Vantaan kaupungin uusi verkkosivusto julkaistu - anna palautetta

Tiedote

Vantaan uudet verkkosivut on avattu! Uudella sivustolla halutaan palvella kaupunkilaisia ja muita sidosryhmiä entistä paremmin. Tapahtumat löytää entistä selvemmin, ja suuralueet ja kaupunginosat tuodaan aiempaa paremmin esille. Sivuston ulkoasu henkii värikkyydellään vantaalaisuutta. Visuaalisilla ja rakenteellisilla elementeillä luodaan Vantaan palveluista yhtenäistä käyttökokemusta.

Kaksi henkilöä yhdessä tietokoneella.

Sivuston sisällöt on ryhmitelty palvelukokonaisuuksiin. Kunkin palvelun yhteydessä näytetään palvelua tarjoavat toimipisteet ja asiointitiedot. Johtotähtenä palvelupolkujen suunnittelussa on ollut käyttäjäkyselyissä toistuvasti saatu palaute siitä, että sivuston tulisi toimia käyttäjälähtöisesti - ei organisaation mukaisesti. Sivustolla on paljon ajankohtaisia uutisia, blogeja sekä tietoa kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksista.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut saavutettavuus erilaisissa tilanteissa ja laitteissa. Saavutettavuus on laissa määritetty velvoite, ja sillä on ollut keskeinen rooli uudistuksessa. Teknisessä saavutettavuudessa on otettu aimo harppaus eteenpäin verrattuna nykytilanteeseen.

Kokonaisuutta täydennetään erillissivustoilla: tällä erää Business Vantaan (business.vantaa.fi) ja Vantaan kuvataidekoulun (kuvataidekoulu.vantaa.fi) sivut syventävät vantaa.fi:n tietoja. Vastaavia erillissivustoja tulee kevään aikana lisää; ensimmäisten joukossa uuden Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sivusto.

Alkuvaiheessa tietoa tarjotaan eniten suomeksi, mutta ruotsin- ja englanninkieliset sisällöt ovat vielä valitettavasti kesken. Nämä täydentyvät pikkuhiljaa kevään aikana.

Vantaa-kanava osaksi emosaittia

Vantaakanava.fi on tarjonnut viikoittaisia kaupunkivideosisältöjä jo vuodesta 2013. Videot on tehty kaupungin viestinnässä, ja niitä on saatu myös asukkailta. Nyt vajaan vuosikymmenen jälkeen Vantaa-kanava siirtyy osaksi kaupungin emosaittia eli vantaa.fi:tä. Uusi Vantaa-kanavan osoite on: https://www.vantaa.fi/fi/vantaa-kanava

Vantaa-kanavan videoilta saa tietoa, taustoja ja tarinoita. Asukkaiden ääni kuuluu voimakkaana. Aiheita toivotaan vantaalaisilta, erityisesti liittyen elämään kaupunginosissa ja keskustoissa. Kaikenlainen kekseliäisyys ja innovatiivisuus on edelleen fokuksessa kuten Euroopan nousevassa innovaatiokaupungissa voi odottaa!

Vantaa.fi:hin siirryttäessä vantaakanava.fi jää vielä joksikin aikaa näkyviin arkistosivustona. Lisäksi säilytetään kanavan oma YouTube-sivusto, jota voi seurata helposti tilaamalla uudet julkaisut.

Sivustoa kehitetään yhdessä käyttäjien kanssa

Betasivuston julkaisusta syksystä 2021 lähtien käyttäjiltä on saatu palautetta ja kehitysehdotuksia, joiden avulla sivustoa on kehitetty ja kehitetään. Toivomme edelleen rutkasti palautetta saadaksemme tietoa siitä, mikä sivustolla jo toimii ja mitä meidän pitäisi vielä kehittää.

Palautetta uusista verkkosivuista voi antaa kyselyn kautta.

Avainsanat

KehittäminenSaavutettavuusDigitaalisuusKyselyt