Eläinsuojelu

Esittely
Eläinsuojelulain ja -asetusten tarkoituksena on suojella eläimiä kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Eläinten hyvinvointia Vantaalla valvovat ensisijaisesti valvontaeläinlääkärit.
Eläinsuojelutarkastukset
Eläinsuojelutarkastuksia tehdään silloin kun eläinten pidossa on syytä epäillä eläinsuojelulain vastaista toimintaa. Lisäksi tehdään säännöllistä eläinsuojeluvalvontaa kohteisiin, joissa toiminta on ammattimaista tai laajamittaista.
Poliisi eläinsuojeluviranomaisena
Virka-ajan ulkopuolella kiireelliset eläinsuojelutapaukset ilmoitetaan aina suoraan poliisille hätänumeroon 112, ja myös arkisin osa eläinsuojeluasioista on ensisijaisesti poliisin hoidettavia. Tällaiset tapaukset ovat mm. eläimen pahoinpitely, eläimen jääminen kuumaan autoon tai koiran hyökkäys muita eläimiä tai ihmisiä vastaan.
Kaikki eläimistä syntyvät huolet eivät ole eläinsuojeluasioita
Koirien häiritsevästä haukkumisesta tehdään viranomaisille runsaasti eläinsuojeluilmoituksia, mutta koiran haukkumisesta syntyvä meluhaitta ei ole peruste eläinsuojelutarkastuksen tekemiselle.
Ota aina ensisijaisesti yhteyttä koiran omistajaan ja keskustele asiasta. Voi olla, ettei omistaja edes tiedä koiran haukkumisesta hänen poissa ollessaan.
Mikäli keskustelut koiran omistajan kanssa eivät auta ja koira jatkaa häiritsevää haukuntaa, ole yhteydessä isännöitsijään tai poliisiin.
Lisätietoja
Mari Lassila
Ympäristökeskus/YmpäristöterveysTavoitettavissa puhelimitse arkisin parhaiten klo 8.30-9.30
Maija Neuvonen
Ympäristökeskus/YmpäristöterveysTavoitettavissa puhelimitse arkisin parhaiten klo 8.30-9.30
Toimipisteet
Vantaan ympäristökeskuksen tehtävänä on huolehtia viihtyisän, terveellisen ja turvallisen elinympäristön säilymisestä.
Lisätietoa toimipisteestä Vantaan ympäristökeskusKielotie 20 C, 4. krs
01300Vantaa
Suomi