Vantaa-info

Vantaa-infossa hoidat arjen ja vapaa-ajan asiasi. Tarjoamme asiantuntevaa neuvontaa verkostojamme hyödyntäen.

HSL:n lipunmyynti keskeytetty Vantaa-infoissa

HSL:n matkakorttien lataus sekä kerta- ja vuorokausilippujen myynti käteisellä, maksukorteilla, työmatkaseteleillä ja lahjakorteilla keskeytetään toistaiseksi kaikissa Vantaa-infoissa maanantaista 30.11.2020 alkaen. Syynä on koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen asiakaskontaktien yhteydessä.

Lippuja voi edelleen ostaa maksusitoumuksilla ja laskutuksella. Vantaa-infot noudattavat HSL:n vastaavia lipunmyynnin linjauksia, jotka tehtiin pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän uusien rajoitusten ja suositusten perusteella.

Vantaa-infojen läheisyydessä sijaitsee myös muita mahdollisuuksia hankkia HSL:n lippuja. HSL suosittelee mobiililippujen ja matkakortin nettilatauksen käyttöä. Mahdollisen muun asioinnin (esim. asiakasryhmän vaihto, asiakkuuden perustaminen) yhteydessä voidaan arvo- ja kausilippuja edelleen myydä.

Käytännöt Vantaa-infon asiakaskoneilla koronaepidemian aikana

Koronaepidemian aikana kannustamme hoitamaan asiat etäpalveluna, esim. puhelimitse. Huomioithan koronaviruksen suojautumisohjeet asioidessasi paikan päällä.

Vantaan kaupunki suosittelee 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Korona-aikana asiakaskoneet on varattu vain viranomaisasiointiin. Vantaa-infon asiakaskoneilla on huomioitu turvallinen asiointietäisyys, jokaiselle asiakaspäätteelle on varattu oma tila ja osa koneista on tästä syystä pois käytöstä. Tiloissa on käytössä käsidesiä ja ohjeistus käsidesin käyttämiseen. Tietokonepisteitä puhdistetaan säännöllisesti. Pyydämme huomioimaan turvavälit asioidessanne, myös jonottaessa.

Teemme parhaamme auttaaksemme, vaikka emme voi tulla viereesi neuvomaan.

Sujuvaa ja mutkatonta asiointia

Opastamme sinua kaupungin ja yhteistyökumppaneiden sähköisissä palveluissa. Autamme netin käytössä, tulostamisessa ja skannaamisessa. Vantaa-infot kuuluvat Asiointipisteiden verkostoon. Tule paikan päälle tai ota yhteyttä vantaa.fi-etusivun oikeassa alareunassa näkyvän chatin kautta. Chatti on auki arkisin klo 9-15.

Meiltä saat Helsingin seudun liikenteen matkakortin ja kaupunkikortin eläkeläisten ruokailuun tai koulun välipaloihin.

Voit hankkia lippuja kulttuuritapahtumiin sekä muita vapaa-ajan tuotteita. Hoidat myös kaupungin laskut kuten terveyspalveluiden tai pysäköinnin maksut.

Asiantuntevaa neuvontaa ja verkostoja

Vantaa-info tarjoaa monipuolista palveluneuvontaa. Vastaamme sinua askarruttaviin asioihin ja tarvittaessa neuvomme oikeaan paikkaan.

Yhdessä, minulta sinulle

Vantaa-infossa teemme asiat tarpeitasi kuunnellen ja etsimme ratkaisut yhdessä.

Tule käymään tai soita!


Aurauksen ja hiekoituksen palaute

Voit antaa aurauksesta ja hiekoituksesta palautetta sähköisesti Osallistuvavantaa.fi-palvelussa tai puhelimitse (Lumilinja-puhelinpalvelu 09 839 50400, arkisin klo 8-15.30).

HSL:n lipunmyynti keskeytetty

HSL:n matkakorttien lataus sekä kerta- ja vuorokausilippujen myynti on keskeytetty toistaiseksi Vantaa-infoissa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Miehen kädet tietokoneen näppäimistöllä

Asioi ensisijaisesti sähköisesti

Pyydämme siirtämään kiireettömien asioiden hoitamisen myöhäisempään ajankohtaan tai hoitamaan asian puhelimitse (09 83911 ma-pe klo 8–15.30), sähköpostilla (vantaa-info@vantaa.fi) tai chatissä.

Yläviistosta otettu kuva kahdesta henkilöstä tietokoneella

Digituki koronaepidemian aikana

Emme poikkeuksellisesti koronavirustilanteen vuoksi anna lähikontaktin digineuvontaa asiakaskoneilla. Vinkkejä sähköisen asioinnin ja laiteopastusten tukeen löydät Asioi verkossa -sivulta.

Nainen ja mies Tikkurilantorilla maskit kasvoilla

Ohjeita turvalliseen asiointiin

Asioi yksin. Pidä 2 m turvaväli. Käytä käsidesiä. Voit käyttää tietokoneita itsenäisesti. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Iäkäs henkilö nojautuu kävelykeppiin nuoremman ihmisen tukemana

Seniorineuvonta

Neuvonta tauolla toistaiseksi. Tikkurilan Vantaa-infossa tiistaisin klo 14–16 ja Myyrmäen Vantaa-infossa keskiviikkoisin klo 14–16.

Pyörätuolissa istuva henkilö ja avustaja Vantaa-infossa

Vammaisten asiakasohjausyksikön neuvonta

Neuvonta tauolla toistaiseksi. Asiantuntija on tavattavissa Tikkurilassa keskiviikkoisin klo 13-15 ja Myyrmäessä perjantaisin klo 13-15.

Kansalaisen digitiedot -logo

Kansalaisen digitaidot -opastus

Neuvonta tauolla toistaiseksi. Askarruttaako tietokone, tabletti tai älypuhelin? Vantaan aikuisopiston opastus Tikkurilan Vantaa-infossa perjantaisin klo 12.30-15. Suomeksi ja englanniksi.

Lähikuva käsistä käyttämässä mobiililaitetta

Kuntalaisen digi-info

Neuvonta tauolla toistaiseksi. Opastusta esimerkiksi uuden laitteen hankintaan tai älypuhelimen käyttöön Myyrmäessä tiistaisin klo 12–15 ja Tikkurilassa torstaisin klo 12.30–15.

Kaksi tuoli Vantaa-infon esiteseinän edessä

Tilaa tarjolla

Tilanvuokraus tauolla toistaiseksi. Vuokraamme Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infojen tiloja yksityistilaisuuksia varten aukioloaikojemme ulkopuolella.