Heurekan kevyen liikenteen silta kunnostetaan

Uutinen

Asiasanat

Tikkurilan suuralueRakentaminen

Tikkurilantieltä Keravanjoen yli Heurekaan johtava kevyen liikenteen silta kunnostetaan. Sillan kunnostustyöt alkavat 17.4. alkavalla viikolla ja valmistuvat joulukuussa 2023.

Kaksi ihmistä kävelee Heurekaan johtavalla sillalla

Vuonna 1989 valmistuneen köysisillan valaistus ja osia sillan rakenteista uusitaan, ja osia sillasta maalataan uudelleen. Sillan värähtelyä vähennetään asentamalla vaimentimia.

Silta suljetaan kunnostustöiden ajaksi, ja kulku ohjataan opastein kiertoreiteille. Vaihtoehtoiset kulkureitit joen yli Heurekaan ovat junaradan itäpuolelta joen ylittävä Vernissasilta (Vernissasillan sijainti kartalla) ja lännempää kulkeva Silkkisilta, jota kutsutaan myös Åvikinsillaksi (Silkkisillan sijainti kartalla).

Silta on tullut tunnetuksi niin sanottujen rakkauslukkojen kiinnityspaikkana. Kaupunki on asentanut sillalle myös erityisen ritilän, johon lukkoja voi kiinnittää. Kymmenisen vuotta paikallaan olleeseen levyyn on kiinnitetty kymmenittäin lukkoja. Sillan kunnostuksen aikana ritilä lukkoineen jouduttaneen väliaikaisesti poistamaan, mutta asennetaan töiden lopuksi takaisin paikalleen.

Kunnostettavan sillan sijainti Vantaan karttapalvelussa