Tervetuloa Nettineuvolaan!

Äiti ja vauva neuvolassa.

Vantaan kaupungin Nettineuvola tarjoaa tietoa lapsen odotuksesta, kasvusta vanhemmuuteen, parisuhteesta ja lapsen kasvusta ja kehityksestä.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteys- ja muut tiedot löydät neuvoloiden sivuilta.

Tiedote 26.7.2021

Neuvolapalvelut ovat lasta odottavien ja lapsiperheiden tukena myös pandemian aikana. Palvelumme ovat edelleen kuormittuneet pitkittyneen koronaepidemian vaikutusten vuoksi. Turvaamme ensisijaisesti raskaana olevien perheiden, pienten vauvojen sekä yksilöllisen tuen tarpeen käyntien toteutumisen. Kiireettömille 2-, 3- ja 5-vuotiaille leikki-ikäisille annetaan aikoja tilanteen salliessa. Tämän vuoksi suljemme tilapäisesti Maisa-asiakasportaalin kautta tehtävät ajanvaraukset näihin tarkastuksiin. Lapsille, joiden kasvusta tai kehityksestä on huolta tai perheellä on muu yksilöllinen tarve, varataan aika neuvolaan puhelimitse.

Neuvolakäynnit toteutetaan seuraavasti:

 • Raskaana olevien vastaanotot toteutetaan normaalisti.
 • Synnytyksen jälkeiset kotikäynnit toteutetaan toistaiseksi neuvolassa.
 • 0–1,5-vuotiaiden määräaikaistarkastukset toteutetaan normaalisti.
 • 4- ja 6-vuotiaiden määräaikaistarkastukset pyritään toteuttamaan normaalisti.
 • 2-, 3- ja 5-vuotiaille varataan aikoja neuvoloiden ajanvaraustilanteen salliessa. Jo varattuja aikoja voidaan joutua perumaan neuvolatoiminnan turvaamiseksi raskaana oleville ja pienille vauvoille. 25.3.2021 alkaen ajanvarausmahdollisuus Maisa-asiakasportaalin kautta on sulkeutunut toistaiseksi 2-, 3- ja 5-vuotiaiden lasten tarkastuksiin. Ajanvaraustilanteen salliessa terveydenhoitajat kutsuvat perheitä määräaikaistarkastuksiin Maisan kautta ja/tai puhelimitse.
 • Ajanvaraus Maisan kautta toimii normaalisti paitsi 2-, 3- ja 5-vuotiaiden kohdalla.

Tiedote 18.6.2021

Kivistön neuvolan toiminta siirretään Myyrmäen neuvolaan (Ojahaantie 1) ajalla 12.7.-6.8.2021.

Kyseiselle ajanjaksolle jo tehdyt ajanvaraukset terveydenhoitajille , perheohjaajalle ja lääkäreille pysyvät voimassa ja vastaanotot toteutetaan Myyrmäessä. Neuvoloiden yhdistämisellä turvaamme toiminnan myös kesälomakaudella.

Tiedote 7.6.2021

Koivukylän avoin kohtaamispaikka järjestää Koivukylän alueella Rautkallion puistossa (Vanha Rekolantie) avointa ja maksutonta kesätoimintaa lapsille ja perheille ajalla 7.6.-6.8.

Katso tapahtuman esite tästä linkistä!

Maksuton piknik-eväspussi lapsille jaetaan 7.6.-9.7. välisenä aikana arkipäivisin klo 11.

Vantaan varhaiskasvatuksen työntekijöiden järjestämää toimintaa 7.6.-9.7. välisenä aikana päivittäin.

Liikuntaa, taidetuokioita, laulua, leikkiä ja retkiä viikko-ohjelman mukaisesti. Viikko-ohjelma löytyy Kohtaamispaikan Facebook-sivulta sekä nettisivulta: https://uudenmaanpiiri.mll.fi/perheille/koivukylanavoinkohtaamispaikka/

Puistossa on tavattavissa useita kaupungin, järjestöjen ja seurakunnan työntekijöitä, jotka tarjoavat kynnyksetöntä keskustelutukea ja ohjausta. Puistoon jalkautuvat mm. Vantaan perhekoutsit keskiviikkoisin klo 10-12, neuvolan perheohjaaja torstaisin klo 10-12 ja Monik Vantaa maanantaisin klo 10-12 (kesäkuussa). Kohtaamispaikan MLL:n koordinaattorit ovat tavattavissa päivittäin puistossa tai kohtaamispaikan kierrätyspisteellä ja ruoka-avussa.

Kohtaamispaikassa voi tavata koko kesän ajan työntekijöitä ajanvarauksella.

