenkiintoista kontrastia luonnon ja urbaanin ympäristön kesken. Kun normaalisti täydet urheilukentän valaistukset suljetaan ja tilalle asetetaan valotaidetta, vaikutus on yllättävä. Pimeä metsä saa valaistuksensa yleensä vain tähtitaivaalta, mutta tuttujen lenkkimaisemien tunnelma muuttuu valotaiteen myötä taianomaiseksi.

Katso lisätietoja osoitteesta www.reflektor.fi ja tule käymään erilaisella iltalenkillä Korsossa! Halutessasi voit tutustua reitin taideteosten esittelyteksteihin myös suomeksi.

Valotaideteokset Vantaalla

Valotaide ilahduttaa eri puolilla Vantaata! Syys- ja talvi-iltojen hämärtyessä osa teoksista syttyy automaattisesti. Osa teoksista on taas kausivalaistu, jolloin ne ovat käytössä tai esimerkiksi vaihtavat väriä tietyn ajanjakson mukaan.

Tänä syksynä nostamme esiin vantaalaista valohelmiä. Tiedot taideteoksista päivittyvät tälle sivulle, ja toivomme niistä olevan iloa kaikille vantaalaisille sekä Vantaalla kävijöille.

Lähde tutustumaan taiteeseen kotikulmillasi tai suuntaa seikkailulle aivan eri puolelle Vantaata!

Koivukylän suuralue

Valoreitti Leinelän asemalta pyörällä 4,8km

Pingviini taideteos, Leineläntie (Kukkukallio)

Primavera-aukio

Epinkosken kiertoliittymän valotaideteos, Epinkoskentie

Reflektor tapahtuman pääportti

Reflektor Korson taideteokset ja taiteilijat

Vantaan ensimmäinen valotaidefestivaali Reflektor Korso järjestetään Korsossa 27.–29.9.2019. Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma tuo Korson Ankkapuiston metsäalueelle ja Korson liikuntapuistoon kahdeksan valotaideteoksen reitin.

Ajankohtaista

Twitter