Liikuntaseurat ja -yhdistykset

Asiasanat

Liikunta ja ulkoiluAsukkaat

Vantaan kaupunki tukee seurojen toimintaa liikunta-avustuksin sekä myöntämällä käyttövuoroja kaupungin liikuntatiloihin. Liikuntaseuroja tavataan säännöllisesti seurafoorumien merkeissä.

Vantaan kaupungissa toimii noin 200 liikuntajärjestöä ja -seuraa. Seurat järjestävät kaupungissa merkittävän osan kuntalaisille suunnatusta liikuntatoiminnasta. Kaupunki tukee toiminnan järjestämistä erilaisin avustuksin, kuten vuosittain helmikuussa haettavalla toiminta-avustuksella.

Merkittävä tukimuoto seuroille on myös käyttövuorot, joita kaupunki liikuntatiloihinsa myöntää. Seurat voivat hakea käyttövuoroja esimerkiksi, koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien liikuntasaleista, urheilutaloilta, uimahalleilta ja ulkokentiltä. Eri liikuntapaikkoihin haetaan käyttövuoroja niiden hakua-aikoina.

Liikunnan palvelualue järjestää säännöllisesti Seurafoorumeita ja Toiminnanjohtajien tapaamisia, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita liikunnan saralla. Nämä seuraverkostot ovat myös hyvä paikka kokoontua tapaamaan muita seuratoimijoita ja liikunnan palvelualueen väkeä.

Seuraverkosto

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut järjestää vuosittain seuraverkoston tapaamisia: seurafoorumeita ja toiminnanjohtajien tapaamisia.

Seurafoorumeita järjestetään noin kaksi kertaa vuodessa, ja nämä keräävät yhteen kaupungin ja liikuntaseurojen edustajat sekä muut liikunnan parissa toimivat keskustelemaan ja vaikuttamaan. Seurafoorumien aiheina ovat olleet mm. uudet liikunta-avustukset, käyttövuorot, matalan kynnyksen harrastustoiminnan tukeminen ja liikuntapalveluiden strategia.

Toiminnanjohtajien tapaaminen on uusi kaupungin luotsaama verkosto vantaalaisten liikuntaseurojen päätoimisille toiminnanjohtajille tai vastaaville. Tapaamisia järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa.

Vantaan Liikuntagaala

Vantaan Liikuntagaalassa palkitaan vuosittain ansioituneita vantaalaisia tai vantaalaisia seuroja edustavia urheilijoita ja liikuntatoimijoita. Gaalan pääpalkinto on Vuoden urheilija -palkinto. Liikuntagaala järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa.