Vantaan kaupunginvaltuusto keskustelee taloussuunnitelmasta ja tilinpäätöksestä

Tiedote

Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina on käsittelyssä tilinpäätös ja strategian toteutuminen. Kokouksessa käydään myös taloussuunnitelman lähetekeskustelu.

valtuustosalin kyltti

Kaupunginvaltuuston kyltti

Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina on käsittelyssä tilinpäätös ja strategian toteutuminen. Kokouksessa käydään myös taloussuunnitelman lähetekeskustelu.

Kaupunginhallitus keskustelee myös kaupungin luottamustoiminnan eettisistä periaatteista (asia 3) ja hyvinvointikatsauksesta (asia 4).

Esillä on myös loppuraportti koskien valtuustokauden 2018–2021 strategian tavoitteita (asia 5). Strategian mittareista arvioitiin toteutuneen täysin 43 prosenttia ja osittain 25 prosenttia. 29 prosentin osalta arvioitiin, etteivät ne toteutuneet.

Loppuraportin jälkeen käsittelyssä on Vantaan kaupungin arviointikertomus 2021 (asia 6), jonka tiivistelmässä todetaan, että strategisten tavoitteiden toteuttamista ja arvioitavuutta ovat kahtena viime vuotena vaikeuttaneet koronapandemian vaikutukset. Toteutumatta jääneiden tavoitteiden osuus nousi, mutta suurin osa valtuustokaudella asetetuista tavoitteista toteutui kuitenkin täysin tai osittain.

Asiana 9 on taloussuunnitelman 2023–2026 lähetekeskustelu, jonka yhteydessä valtuustoryhmät pitävät ryhmäpuheenvuorot.

Viime vuoden tilinpäätöstä käsitellään valtuustossa asiana 7. Vantaan kaupungin vuoden 2021 tilikauden tulos oli 61,3 miljoonaa euroa, ja tilikauden tulos parani 6,5 miljoonalla eurolla edelliseen vuoteen verrattuna. Tilikauden ylijäämäksi muodostui 61,4 miljoonaa euroa.

Valtuustossa on esillä myös asemakaavamuutos Viertolassa osoitteessa Neilikkatie 12, Peltolantorin kulmalla. Nyt osoitteessa sijaitsevat paritalot aiotaan korvata kahdella kerrostalolla (asia 8).

Valtuuston kokousta voi seurata Vantaa-kanavalla 23.5.

Lue kaupunginvaltuuston koko esityslista täältä.
 

Avainsanat

HallintoPäätöksetTalous