Vantaalla virittäydytään vaalitunnelmaan Vantaudu vaaleille –kiertueella ja Nuorten vaaleilla

Tiedote

Vantaudu vaaleille-kiertue nostaa tietoisuuteen sekä eduskuntavaaleja että vantaalaisittain tärkeitä aihealueita. Kiertueen kohtaamiset järjestetään odottamattomissa vantaalaisissa paikoissa ja hiukan odottamattomille kuulijoille.

Kuvassa erivärisiä graafisia vaalisinettejä ja alhaalla vasemmalla sinisellä pohjalla valkoinen teksti Vantaudu vaaleille

Vantaudu vaaleille -keskustelut tarjoavat vantaalaisille odottamattomia kohtaamisia puolueiden edustajien kanssa. Kohtaamisissa keskustelevat eri puolueiden vantaalaiset ehdokkaat (1 hlö / puolue). Tilaisuuksiin osallistuvat puolueet on arvottu. 

Kiertueella keskustelua ylläpitävät Vantaan Sanomien päätoimittaja Mia Lindström ja toimittaja Tiina Örn. 

Sisällöt ja teemat keskusteluihin nousevat muun muassa Vantaan hallitusohjelmasta.  

Lisäksi kiertueeseen kuuluu Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan järjestämä Kaikkien Suomi - vai onko? Monikulttuurinen vaalipaneeli. 

  

Kiertueen aikataulu ja teemat 

2.3. klo 18.30–19.15 Artsi (Myyrmäki) - Yleinen kaupunkikeskustelu: kuntatalous, kansainvälisyys  

7.3. klo 15.30–16.15 Dixi (Tikkurila) - Raiteet ja kiitotie  

14.3. klo 14.30–15.15 Kuusijärvi - Vihreys ja hyvinvointi  

15.3. klo 11.45–12.25 Lumon lukio (Korso) - Osaaminen ja työ 

15.3. klo 17–19 Valtuustosali - Kaikkien Suomi - vai onko? Monikulttuurinen vaalipaneeli 

 

Katso lisätietoja tapahtumakalenterista  

Kaikki Vantaudu vaaleille -tapahtumat

Valtuustosalin monikulttuurinen paneeli

 

Nuorten vaalit on valtakunnallisesti toteutettu opetuksellinen äänestystapahtuma, jossa nuoret saavat tutustua vaaleihin ja ehdokkaisiin 

Vantaalla Nuorten vaalien järjestäjiksi ilmoittautui ilahduttavasti yhteensä 18 Vantaan kaupungin peruskoulua ja toisen asteen oppilaitosta sekä kaksi nuorisotilaa. Vantaan kaupunki haluaa tukea Nuorten vaalien järjestämistä osana nuorten demokratiakasvatusta ja tarjoaa osallistujille ohje- ja tukimateriaalia vaalien järjestämiseen ja aiheen käsittelyyn. Lisäksi käyttöön on saatavilla äänestyskoppeja aidon vaalitunnelman luomiseen. 

Vantaalla nuoret pääsevät virittäytymään vaaliteemoihin myös seuraamalla Tikkurilan lukion opiskelijakunnan ja Vantaan nuorisovaltuuston yhteistä eduskuntavaalipaneelia 6.3. klo 10-11:30. Voit seurata vaalipaneelia suorana lähetyksenä.

Tarjolla on lisäksi vaalivisa ja oman ehdokkaan valitsemiseen voi saada vinkkejä esimerkiksi Nuorten vaalikoneesta

Nuorten vaalit järjestetään 6.–17.3.2023 ja niitä koordinoi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Äänestyksen tulokset julkaistaan yhteistyössä Ylen kanssa 21.3. Vaaleissa äänestetään samoja ehdokkaita kuin varsinaisissakin vaaleissa ja äänioikeutettuja ovat alle 18-vuotiaat, jotka eivät vielä voi äänestää varsinaisissa vaaleissa.  

Tutustu tarkemmin Nuorten vaaleihin.  

 

Vaalit näkyvät Vantaan katukuvassa aiempaa enemmän 

Yleisille alueille sijoitettavien keskitettyjen vaalimainostelineiden lisäksi kaupunki sallii kokeiluluontoisesti näissä eduskuntavaaleissa vaalimainosten asettamisen myös muille julkisille alueille kuten katujen varsiin. 

Mainokset ovat sallittuja 2.3.-2.4.2023 välisenä aikana. Kaupunki ei peri mainospaikoista korvauksia. 

Mainokset ovat mainostajien vastuulla, ja ne tulee asettaa katukuvaan muun muassa liikenneturvallisuudesta huolehtien. Vaalien jälkeen mainokset tulee poistaa viikon kuluessa.  

Lisätietoja asiasta antaa kaupungininsinööri Henry Westlin (henry.westlin@vantaa.fi). 

 

Vantaan varsinainen vaaliviestintä alkaa lähiviikkoina ja luvassa on jotain älytöntä, joten kannattaa virittäytyä vaalitaajuudelle! 

Avainsanat

VaalitÄänestäminenOsallisuusOsallistu ja vaikuta