Museot ja kuvataide

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Tikkurilan vanhalla asemalla sijaitseva museo toimii historian, kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntijana ja oppimisympäristönä Vantaalla.

Vantaan taidemuseo Artsi sijaitsee Myyrmäen urbaanissa ympäristössä kulttuuri- ja monitoimikeskus Myyrmäkitalossa. Vaihtuvat näyttelyt tuovat esille nykytaidetta Suomesta ja ulkomailta. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään monipuolista oheisohjelmistoa. Taidemuseon Galleria Ikkunassa on esillä vaihtuvia näyttelyitä Kuvataideakatemian opiskelijoilta ympäri vuorokauden.

Galleria K on Tikkurilassa sijaitseva taiteen tila, joka toimii osana Vantaan taidemuseota. Taidemuseo toimii tilassa yhteistyössä Vantaan taiteilijaseuran kanssa. Galleriassa esitellään sekä taidemuseon kokoelmien helmiä että Vantaan taitelijaseuran tuottamia näyttelyitä.

Pisto-galleria on Vantaan aikuisopiston galleria Opiston taidekeskuksessa Tikkurilan kirjastotalossa. Lukukausien aikana siellä on kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä.

Suomen Ilmailumuseo on Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva ilmailun valtakunnallinen erikoismuseo.

Vantaan Maatalousmuseo on kaksikielinen paikallismuseo, johon on kerätty esineitä ja tietoa vanhasta Helsingin maalaiskunnasta.

Maalarimuseo pyrkii keräämään ja säilyttämään maalausalaan liittyvää materiaalia, kuten asiakirjoja, maaliastioita, maalaustyökaluja, värikarttoja ja kaikkea muuta maalaustyömaita ja -urakointia koskevaa tietoa.

Nissbackan kartanon jäljellä oleva puistoalue esittelee kesäisin kuvanveistäjä Laila Pullisen töitä.

Taiteilija Risto Vilhusen modernia ympäristötaidetta voi ihailla Sepänmäen rinteelle avautuvassa Leonardo da Vilhun veistospuistossa.

Helsingin pitäjän kotiseutumuseoon on kerätty paikallisesta arjesta, maanviljelystä ja maaseudun ammateista kertovaa esineistöä pääasiassa alueen maataloista.

Trollbergan traktori- ja maatalousmuseosta esittelee muun muassa traktoreita, paikallis- ja venemoottoreita 20-50 –luvuilta, moottorialaan kuuluvia työkaluja ja laitteita, metsurin työvälineitä sekä pienesineitä monelta muulta alalta.

Keskusrikospoliisin alainen Rikosmuseo tallentaa, tutkii ja esittelee rikostutkimukseen, suomalaiseen rikospoliisityöhön sekä rikoshistoriaan liittyvää aineistoa. Museo ei ole avoinna yleisölle.

Ajankohtaista