Lapset harjoittelevat äänestämistä Lasten vaaleissa

Vantaalaisia päiväkoteja ja kouluja osallistuu valtakunnallisiin vaaleihin

Vantaa osallistuu ensimmäistä kertaa valtakunnallisiin Lasten vaaleihin. Lapset saavat kunnallisvaalien aikaan äänestää kuvittajien tekemistä erilaisista ehdokashahmoista. Ehdolla ovat mm. metsää ja luontoa rakastava Mette Mesinkäinen sekä kirjoja ahmiva Heppa Hurjapää. Lasten vaaleja järjestetään ennakkoäänestyksen alusta varsinaiseen vaalipäivään asti eli 26.5.-13.6.

Perinteisesti Lasten vaaleissa aikuisten virallisen äänestyspaikan lähellä on ollut lasten omatoiminen vaalipiste, jossa lapset ovat voineet äänestää mukanaan olevan aikuisen opastuksella. Vantaallakin oli tarkoitus tarjota äänestyspiste kirjastojen ennakkoäänestyspisteiden yhteyteen, mutta nyt tuemme koronatilanteen ja Kuntaliiton suosituksen vuoksi omien äänestyspisteiden järjestämistä varhaiskasvatuksen ja alakoulujen ryhmissä. Myös etä-äänestys kotoa käsin tulee onnistumaan lastenvaalit.fi -sivuston kautta.

Lasten vaalit ovat puoluepoliittisesti täysin sitoutumattomat. Vaalit toteutetaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi. Lasten vaalien tulos julkistetaan virallista vaalipäivää seuraavalla viikolla.

Lisätiedot: osallisuussuunnittelija Sanna Iranta, sanna.iranta@vantaa.fi, 040-6105368

Julkaistu: 12.5.2021 
(muokattu: )