Myyräncolo kuhisee kulttuuria lähiön keskellä

Artikkeli

Joko tunnet Vantaan oman Kaapelitehtaan? Kurkista Myyrmäen Myyräncoloon!

Yhteisöllinen kulttuuritalo kokoaa yhteen yrittäjiä, taiteilijoita ja harrastajia.

- Meillä on 80 kulttuurialan yrittäjää ja muuta toimijaa täällä vuokralaisina. Myyrmäessä on nyt valmiina kohtalaisen iso luovan alan keskittymä, kuvailee Myyräncolon koordinaattori Petteri Niskanen.

Saman katon alla on esimerkiksi radioasemia, tapahtumatiloja ja treenipaikka. Kuvauspäivänä harjoittelemasta löytyy Karjalasta kolttien maille -kokoonpano.

- Tuntuu, että aina innoitun muiden tavasta tehdä. Silloin, kun on erilaisia taiteilijoita tai tekijöitä yhdessä, siitä syntyy jotakin uutta, Amanda Kauranne kertoo harjoituksissa.

Myyr York Parkista hyvää palautetta

Myös sijainnin edut nousevat esiin tutustumiskierroksella.

- Vähän keskustan ulkopuolella, missä hinnat ovat meidän kaltaiselle pienemmällä ja kasvavalle yritykselle vähän kohtuullisemmat. Täältä on kuitenkin tosi nopea päästä vaikka keskustaan kaikkiin tapaamisiin ja kuvaushommiin, sanoo Matti Kaira Kaide Tuotannosta.

Kesällä 2022 Myyräncolon pihalle nousi yhteistyössä kaupungin kanssa Myyr York Park. Urbaanin katupuiston kesään kuului muun muassa Vantaan kesälava keikkoineen, joogaa sekä yhteislaulua.

Palaute varsinkin kesästä oli hyvää, kertoo tuottaja Jesse Laukkonen.

- Ihmiset ovat ottaneet hyvin vastaan sen, että on kulttuuria saavutettavissa ja helposti lähestyttävää meininkiä.

Lainaamo auttaa tapahtumien järjestämisessä

Myyräncolossa toimii myös välinelainaamo tapahtumia varten. Esimerkiksi telttoja ja äänentoistojärjestelmiä voi lainata ilmaiseksi. Tässäkin kaupunki ja myös Myyrmäki-liike ovat mukana.

- Itse on aina vaikea arvioida, kuinka innovatiivinen on, mutta ei tämän kaltaisia kulttuurikeskittymiä lähiövyöhykkeeltä oikeastaan löydy. Perinteisen lähiön alueella aika harvinaisia tai ei nyt suoraan tule mieleen toista, Niskanen pohtii.

Myyräncolon verkkosivut

Avainsanat

Kaupunkikehitys