Erityispalvelutontit

Asiasanat

RakentaminenAsuminenYhteistyökumppanit

Vantaan kaupunki omistaa palvelurakentamiseen tarkoitettuja erityispalvelutontteja. Kaupunki myy ja vuokraa tontteja yksityisille palveluntuottajille tarpeen mukaan.

Nissaksen päiväkoti.

Kaupunki vastaa muun muassa päivähoidon tarjoamisesta ja erityisryhmien asumisen järjestämisestä. Omien investointien lisäksi kaupunki voi ostaa palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta, ja tarvittaessa kaupunki luovuttaa erityispalvelutontteja palvelurakentamiseen.

Erityispalvelutonteilla tarkoitetaan niin sanottuja yleisille rakennuksille varattuja tontteja eli y-tontteja.

Kaupungilla on toistaiseksi voimassa olevat erityispalvelutonttien luovutusperiaatteet, luovutusehdot ja -hinnat (kaupunginhallitus hyväksynyt 5.3.2018). Kaupunki luovuttaa erityispalvelutontit pääsääntöisesti hakumenettelyiden sekä hinta- ja laatukilpailujen kautta. Erityispalvelutontit vuokrataan tai myydään. Vuokra-aika on pääsääntöisesti 30 vuotta.

Erityispalvelutonttien tonttihauista ja -kilpailuista tiedotetaan Vantaan kaupungin nettisivuilla. Mikäli haluat liittyä sähköpostilistalle, jonka kautta erityispalvelutonttien hakumenettelyistä tiedotetaan, voit ilmoittaa yhteystietosi erityispalvelutonttien yhteyshenkilöille.

 

Lisätietoja

Wilma Toljander

asumisen erityisasiantuntija
050 302 7542 wilma.toljander@vantaa.fi

Juho Lumme

maankäyttöinsinööri
juho.lumme@vantaa.fi

Avainsanat

Tontit