Kaupunginhallituksen kokouksessa kesätyösetelin ehdot ja Tikkurilan kaavarunko 2020

Uutinen

Asiasanat

Kaupunginhallitus

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 16.1.2023 nuorten kesätyöllistämistuen käyttöönottoa ja käytänteitä (asia 7). Työllistämistuki käsittää nuorten kesätyösetelin ja kesäyrittäjyystuen. Kesätyöseteleihin avulla vantaalaiset nuoret työllistyvät yrityksiin ja yhdistyksiin. Kesäyrittäjyystuki tarjoaa vaihtoehdon yrittämisestä kiinnostuneille nuorille kevytyrittäjyyden muodossa.

Kaupunginhallituksen listalla on myös toiminta-avustuksen myöntäminen Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:lle Korson logistiikkakeskuksen toimintaan vuodeksi 2023 (asia 9). Vapaaehtoisvoimin toimiva logistiikkakeskus kuljettaa Ukrainaan humanitaarista apua. 

Kokouksessa on esillä Tikkurilan kaavarunko 2020 (asia 12). 
Tikkurilan kaavarunko 2020 ei ole juridinen asiakirja, mutta ohjaa asemakaavoitustyötä ja antaa suuntaa alueen kehitykselle. Kaavarunko tarkastelee Tikkurilan keskustan kehitystä vuoteen 2040 saakka ja kattaa koko Tikkurilan kaupunginosan ja osan Hiekkaharjusta, Jokiniemestä, Kuninkaalasta ja Viertolasta. Kaavarungon tavoitteena, että Tikkurila kehittyy ja kasvaa monipuolisena kaupunkikeskustana osana pääkaupunkiseudun kasvua. Alue tiivistyisi sisäänpäin Vantaan uuden yleiskaavan tavoitteita seuraten ja se kasvaisi 10 000 asukkaalla ja 4000 työpaikalla.

Asialistalla on myös Vantaankosken myllyn kaavamuutos (asia 13). Vantaan kaupungin kiinteistöt ja tilat hakee Vantaankosken myllyn muutosta tapahtumakäyttöön sekä myllytontille hotellia ja kievaria. Rakennusoikeus mahdollistaa hotellin ja kievarin lisäksi myllyn laajennusosan rakentamisen. 

Lisäksi listalla muita kaavamuutoksia (asiat 15 ja 17).

Tutustu kokouksen asialistaan: Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista

 

 

 

Avainsanat

Hallinto