Erityispalvelutontit

Asiasanat

AsuminenRakentaminenYhteistyökumppanit

Vantaan kaupunki omistaa palvelurakentamiseen tarkoitettuja erityispalvelutontteja. Kaupunki myy ja vuokraa tontteja yksityisille palveluntuottajille tarpeen mukaan.

Nissaksen päiväkoti.

Kaupunki vastaa muun muassa päivähoidon tarjoamisesta ja erityisryhmien asumisen järjestämisestä. Omien investointien lisäksi kaupunki voi ostaa palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta, ja tarvittaessa kaupunki luovuttaa erityispalvelutontteja eli niin sanottuja Y-tontteja palvelurakentamiseen.

Kaupungilla on toistaiseksi voimassa olevat erityispalvelutonttien luovutusperiaatteet, luovutusehdot ja -hinnat (kaupunginhallitus hyväksynyt 5.3.2018). Kaupunki luovuttaa erityispalvelutontit pääsääntöisesti hakumenettelyiden sekä hinta- ja laatukilpailujen kautta. Erityispalvelutontit vuokrataan tai myydään. Vuokra-aika on pääsääntöisesti 40-45 vuotta.

Erityispalvelutonttien tonttihaut ja -kilpailut julkaistaan tällä nettisivulla. Mikäli haluat liittyä sähköpostilistalle, jonka kautta erityispalvelutonttien hakumenettelyistä tiedotetaan, voit ilmoittaa yhteystietosi erityispalvelutonttien yhteyshenkilöille.

 

Neuvottelumenettely Vallinojan tontista 88006/2

Kilpailutontti 88006/2 (kiinteistötunnus 92-88-6-2) sijaitsee Koillis-Vantaalla Vallinojan kaupunginosassa osoitteessa Variskuja 5. Tontti on asemakaavassa merkitty julkisten lähipalvelurakennusten korttelialueeksi (YL) ja asemakaavan mukaista rakennusoikeutta on 1400 k-m2.

Kilpailutontille tulee rakentaa asumisyksikkö tehostettua ja vaativaa tehostettua palveluasumista tarvitsevia vammaispalvelujen asiakkaita varten. Asumisyksikön tulee asuttaa noin 15–20 asiakasta. Asumisyksikön toteuttamisessa haetaan uusia ja innovatiivisia palveluratkaisuja.

Kilpailuun osallistumisoikeus on määritelty Vantaan ja Keravan kaupunkien yhteisessä vammaisten asumispalvelujen kilpailutuksessa vuonna 2020. Osallistumisoikeus koskee osakohteeseen 9. Tehostettu palveluasuminen kehitysvammaisille asiakkaille osallistuneita yrityksiä. Vuoden 2021 vammaisten asumispalvelujen kilpailutuksen dynaamisessa menettelyssä osakokonaisuuteen valitut uudet palveluntarjoajat eivät omaa osallistumisoikeutta.

Edellä mainittujen ehtojen mukaisesti kilpailuun osallistumishakemuksen ovat oikeutettuja jättämään seuraavat palveluntuottajat: Aspa Palvelut Oy, Attendo Oy, Autismisäätiö sr, Esperi Care Oy / Narikka Erja-Birgit Oy, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr, Hoiva Mehiläinen Oy / Mehiläinen Hoivapalvelut Oy, Kepakoti Oy, Palvelukoti Vantaa Kerttuli Oy, Validia Oy sekä Yrjö ja Hanna -säätiö sr (Mereo ry). Kilpailuun voi osallistua enintään yksi (1) yritys per konserni.

Kilpailuaika on 5.8.-2.9.2022. Kilpailijoiden tulee jättää osallistumishakemus 2.9.2022 klo 12.00 mennessä Vantaan kaupungin kirjaamoon sähköpostitse. Oheisessa kilpailuesitteessä on kilpailun tarkat ohjeet ja säännöt. Kilpailun toiseen vaiheeseen valitaan viisi kilpailijaa ja kilpailun lopullinen voittaja pyritään julkaisemaan vuoden 2023 alussa.

Kaupunkitilalautakunta 18.1.2023 § 8 päätti valita kilpailun voittajaksi Aspa Palvelut Oy:n ja Hoivarakentajat Oy:n muodostaman kilpailuryhmän. Kilpailuryhmän esittämä uusi Vallinojan kehitysvammaisten asumisyksikkö on aistiystävällinen ja vähähiilinen hirsirakenteinen 17 asunnosta muodostuva yksikkö, joka on muokattavissa myös 21 asunnon yksiköksi. Asumisyksikkö tulee tarjoamaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tarpeiden mukaisesti vammaispalvelujen asiakkaille tehostettua palveluasumista, vaativaa tehostettua palveluasumista ja erityisen vaativaa tehostettua palveluasumista. Tavoitteena on aloittaa kohteen rakentaminen kesällä 2023 ja arvioitu rakentamisaika on noin 11 kuukautta.

Lisätietoja kilpailusta: asumisen erityisasiantuntija Wilma Toljander

Lisätietoja

Wilma Toljander

asumisen erityisasiantuntija
050 302 7542 wilma.toljander@vantaa.fi

erityisasuminen

Juho Lumme

maankäyttöinsinööri
043 826 9117 juho.lumme@vantaa.fi

päiväkodit

Avainsanat

Tontit