Vaikuta asemakaavoitukseen Viertolan, Vaaralan ja Länsimäen alueilla

Uutinen

Ratikan reitillä Viertolan, Vaaralan ja Länsimäen alueilla asemakaavoituksessa on valmistunut osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavan valmisteluaineistoa on esittelyssä. Asukkaat voivat jättää mielipiteitä suunnitelmista kirjaamoon kesä- ja heinäkuussa.

Vantaan ratikan Viertolan asemakaavan (nro 002458) valmisteluaineistoon voi tutustua ja jättää mielipiteitä 24.6. klo 16 saakka kirjaamoon. Kaavalla varaudutaan Vantaan ratikkaan osoittamalla riittävä tila ratikan vaatimalle infrastruktuurille ja siihen liittyvälle katuympäristölle Kielotiellä ja Tikkurilantiellä. Kaavassa ei osoiteta uutta rakentamista.

Eteläinen Vaarala ja pohjoinen Länsimäki -asemakaavan (nro 931400) osallistumis- ja arviointisuunnitelma on julkaistu. Mielipiteitä suunnitelmista voi jättää 24.8.2022 mennessä kirjaamoon. Kaavalla osoitetaan riittävä tila Vantaan ratikalle Länsimäentiellä ja Fazerintiellä sekä Rajakylän raitiotiepysäkille, joka sijoittuu Porvoonväylän eteläpuolelle, ja Fazerilan raitiotiepysäkille, joka sijoittuu Fazerin vierailukeskuksen läheisyyteen. Kaavassa ei osoiteta uutta rakentamista.

Mielipiteet suunnitelmista voi jättää kirjaamoon sähköpostitse kirjaamo@vantaa.fi tai kirjeitse. Mielipiteessä on ilmoitettava oma nimi ja osoite sekä kaavatyön numero. Tarkemmat kirjaamon yhteystiedot kirjaamon verkkosivuilta. Maanomistajia on informoitu suunnitelmista erikseen.

Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki? -asukastilaisuuksien kiertue järjestetään 2.-21.6. ja voit tulla kysymään lisää suunnitelmista myös kasvokkain. Tilaisuuksissa voi tutustua paikan päällä ratikan kaavarunkoluonnokseen, joka on nähtävillä 30.6. saakka ja siitä voi jättää mielipiteitä kirjaamoon. Tutustu tarkemmin kiertueen aikatauluihin!

Avainsanat

RatikkaOsallistu ja vaikutaKaavoitusKaupunkikehitys