Vantaalaiset lapset toivovat uudelta kaupunginjohtajalta taitoa rakentaa pomppulinna

Uutinen

Vantaan kaupunginjohtajana vuodesta 2018 toiminut Ritva Viljanen jää eläkkeelle 1. elokuuta 2023 alkaen. Vantaan kaupunginjohtajan virka avautuu hakuun tänään perjantaina 31.3.2023 ja päättyy perjantaina 21.4.2023.

Lapset katsovat luuppien läpi tulevaisuuteen

Kuva: Sercan Alkan

Eläköityvä kaupunginjohtaja Ritva Viljanen on johtanut kaupunginhallituksen alaisena koko kaupungin toimintaa, kehittäen innovatiivista Vantaan kaupunkistrategiaa ja taloutta, vastaten myös seudullisesta, valtakunnallisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä ja edunvalvonnasta. Mikä myös tärkeää, hänet on voinut nähdä sähköpotkulautaa testaamassa, lasten kanssa arvioimassa uuden päiväkodin krokotiililiukumäkeä, illallisella vantaalaisten järjestöjen kanssa tai vantaalaisen kulttuurin äärellä.

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin ja jatkuvasti kehittyvä sekä myös kansainvälisin kaupunki erinomaisten yhteyksien äärellä.

Vantaalle haetaan nyt uutta kaupunginjohtajaa. Saappaat ovat suuret, mutta varmasti täytettävät. –  Ehkä kliseistä tällaisessa 7.500 henkilön organisaatiossa, mutta meillä on rento ilmapiiri ja rohkeaa kehittämistä, kertoo henkilöstö- ja konsernijohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Sama ilmapiiri heijastuu koko kaupungissa. Kaupunkilaiset arvostavat, että kaupunginjohtaja on helposti lähestyttävä ja aidosti Vantaan ja vantaalaisten etua ajava. –  On ollut kiva moikkailla, kun kaupunginjohtaja on tullut kadulla vastaan, kiittelee Marjatta Tikkuraitilla.

Päiväkoti-ikäiset pääsivät myös esittämään toiveitaan tulevalle kaupunginjohtajalle. Pomppulinnan rakentamisen ja vitsien kertomisen taidon sekä suklaamunatuliaisten lisäksi lapset toivovat hienosti käyttäytyvää, kilttiä, lempeää ja toisista välittävää henkilöä Vantaan johtoon.  – Semmonen, joka ois viisas, kiteyttää vielä lasten toiveita viisivuotias Alexandra

– Vantaalla ollaan erityisen ketteriä, kun asioita lähdetään toimeenpanemaan. Saamme isojakin muutoksia nopeassa aikataulussa läpi, kun vaan haluamme, summaa väistyvä kaupunginjohtaja Ritva Viljanen vielä Vantaan etuja.

Vantaan tulevan innovatiivisen kehittäjän, edunvalvojan, verkostoitujan sekä ainakin mielikuvatasolla pomppulinnan rakentajan virka avautuu hakuun tänään perjantaina 31.3.2023 ja päättyy perjantaina 21.4.2023. Valinta virkaan tehtäneen kesäkuun kaupunginvaltuustossa.  Asiaa valmistelee erillinen toimikunta, jonka puheenjohtajana toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman ja varapuheenjohtajana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala.
 

Linkki rekrytointi-ilmoitukseen.

Vantaa-kanavan video: Toiveita tulevalle kaupunginjohtajalle

Avainsanat

HallintoRekrytointi