Valon Vantaa

Pimeään aikaan Vantaalla syttyvät valot: ne koristavat katuja, rakennuksia, aukioita ja toreja. Lisäksi pimenevään aikaan sijoittuu tapahtumia, kuten syykuussa järjestetty uusi valotaidefestivaali Reflektor Korso ja uusien valotaideteosten avajaisia.

Voit osallistua myös itse Valon Vantaaseen esimeriksi vierailemalla tapahtumissa ja kiertämällä ja kuvaamalla erilaisia valokohteita. Sekä jakamalla kokemuksesi somessa tunnuksella #valonvantaa. Jos innostut järjestämään oman – pienen tai suuren – valotempauksen kotona, töissä tai vaikkapa harrastusporukalla, kerro siitä myös muille Vantaan tapahtumakalenterissa.

OMBRA ON AVATTU!

Ombra on entinen kilpa-ajojen valvontatorni, joka on kunnostettu instrumentiksi. Tämä interaktiivinen Marjukka Korhosen ja Markus Raivion tilataideteos kokoaa yhteisen varjon alle niin arkkitehtuuria ja kuvanveistoa kuin alueen tapahtumia ja historiaakin. Tornia voi soittaa Keimolassa ajaneen Leo Kinnusen rata-auton äänistä muodostetulla sävelasteikolla, jossa sävelet syntyvät tornia ympäröivästä liikkeestä. Kaupunkilaiset itse siis saavat teoksen ja tilan elämään ja soimaan.

Keimolankaarre, Vantaa

Ombra taideteos

Marrasvalot-tapahtuma Rajakylässä

Marrasvalot-tapahtuma käynnistyy perjantaina 1.11. ja valoteokset ovat esillä joka päivä hämärän laskeutumisesta iltakymmeneen 15.1.2020 saakka.

Pallopuiston (Maratontie 28) leikkipaikkaa vastapäätä on esillä valotaidetta, jossa yleisön eteen avautuvassa maisemassa seikkailee niin valaistuja eläimiä, mielikuvitusolentoja kuin ystävällisiä kummituseläinhahmojakin.

– Valotapahtumamme on nyt erityisesti suunnattu lapsille ja nuorille, mutta aikuisetkin voivat toki nauttia väriloistosta. Valaistut hahmot ovat etupäässä metsäneläimiä. Osa hahmoista vaihtuu ajan kuluessa. Esimerkiksi lähellä joulua valaistujen hahmojen joukossa on jänis tonttulakissa, kertoo tapahtuman järjestävän Rajakylän pientaloyhdistyksen puheenjohtaja, kuvataideopettaja Kari Saloranta.

#valonvantaa Instagramissa

Valon lumoa Vantaalla

Ympäri Vantaata löytyy paljon kohteita, joita kannattaa suunnata katsomaan erityisesti syksyisin ja talvisin: jotkut asiat voi nähdä vain pimeässä!

Varsinaisen valotaiteen lisäksi osa kaupungin julkisesta taiteesta valaistaan iltojen pimetessä, jotta ne voivat ilahduttaa ohikulkijoita myös muulloin kuin päiväsaikaan. Vantaan katukuvasta löytyy myös kiehtovia kausivalaisuja, jotka ovat käytössä tai esimerkiksi vaihtavat väriä tietyn ajanjakson mukaan. Valoilottelu käynnistyy toden teolla marraskuun saapuessa.

Syksyn mittaan nostamme esiin vantaalaista valohelmiä. Tiedot kohteista päivittyvät tälle sivulle, ja toivomme niistä olevan iloa kaikille vantaalaisille sekä Vantaalla kävijöille.

Lähde tutustumaan Valon Vantaaseen kotikulmillasi tai suuntaa seikkailulle aivan eri puolelle kaupunkia!

Koivukylän alueen valokohteet

Koivukylän suuralueella voi astua jättimäisten kasvien loisteeseen Leinelässä tai ihastella Tähdet-videoprojisointia Koivukylässä.

Valoreitti Leinelän asemalta pyörällä, noin 4 km

Epinkosken kiertoliittymän valotaideteos, Epinkoskentie

Pingviini-taideteos, Leineläntie (Kukkukallio)

Primavera-aukio

Koivukylän taidekohteet; taiteilija Vesa-Pekka Rannikko

Sulka ja Tähdet, Kytötie 29

Varpunen ja Sanat, Rautkallionkatu 9 (valmistuu kevään 2020 aikana)

Tikkurilan alueen valokohteet

Kauniit kausivalaistukset tervehtivät Tikkurilassa kulkevia, ja kaupungintalon edustalla saatat löytää todellisen kala-apajan.

Kävelyreitti Tikkurilan juna-asemalta

Vantaan kaupunginmuseon julkisivuvalaistus, Hertaksentie 1

Kielotien "samppanjalasit", kausivalaistus, Kielotie

Kivistön alueen valokohteet

Kivistön suuralueella voit nauttia esimerkiksi soittohetkestä Keimolan vanhan valvontatornin valossa.

Aviapoliksen alueen valokohteet

Aviapoliksesta löytyy niin suuria kuin pieniäkin valokohteita, joihin tutustuessasi voit vaikka pysähtyä puolimatkan Etapille!

Hakunilan alueen valokohteet

Hakunilan suuralueella voi bongata Fazerilan maamerkin tai aistia sähkön Fingridin Länsisalmen sähköasemalla.

Korson alueen valokohteet

Korso nähtiin syksyllä 2019 aivan uudessa valossa: valofestivaali Reflektor Korso houkutteli katsojia läheltä ja kaukaa.

Ombra soi moottoriradan tunnelmaa - Vantaa kanava

Still-kuva Vantaa kanavan videosta Ombran avajaisista

Ajankohtaista

Twitter