Tiedote 27.3.2020
Muutoksia mielenterveys- ja päihdepalveluissa

Ongelmana alkoholi tai lääkkeet

Puusilta maantasosta kuvattuna

Hoitoon ilman lähetettä

Täysi-ikäinen alkoholi- tai lääkeongelmainen tai hänen läheisensä voi hakea apua päihdepoliklinikalta. Myös ammattilaiset voivat kysyä neuvoa ja ohjata asiakkaita päihdepoliklinikalle.

HUOM! Poikkeusjärjestelyjä päihdepalveluissa tammi-huhtikuun aikana

Päihde- ja mielenterveyspalveluissa valmistellaan uuden tietojärjestelmän käyttöönottoa, mikä vaikuttaa päihdepalvelujen toimintaan 30.4.2020 asti. Päihdepalvelujen avopalveluja ja päihdevieroitusyksikön palveluja supistetaan jonkin verran uuden tietojärjestelmän koulutuksiin ja käyttöönottoon liittyvien järjestelyjen vuoksi.

Päivystys, korvaushoito, huumeiden käyttäjien sosiaali- ja terveysneuvonta (Vinkkari) sekä muut asiakkaiden kannalta tärkeät palvelut varmistetaan keskinäisillä työjärjestelyillä sekä tarvittaessa sijais- ja ylityövoimalla.

Lue lisää muutoksista

Hoitoon lähetteellä

  • Vieroitushoito on tarkoitettu täysi-ikäisille alkoholin ja muiden päihteiden käyttäjille, joille päihdevieroitus avohoidossa ei riitä.
  • Päihdehoitoa laitoksessa voi saada hoidontarpeen arvion kautta. Arvio tehdään esim. terveysasemilla tai päihdepoliklinikalla.
  • Koisonrannan palvelukeskus auttaa päihdeongelmaisia asunnottomia henkilöitä. Koisonrannan palvelukeskukseen hakeutumalla voi päästä kuntoutukseen ja pysyvän asumisen alkuun.

Vertaisryhmä päihdeongelmaisten läheisille

Avoin keskusteluryhmä päihdeongelmaisten läheisille toimii Tikkurilan päihdepoliklinikalla. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua tai sitoutua.

Ajankohtaista

Twitter