Lapsille ja nuorille järjestetään maksutonta urheiluseuratoimintaa koulun jälkeen

Nuoret pelaamassa jalkapalloa. Kuva: Sakari Manninen

Vantaan koulut aloittavat uudenlaisen yhteistyön paikallisten urheiluseurojen kanssa. Kouluissa on tammikuussa käynnistynyt 3.–9.-luokkalaisille maksuttomia liikuntaryhmiä, joiden viikoittaisia harjoituksia ohjaavat paikallisten urheiluseurojen valmentajat.

Toiminta on tarkoitettu erityisesti sellaisille lapsille ja nuorille, joilla ei vielä ole liikuntaharrastusta. Maksuttomissa liikuntaryhmissä pääsee helposti kokeilemaan harrastamista urheiluseurassa ilman aikaisempaa kokemusta lajista. Liikuntaryhmät kokoontuvat koulujen saleissa ja muissa liikuntatiloissa heti koulupäivän jälkeen. Liikuntavälineitä voi tarvittaessa lainata koululta.

Urheiluseuratoimintaa järjestetään 12 koululla ympäri Vantaata. Lajimahdollisuuksia löytyy niin jääkiekosta, voimistelusta, tanssista, jalkapallosta, sählystä kuin triathlonistakin.

– Seurat ovat olleet innostuneita tuomaan omaa toimintaansa koulupäivän yhteyteen, ja tämä onkin myös seuroille hyvä keino saada uusia harrastajia oman lajin pariin, kertoo projektikoordinaattori Päivi Sillanpää.

Koulujen urheiluseuratoiminnalla ei ole kilpailullisia tavoitteita, mutta ryhmät voivat halutessaan haastaa toisten koulujen ryhmiä.

– Toimintamallia pilotoitiin viime lukukaudella jalkapallokerhoilla, ja pilotista saatujen kokemusten pohjalta toimintaa laajennetaan nyt useampiin lajeihin, kertoo Sillanpää.

Koulujen urheiluseuratoimintaa järjestetään viikoittain koko kevätlukukauden ajan. Koulujen loma-aikana liikuntaryhmät ovat tauolla, ja toimintaa jatketaan jälleen syyskuussa.

Liikuntaryhmien koulukohtaiset tiedot, aikataulut ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta hobihobi.fi. Mukaan voi kuitenkin tulla myös ilmoittautumatta. Hobihobi-palvelusta löytyy koulujen liikuntakerhojen lisäksi paljon muita Vantaalla järjestettäviä harrastuksia.

Koulujen urheiluseuratoimintaa rahoitetaan tänä vuonna opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemisen erityisavustuksella. Toimintaa toteuttamassa ovat Keimolan Kaiku, Kiekko-Vantaa Itä, SVS Vantaa, Triathlon Vantaa, KoiPS, TiPS, SB Vantaa, Etelä-Vantaan Urheilijat ja Vantaan katutanssiyhdistys ry. Lisää seuroja otetaan mielellään mukaan.

Julkaistu: 13.2.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter