Vantaan pyöräilyreitit

Pyöräily on kiva tapa tutustua kaupunkiin. Vantaalla pääset nauttimaan hyvistä pyöräilyreiteistä helposti ja liikkumaan erilaisissa maastoissa urbaaneista kaupunkikeskuksista, historialliseen Kirkonkylään ja luonnon helmaan. Muistathan, että Vantaan kaupunkipyörät ovat jo käytössäsi!

Olemme koonneet yhteen erilaisia pyöräilyreittejä Vantaalle. Vantaa pyöräillen –kotiseutupyöräilyreitit tutustuttavat sinut Vantaan luonto- ja kulttuurikohteisiin. Osa reiteistä seuraa joenvarsia samalla pääset ihastelemaan hienoja vaihtuvia maisemia. Tour de Tix tarjoaa kuntoilua ja kotiseutuoppia Tikkurilassa. Harrastamiseen ja hurjapäille sopivan XCO -maastopyöräradan löydät Korsosta.

Pääkaupunkiseudun pyöräily- ja ulkoilukartasta käy ilmi ulkoilureittien ja kuntoratojen sijainti. Vantaa pyöräillen -opasta ja pyöräilykarttoja on saatavilla mm. Vantaa-Infoista, kirjastoista, yhteispalvelupisteistä ja uimahalleista.

Vantaa pyöräillen –kotiseutupyöräilyreitit

Vantaa pyöräillen -opas tutustuttaa Vantaan luontoon ja historiaan 12 valmiin kotiseutupyöräilyreitin avulla. Oppaassa on esiteltynä reittien varrella sijaitsevia luonto- ja kulttuurikohteita lyhyin kohdekuvauksin. Kartan avulla voi suunnistaa valmiin reitin läpi tai yhdistellä eri reittejä oman mielenkiinnon ja pyöräilykunnon mukaan.

Reittien yhteyteen on merkitty kiertoreittimahdollisuuksia sekä yhteydet pääreitiltä sivussa oleviin mielenkiintoisiin kohteisiin. Kaikki oppaan reitit voi ajaa tavallisella pyörällä. Muutamissa kohteissa kannattaa jättää pyörä parkkiin ja tutustua lähemmin kohteeseen kävellen.

 1. Tikkurilan suuralueen kierros Noin 18 km:n reitti Tikkurilan suuralueen asunalueille, luontoon ja historiaan.
 2. Tikkurilan suuralueen puistokierros Noin 16 km:n pituinen reitti kulkee enimmäkseen halki puistojen ja muiden viheralueiden.
 3. Tikkurila–Hakunila-kierros Tällä noin 16 km:n reitillä tutustutaan muun muassa moneen historialliseen kohteeseen.
 4. Hakunila–Länsimäki-kierros Tämä noin 17 km:n reitti kiertää Hakunilan, Ojangon ja Länsimäen maisemissa.
 5. Vesistökierros Keravanjoki–Kuusijärvi Noin 11 km:n reitillä pyöräillään muun muassa koskimaisemissa ja poiketaan uimarannoille jokivarressa ja Kuusijärvellä.
 6. Koivukylän suuralueen kierros Tämä noin 17 km:n reitti esittelee pääasiassa luontopaikkoja, mutta mukana on kulttuurikohteitakin.
 7. Vesistökierros Korso–Leppäkorpi–Vallinoja Tällä on noin 10 km:n matkan kierroksella poiketaan muun muassa Korson keskuspuistossa ja Leppäkorven maauimalassa.
 8. Joenvarsikierros Aviapolis–Kirkonkylä Tämä noin alueella koukkaa 13 km:n reitti kulkee Vantaan- ja Keravanjokien rannoilla ja koukkaa matkallaan myös Vantaan historiallisessa kylämiljöössä ja uusilla asuinalueilla.
 9. Aviapolis–Haltiala-kierros Tämä noin 15 km:n mittainen reitti esittelee useita luontokohteita molemmin puolin rajaa Vantaan ja Helsingin alueilla.
 10. Myyrmäen suuralueen kierros Myyrmäen kierroksen 24 km:ä vie historiallisille kohteille ja tutustaa alueen monipuolisiin luontokohteisiin.
 11. Länsi-Vantaa Noin 23 km:n pituisen reitin varrella on neljä luonnonsuojelualuetta, ja mukaan mahtuu myös historiaa.
 12. Kivistön suuralueen kierros Noin 20 km:n reitti monipuolisine luonto- ja kulttuurikohteineen kiertää Kivistössä ja osin Myyrmäenkin puolella

Tour de Tix

Tikkurilan ympäriajossa (Tour de Tix) saat kuntoilua ja kotiseutuoppia samalla polkaisulla. Vilkkaat liikenneväylät alittaen reitti halkoo metsiä ja ylittää peltoja. Reitin varrella voit levähtää luonnon helmassa, tai pysähtyä ihailemaan seudun historiaa ja kulttuuria.

Monipuoliselle kierrokselle pääsee kaikkialta Tikkurilasta ja sen ympäristöstä. Huomattava osa matkasta ajetaan Keravanjoen mutkia seuraillen. Reitille tulee täysimittaisena pituutta noin 15 kilometriä.

Korson maastopyöräilyreitti

Vierumäen XCO –maastopyörärata on suunniteltu ja rakennettu Korson Kaiun maastopyöräilijöiden toimesta Vantaan vierumäen maastoihin yhteistyössä Vantaan Kaupungin kanssa. Reitti lähtee liikkeelle Vierumäen ulkoilumaastojen parkkipaikalta (huuhkajatie 1, 01450 Vantaa). Korson maastoreittiä hallinnoi Korson Kaiku ry.

Kuninkaankolmion fillaripolut

Kuninkaankolmiossa kohtaavat Vantaa, Helsinki ja Espoo. Kunininkaankolmion fillaripoluilta löytyy kohteita, jotka kertovat kotiseudun historiasta ja nykyajasta, luonnosta ja kulttuurista sekä arkkitehtuurista ja rakentamisesta. Kuninkaankolmion fillaripolut -esitettä on saatavilla Liikuntapalveluiden toimistolta.

Ajankohtaista

Twitter