Vaskivuoren lukion virtuaalikamarikuoro tuo toivoa koronan hiljentämään kaupunkiin

Artikkeli

Asiasanat

KulttuuriOpiskelijat

Katso Vaskivuoren lukion kamarikuoron Pelottomien riemulaulu Youtubessa.

Vantaalaisen Vaskivuoren lukion kamarikuoron kevään suunnitelmat muuttuivat täysin kahdessa viikossa Irlannin kilpailumatkasta kotoa käsin pidettäviin etäkuoro-harjoituksiin. Koska yhdessä laulaminen muuttui haasteelliseksi karanteenin aikana, kuoro päätti toteuttaa virtual choir -projektin ja teokseksi valikoitui Jussi Chydeniuksen varta vasten Vaskivuoren lukion kamarikuorolle säveltämä teos “Pelottomien riemulaulu”, jonka tekstin on kirjoittanut entinen vaskivuorelainen Julia Junttila.

“Etäopetusta oli kulunut kaksi päivää ja kaipuu yhdessä musisoimiseen oli jo valtava. Projektissa pääsimme paitsi kokoamaan äänemme jälleen yhteen, samalla myös lähettämään toisillemme positiivista energiaa ja tsemppihenkeä. Ja se jos mikä on tärkeää tässä ajassa!” kuoronjohtaja Jonna Vehmanen kertoo.

Vaskivuoren lukion kamarikuoro on nuorisosekakuoro, jossa laulaa noin 40 laulajaa. Kuoro on kautta vuosikymmenten kuulunut suomalaisten nuorisosekakuorojen parhaimmistoon - viimeisimpänä lokakuussa 2017 kuoro voitti EBU:n järjestämän “Let the peoples sing” -kuorokilpailun lapsi- ja nuorisokuorosarjan. Huhtikuussa kuoron oli tarkoitus matkata Corkin kansainvälisille kuorofestivaaleille kilpailemaan, mutta vallitsevan koronavirus-tilanteen vuoksi festivaali peruttiin ja osallistuminen siirtyy vuodella eteenpäin.

Kamarikuoron laulu kosketti laajasti – kuoro paljasti, kuinka video tehtiin

Perjantai-iltapäivään mennessä Vaskivuoren lukion kamarikuoron videota on katsottu Facebookissa lähes 300 000 kertaa, ja kuorolle sataa kiitosta videon jakamisesta. Kuorolaiset ovat hämillään saamastaan huomiosta.

- Eihän tätä todeksi usko, tuntuu aivan uskomattomalta ajatella että ollaan pystytty tavoittamaan noin suuri yleisö. On myös mahtavaa kuulla, että video on tuottanut ihmisille iloa tällaisena vaikeana aikana. Olen ylpeä kuorostamme, kertoo kuorossa laulava Fiona Walsh.

- Olen hämilläni, mutta suunnattoman onnellinen. Tuntuu ihanalta, että olemme voineet tuoda toivoa ihmisille ja että pystymme levittämään positiivisuutta näin tehokkaasti. Kaikki positiiviset kommentit, joita olemme saaneet auttavat myös itseä löytämään valon pilkahduksia vaikeana aikana, summaa kuorossa laulava Erika Nordman.

Monet ovat jo ehtineet kysellä, kuinka upea video on toteutettu. Nyt Vaskivuoren lukion kamarikuoro onkin jakanut omalla Facebook-sivullaan ohjeet videon tekemiseen.

 

Päivitetty 27.3.2020: Lisätty kuorolaisten kommentit ja linkki ohjeisiin.

Avainsanat

Tarinoita VantaaltaKoronavirusMusiikki