Kotona Vantaalla -hanke auttaa kotona lapsia hoitavia maahanmuuttajia kotoutumaan

Uutinen

Vantaan kaupunki on aloittanut uuden Kotona Vantaalla -hankkeen, joka tarjoaa alkuvaiheen kotoutumispalveluita työvoiman ulkopuolella oleville maahanmuuttajille, erityisesti kotona lapsia hoitaville kotoutujille. Hankkeen tavoitteena on tukea kohderyhmän koulutus- ja työllistymispolkuja sekä osallisuutta yhteiskunnassa.

Liban Ismail ja Tiina Kenttä vetävät Kotona Vantaalla -hanketta

Liban Ismail ja Tiina Kentta vetävät Kotona Vantaalla -hanketta

Hanketta rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö. Sen kesto on marraskuusta 2022 syyskuuhun 2023. Alkuvaiheen palvelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille työvoiman ulkopuolella oleville maahanmuuttajille.

Kotona Vantaalla -hankkeen alkuvaiheen palveluihin kuuluu ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen ja työllistymiseen, alkukartoituksia sekä osaamiskartoituksia, joissa selvitetään henkilön palvelutarpeita, sekä kotoutumissuunnitelman laatiminen, jossa sovitaan palveluista kotoutumisen ja työllistymisen edistämiseksi. Hankkeessa järjestetään myös omankielisiä yhteiskuntaorientaatioita kotivanhemmille.

Hankkeen verkosto kokoaa yhteen vieraskielisille kotivanhemmille palveluita tarjoavia tahoja. Verkosto on avoin kaikille vieraskielisiä kotivanhempia työssään kohtaaville. Siihen kuuluu tällä hetkellä toimijoita kunnan, viranomaisten ja järjestöjen puolelta. Verkoston tavoitteena on tarjota monipuolisia palveluita ja tukea kotivanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Kotona Vantaalla -hankkeen projektin vetäjät, Liban Ismail ja Tiina Kentta, ovat avoinna kaikille kysymyksille ja tiedusteluille. Hankkeen alkuvaiheen kotoutumispalvelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille työvoiman ulkopuolella oleville maahanmuuttajille.

Lisätietoa hankkeesta löytyy Vantaan kaupungin verkkosivuilta.

 

Avainsanat

Kotoutuminen