Maksullinen pysäköinti

Vantaalla pysäköinti on maksullista Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla.

Maksullista asiointipysäköintiä on myös keskusta-alueilla sijaitsevissa kaupungin omistamissa kiinteistöissä, pois lukien koulujen ja päiväkotien pihat. Lyhytaikaiset pysäköintipaikat esimerkiksi asemien saattoliikenteelle ovat maksuttomia.

Pysäköinti on maksullista seuraavilla alueilla:

 • Tikkurilassa on noin 340 maksullista paikkaa, jotka sijaitsevat muun muassa Asematien, Ratatien ja Tikkuraitin ympäristössä
 • Myyrmäessä on noin 150 maksullista paikkaa, jotka sijaitsevat Vaskivuorentieltä Rajatorpantielle ja Ruukkukujalta Jönsaksentielle.
 • Kivistössä maksullisia paikkoja on noin 65. Maksullisia ovat Aurinkokivenkuja sekä osa Keimolantietä ja Ruusukvartsinkatua.

Liityntäpysäköinti on maksullista ilman voimassa olevaa joukkoliikennelippua Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan juna-asemien liityntäpysäköintipaikoilla. Lue lisää: www.hsl.fi/liityntäpysäköinti

Näin pysäköit maksulliselle pysäköintipaikalle

Pysäköinti on maksutonta ensimmäisen tunnin ajan. Pidempiaikaisessa pysäköinnissä pysäköintimaksut ovat ensimmäisen maksuttoman tunnin jälkeen Tikkurilan keskeisimmillä paikoilla 2 €/h ja muilla paikoilla 1 €/h. Maksullisuus on voimassa pääsääntöisesti arkisin klo 7 - 19 ja lauantaisin klo 9 - 15. Osalla maksullisista paikoista enimmäispysäköintiaika on neljä tuntia.

Jos pysäköit korkeintaan tunnin, käytä pysäköintikiekkoa normaaliin tapaan. Muuta maksusuoritusta ei tarvita. Pysäköidessäsi yli tunnin aloita maksutapahtuma heti pysäköinnin alkaessa. Ensimmäinen tunti pysäköintiä on ilmaista ja veloitus alkaa toisen tunnin alusta.

Valitse pysäköinnin maksutapa:

1. Easyparkin, ParkManin, eParkingin tai Moovyn mobiilisovellus

 • Lataa sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta. Sovellus kannattaa ladata jo etukäteen puhelimeen, jotta pysäköinnin maksaminen olisi sujuvampaa.
 • Katso sovellusten käyttöohjeet nettiosoitteesta www.easypark.fi, www.parkman.fi, www.eparking.fi tai www.moovy.fi lisäopastusta mobiilisovelluksen lataamisesta ja käytöstä saa Vantaa-infoista ja Kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta.
 • Pysäköintiaikaa voi jatkaa kesken pysäköinnin. Muista päättää maksutapahtuma lopettaessasi pysäköinnin!

2. Easyparkin soittopalvelu

 • Easyparkilla on myös soittopalvelu, jonne soittamalla voit aloittaa pysäköintitapahtuman. Maksu veloitetaan tällöin puhelinlaskusi yhteydessä.
 • Puhelinnumero 0600 41 55 00 sekä aluekohtainen koodi näkyvät liikennemerkkipylvään infotaulussa, lisätietoja www.easypark.fi.

3. Lippuautomaatti, jos sellainen on lähellä

 • Lippuautomaatteja on yhteensä seitsemän keskeisimmillä alueilla. Liikennemerkki ”Lippuautomaatti” osoittaa automaatin olevan lähistöllä nuolen suunnassa. Automaatissa lukee ohjeet pysäköinnin maksamiselle.
 • Lippuautomaatti toimii kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä prepaid- maksukortilla. Kolikoilla tai seteleillä ei voi maksaa.
 • Näppäile automaattiin arvioimasi pysäköinnin kesto ja maksa.
 • Lippuautomaattiin tulee syöttää pysäköidyn auton rekisteritunnus. Maksukuittia ei tarvitse viedä tuulilasiin. Pysäköinnin valvonta tapahtuu sähköisesti mobiililaitteiden avulla.
 • Vaikka lippuautomaattia ei olisi pysäköintipaikan lähettyvillä, voi automaatilla silti käydä maksamassa pysäköinnin, kunhan hinta on oikea. Maksamisen jälkeen voi ajaa lähemmäs määränpäätä ja pysäköidä sinne tai käyttää pysäköintikiekkoa sen aikaa, kun kävelee automaatille maksamaan.

Aluenumeroiden kanssa kannattaa olla tarkkana, kun maksaa pysäköinnin Easyparkin ja Parkmanin kautta. Sen sijaan lippuautomaattia käyttäessä ei tarvitse välittää aluenumeroista, mutta pysäköinnin hinnan täytyy olla oikea. Easyparkin aluenumerot ja pysäköinnin hinta näkyvät sekä liikennemerkeissä että lippuautomaateissa. Maksullisuuden lisäksi joillakin pysäköintipaikoilla on enimmäisaikaraja 4 tuntia, jota ei saa ylittää. Liikennemerkissä näkyvien aikarajojen ulkopuolella saa pysäköidä vapaasti ja maksutta.

Lisäopastusta saa Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoista. Vantaa-infojen henkilökunta auttaa mielellään mobiilisovellusten lataamisessa ja pysäköintiautomaatin käytössä sekä vastaa aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Miksi pysäköinti on maksullista?

Keskusten tiivistyessä pysäköintipaikkoja on entistä vähemmän tarjolla. Pysäköintipaikkojen lyhytkestoista käyttöä halutaan edistää, jotta niitä on tarjolla useammalle tarvitsijalle. Tavoitteena on, että asiointiin tarkoitetut pysäköintipaikat ovat palveluiden käyttäjien käytettävissä, eivät pitkäaikaisessa käytössä kuten asukaspysäköinnissä. Toisaalta maksulliset pysäköintipaikat mahdollistavat pysäköimisen pidempään kuin aiemmin; juuri sen aikaa kuin tarvitsee. Tavanomaisen lyhytaikaisen asiointipysäköinnin voi kuitenkin hoitaa maksutta, jos pysäköinnin kesto on alle tunnin.

Pysäköinnin maksullisuuden tavoitteena on myös kestävien kulkumuotojen käytön sekä keskustojen vetovoimaisuuden ja palvelujen saavutettavuuden edistäminen.

Ajankohtaista