Tervetuloa Nettineuvolaan!

Äiti ja vauva neuvolassa.

Vantaan kaupungin Nettineuvola tarjoaa tietoa lapsen odotuksesta, kasvusta vanhemmuuteen, parisuhteesta ja lapsen kasvusta ja kehityksestä.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden yhteys- ja muut tiedot löydät neuvoloiden sivuilta.

Tiedote 20.1.2021

Tiedote neuvolan asiakkaille. Mikkolan neuvolan avoneuvolaa ei ole 28.1.21.

Tiedote 8.1.2021

Hyvä neuvolan asiakas, tervetuloa kehittämään Koivukylän avoimen kohtaamispaikan toimintaa 29.1.2021 klo 9:30-11:00 yhdessä toimijoiden, perheiden ja vapaaehtoisten kesken. Haluamme kuulla, millaista lapsiperheiden tukea ja palveluita kohtaamispaikkaan sinun mielestäsi tarvitaan.

Lue lisää tästä.

Laaja terveystarkastus

Molemmat vanhemmat ovat aina tervetulleita neuvolaan, mutta erityisesti kutsumme molemmat vanhemmat laajoihin terveystarkastuksiin keskiraskaudessa, vauvan ollessa 3-4 kuukauden ikäinen sekä lapsen ollessa 1,5 ja 4 vuoden ikäinen.

Ennen laajaa terveystarkastusta, täytä ja tulosta tarkastukseen kuuluvat lomakkeet kotona ja pohdi niiden sisältöä. Ota lomakkeet mukaan neuvolan vastaanotolle.

Vantaa käynnistää Voimaperheet-toimintamallin pilotoinnin neuvoloissa

Vantaa käynnistää Voimaperheet-toimintamallin pilotoinnin Tikkurilan, Martinlaakson ja Kartanokosken neuvoloissa. Voimaperheet on lapsuusiän käytösongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn kehitetty tukimuoto.

Toimintamalliin sisältyy lapsen psykososiaalisen toimintakyvyn arviointi neuvolan 4-vuotisterveystarkastuksessa sekä käytösongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon kehitetty, kohdennettu vanhempainohjaus osalle perheitä. Kaikille alueen perheille postitetaan kotiin Voimaperheet-neuvolakysely lapsen 4-vuotissyntymäpäivää edeltävän kuukauden aikana.

Vanhempainohjauksessa vanhempi tai huoltaja harjoittelee haastavien kasvatustilanteiden hallintaa nettimateriaalin ja viikoittaisten valmennuspuhelujen avulla.

Käy lukemassa lisää täältä.

Sähköinen ajanvaraus

Ohjeita:

  • Ota esiin verkkopankkitunnukset tai poliisilta saatava maksullinen sähköinen henkilökortti ja kortinlukija.
  • Kirjaudu verkkopankin tai sähköisen henkilökortin tunnuksilla verkkopalveluun. Seuraa ohjeita tunnistautumisesta.
  • Jos haluat ajanvarauksesta tekstiviestimuistutuksen, rastita kyseinen kohta verkkopalvelussa. Samalla annat suostumuksen tekstiviestin lähettämiseen.
  • Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jatkossakin.