 • Parisuhteen ja eron ensiapu keskiviikkoisin klo 8.30-10.
 • Eroauttamisen sosiaaliohjaaja p. 040 144 8015
 • Lähisuhdeväkivaltatyön yksikkö Koivula p. 040 715 6295
 • Palveluohjausta ja neuvontaa monikulttuurisille vammaisille henkilöille p. 050 544 2377 (kesäkuussa)
 • Perheterapeutin walk in -ajalle ohjaudutaan koordinaattoreiden kautta

Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kierrätyspiste on avoinna kesällä ajanvarauksella. Ajan voi varata p. 044 901 2554 (kierrätyspiste on suljettu 12-23.7). Jos tuot lahjoituksia, ilmoita ensin.

Ruoka-apua Koivukylän alueen lapsiperheille tiistaisin ajanvarauksella p. 040 901 2554 (ruoka-apu on tauolla 5-23.7.)

Yhteystiedot:

 • Kohtaamispaikan koordinaattorit: Satu Aalto p. 044 9012555 / satu.aalto@mll.fi ja Karoliina Tukiainen p. 044 901 2554 / karoliina.tukiainen@mll.fi
 • Koivukylän avoin kohtaamispaikka sijaitsee osoitteessa Karsikkokuja 17, 1.kerros.
 • Rautkallion puisto löytyy kartasta nimellä Rautkallion leikkipaikka, Vanha Rekolantie.
 • Kohtaamispaikan Facebook ja Instagram

Tiedote 11.3.2021

Neuvolavastaanotoille tulevat raskaanolevat voivat ottaa käynneille mukaansa ainoastaan puolison/tukihenkilön. Muiden henkilöiden mukana oloa tulee mahdollisuuksien mukaan välttää. Perheen muut lapset voivat tulla mukaan tarkastukseen, vain jos lasten hoitoa ei saada järjestymään tarkastuksen ajaksi.

Alle 1½-vuotiainen lasten käynneille ja 4-vuotiaiden laajaan käyntiin voivat osallistua molemmat huoltajat. Muille leikki-ikäisten käynneille suositellaan mukaan vain yhtä huoltajaa, ellei perheen tilanne edellytä molempien huoltajien läsnäoloa

Tiedote 16.2.2021

Hyvät Mikkolan ja Pähkinärinteen neuvoloiden asiakkaat, neuvoloiden toiminta siirtyy lähineuvoloihin 1.3.2021 alkaen.
 • Mikkolan neuvolan asiakkaat siirtyvät Korson neuvolaan (Naalipolku 6 A 1.krs, 01450 Vantaa)
 • Pähkinärinteen neuvolan asiakkaat jakautuvat osoitteensa mukaisesti Martinlaakson neuvolaan (Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa) ja Myyrmäen neuvolaan (Ojahaantie 1, 01600 Vantaa)

Asiakkaille tiedotetaan uudesta neuvolasta ja terveydenhoitajasta Apotin Maisa portaalin kautta tai kirjeitse kotiosoitteeseen.

Suurin osa asiakkaista jatkaa omalla terveydenhoitajallaan. Ne joille tulee tähän omakontaktiin muutos, saavat tiedon kirjeessä.

Laaja terveystarkastus

Molemmat vanhemmat ovat aina tervetulleita neuvolaan, mutta erityisesti kutsumme molemmat vanhemmat laajoihin terveystarkastuksiin keskiraskaudessa, vauvan ollessa 3-4 kuukauden ikäinen sekä lapsen ollessa 1,5 ja 4 vuoden ikäinen.

Ennen laajaa terveystarkastusta, täytä ja tulosta tarkastukseen kuuluvat lomakkeet kotona ja pohdi niiden sisältöä. Ota lomakkeet mukaan neuvolan vastaanotolle.

Vantaa käynnistää Voimaperheet-toimintamallin pilotoinnin neuvoloissa

Vantaa käynnistää Voimaperheet-toimintamallin pilotoinnin Tikkurilan, Martinlaakson ja Kartanokosken neuvoloissa. Voimaperheet on lapsuusiän käytösongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn kehitetty tukimuoto.

Toimintamalliin sisältyy lapsen psykososiaalisen toimintakyvyn arviointi neuvolan 4-vuotisterveystarkastuksessa sekä käytösongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon kehitetty, kohdennettu vanhempainohjaus osalle perheitä. Kaikille alueen perheille postitetaan kotiin Voimaperheet-neuvolakysely lapsen 4-vuotissyntymäpäivää edeltävän kuukauden aikana.

Vanhempainohjauksessa vanhempi tai huoltaja harjoittelee haastavien kasvatustilanteiden hallintaa nettimateriaalin ja viikoittaisten valmennuspuhelujen avulla.

Käy lukemassa lisää täältä.

Sähköinen ajanvaraus

Ohjeita:

 • Ota esiin verkkopankkitunnukset tai poliisilta saatava maksullinen sähköinen henkilökortti ja kortinlukija.
 • Kirjaudu verkkopankin tai sähköisen henkilökortin tunnuksilla verkkopalveluun. Seuraa ohjeita tunnistautumisesta.
 • Jos haluat ajanvarauksesta tekstiviestimuistutuksen, rastita kyseinen kohta verkkopalvelussa. Samalla annat suostumuksen tekstiviestin lähettämiseen.
 • Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jatkossakin.