Kaksisataa nuorta sai rinnallakulkijan vuonna 2022

Blogi Rinnalla kulkien
rinnalla kulkien -hankkeen koordinaattorit

Sisältö

Kaksivuotinen hankkeemme nuorten vantaalaisten työllistämiseksi on ollut käynnissä toista vuotta ja yli 230 nuorta on saanut rinnallakulkijan. Vuoden 2022 lähestyessä loppuaan on aika kiittää yhteistyökumppaneitamme ja hankkeeseen osallistuneita nuoria aikuisia. Joulunalus on myös otollinen aika katsoa kohti tulevaa kevättä ja hankkeen loppupuolta, kiitollisena menestyksellisestä hankevuodesta.

Tiiviissä yhteistyössä muiden palveluiden kanssa olemme saaneet kiitettäviä tuloksia nuorten työllistämiseksi. 29. marraskuuta mennessä kerättyjen tilastojen mukaan hankkeessa lopettaneista nuorista peräti 54 % oli työssä, oppisopimuskoulutuksessa tai tutkinto-opinnoissa. Tässä osuudessa ei oltu huomioitu niitä 19 nuorta, joilta ei oltu hankkeen aikana saatu lopetusilmoitusta – osan heistäkin tiedetään saaneen töitä. Lähes kolmannes (31%) hankkeessa mukana olleista nuorista aikuisista oli vieraskielisiä, mikä kertoo palvelun tavoittaneen edustavan otoksen Vantaan monikulttuurisesta asukaskunnasta.

Syksyn mittaan Vantaan nuorten aikuisten palveluissa ja Vantaa ja Keravan työllisyyspalveluissa on tehty myös rakenteellista vaikuttamistyötä rinnallakulkijuuden juurruttamiseksi pysyväksi toimintamalliksi Vantaalle. Hankkeen työmallin vaikuttavuudesta on kilpailutettu ulkopuolinen arviointi. Mikä tärkeintä nuorten itsensä kannalta, he ovat hankkeen myötä päässeet vaikuttamaan palveluiden sisältöön ja saavutettavuuteen. Kevät-kesällä pidettyjen yhteiskehittämispajojen tuotoksista pidettiin syyskuussa ”ensi-ilta”, joissa nuorten toteuttamia videoita ja esitteitä esiteltiin yli 50 hengelle. Valmiita tuotoksia tulee ensi kevään mittaan nuorten aikuisten palveluiden YouTube -kanavalle: https://www.youtube.com/watch?v=BxDf0Cpxz84

Syksy on ollut tapahtumien suhteen mukavan vilkasta aikaa. Olemme olleet mm. jalkautumassa Myyrmäen ja Hakunilan kirjastoissa ja mukana Kivistön kyläjuhlassa. Toteutimme Liidossa Ammattikirjasto-tapahtuman, jossa oli yli 20 alojensa ammattilaista elävinä ”ammattikirjoina”. Ammattikirjastoon saapui noin 90 nuorta aikuista kyselemään ja keskustelemaan. Monet heistä saivat näistä keskusteluista ideoita oman tulevaisuutensa suunnitteluun. Marraskuussa olimme Megarekryssä yhdessä Ohjaamon ja nuorten työpajojen kanssa, ja tapahtumassa riitti väkeä Flamingon täydeltä. Yhteistyökuvioita on ollut myös Vantin ja Fazerin kanssa.

Loppuvuodelle mahtui vielä joulutapahtumia kuten Kauneimmat Joululaulut-tilaisuus. Ensi vuoden puolella on tulossa kesätyönhakutapahtuma torstaina 2.2. yhteistyössä Vantaan työnantajapalveluiden kanssa sekä opintohakuklinikoita yhteishaun aikana. Hyvää Uutta Vuotta!

Terveisin työllisyyskoordinaattorit Taina Lahti & Mikael Isoaho 

 

”Sain enemmän apua kuin olin kuvitellut, auttoi jaksamaan henkisesti eteenpäin ja kohti työelämän haasteita, sain itsevarmuutta päätöksiini ja apua hankalissa tilanteissa. En olisi tällä hetkellä näin hyvässä tilanteessa ilman hanketta ja tukihenkilöä, olen ikuisesti kiitollinen tällaisesta mahdollisuudesta.” -Hankkeeseen osallistunut vantaalaisnuori

Hankkeeseen osallistunut vantaalaisnuori

 

Liittyvät sisällöt

Kaikki kategoriassa Rinnalla kulkien