Liikuntaseurat ja -yhdistykset

Asiasanat

Liikunta ja ulkoiluAsukkaat

Vantaan kaupunki tukee seurojen toimintaa liikunta-avustuksin sekä myöntämällä käyttövuoroja kaupungin liikuntatiloihin. Liikuntaseuroja tavataan säännöllisesti seurafoorumien merkeissä.

Vantaan kaupungissa toimii noin 200 liikuntajärjestöä ja -seuraa. Seurat järjestävät kaupungissa merkittävän osan kuntalaisille suunnatusta liikuntatoiminnasta. Kaupunki tukee toiminnan järjestämistä erilaisin avustuksin, kuten vuosittain helmikuussa haettavalla toiminta-avustuksella.

Merkittävä tukimuoto seuroille on myös käyttövuorot, joita kaupunki liikuntatiloihinsa myöntää. Seurat voivat hakea käyttövuoroja esimerkiksi, koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien liikuntasaleista, urheilutaloilta, uimahalleilta ja ulkokentiltä. Eri liikuntapaikkoihin haetaan käyttövuoroja niiden hakua-aikoina.

Liikunnan palvelualue järjestää säännöllisesti seurafoorumeita, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita liikunnan saralla. Seurafoorumit ovat myös hyvä paikka kokoontua tapaamaan muita seuratoimijoita ja liikunnan palvelualueen väkeä.

Seurafoorumit

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut järjestää noin kaksi kertaa vuodessa seurafoorumeja, jotka keräävät yhteen kaupungin ja liikuntaseurojen edustajat sekä muut liikunnan parissa toimivat keskustelemaan ja vaikuttamaan. Seurafoorumien aiheina ovat olleet tähän mennessä muun muassa uudet liikunta-avustukset, käyttövuorojen jakaminen ja liikuntapalvelujen strategia ja organisaatiomuutokset.

Avainsanat

LiikuntaLiikuntapaikatTapahtumanjärjestäjät