Vantaan pyöräilyreitit

Pyöräily on kiva tapa tutustua kaupunkiin. Vantaalla pääset nauttimaan hyvistä pyöräilyreiteistä helposti ja liikkumaan erilaisissa maastoissa urbaaneista kaupunkikeskuksista, historialliseen Kirkonkylään ja luonnon helmaan. Muistathan, että Vantaan kaupunkipyörät ovat jo käytössäsi!

Olemme koonneet yhteen erilaisia pyöräilyreittejä Vantaalle. Vantaa pyöräillen –reitit tutustuttavat sinut Vantaan luonto- ja kulttuurikohteisiin. Osa reiteistä seuraa joenvarsia samalla pääset ihastelemaan hienoja vaihtuvia maisemia. Harrastamiseen ja hurjapäille sopivan XCO -maastopyöräradan löydät Korsosta.

Pääkaupunkiseudun pyöräily- ja ulkoilukartasta käy ilmi ulkoilureittien ja kuntoratojen sijainti.

Vantaa pyöräillen

Kivaa kesätekemistä! Vantaa pyöräillen -oppaaseen on koottu 12 erilaista pyöräilyreittiä. Tutustu Vantaan monipuoliseen luontoon ja historiaan sekä kurvaile urbaaneissa kaupunkimaisemissa reittien ohjaamana. Oppaassa on esiteltynä reittien varrella sijaitsevia luonto- ja kulttuurikohteita lyhyin kohdekuvauksin. Kartan avulla voit suunnistaa valmiin reitin läpi tai yhdistellä eri reittejä oman mielenkiinnon ja pyöräilykunnon mukaan.

Reittien yhteyteen on merkitty kiertoreittimahdollisuuksia sekä yhteydet pääreitiltä sivussa oleviin mielenkiintoisiin kohteisiin. Kaikki oppaan reitit ovat ajettavissa tavallisella pyörällä. Osassa kohteissa suosittelemme jättämään pyörän parkkiin ja tutustumaan lähemmin kohteeseen kävellen. Reitillä olevien kahviloiden ja käyntikohteiden sen hetkiset aukioloajat kannattaa tarkistaa netistä ennakkoon.

Voit ottaa käyttöösi myös kaupunkipyörän! Kaupunkipyöräasemia on merkitty kartan reittien varrelle.

Pyöräilyreitit karttoina

 1. Tikkurilan suuralueen kierroksella tutustutaan Tikkurilan suuralueen asunalueisiin, luontoon ja historiaan. Reitin pituus noin 18km.
 2. Tikkurilan suuralueen puistokierros kulkee enimmäkseen Tikkurilan alueen puistojen ja muiden viheralueiden läpi. Reitin pituus noin 16 km.
 3. Tikkurila–Hakunila-kierroksella tutustutaan muun muassa moneen historialliseen kohteeseen Hakunilan ja Tikkurilan alueilla. Reitin pituus noin 16 km.
 4. Hakunila–Länsimäki-kierros kiertää Hakunilan, Ojangon ja Länsimäen maisemissa. Reitin pituus noin 17 km.
 5. Keravanjoki–Kuusijärvi–vesistökierroksen reitillä pyöräillään muun muassa koskimaisemissa ja poiketaan uimarannoille jokivarressa ja Kuusijärvellä. Reitin pituus noin 11 km.
 6. Koivukylän suuralueen kierros esittelee pääasiassa luontopaikkoja, mutta mukana on kulttuurikohteitakin. Reitin pituus noin 17 km.
 7. Korso–Leppäkorpi–Vallinoja–vesistökierros matkan kierroksella poiketaan muun muassa Korson keskuspuistossa ja Leppäkorven maauimalassa. Reitin pituus noin 10 km.
 8. Aviapolis–Kirkonkylä–joenvarsikierros kulkee Vantaan- ja Keravanjokien rannoilla ja koukkaa matkallaan myös Vantaan historiallisessa kylämiljöössä ja uusilla asuinalueilla. Reitin pituus noin 13 km.
 9. Aviapolis–Haltiala-kierros esittelee useita luontokohteita molemmin puolin rajaa Vantaan ja Helsingin alueilla. Reitin pituus noin 15 km.
 10. Myyrmäen suuralueen kierros kiertää alueen historiallisia kohteita, asuinalueita ja reitin varrella on myös luontokohteita. Reitin pituus noin 24 km.
 11. Länsi-Vantaan luonnonsuojelualuekierroksella tutustutaan neljään luonnonsuojelualueeseen, ja mukaan mahtuu myös historiaa. Reitin pituus noin 23 km.
 12. Kivistön suuralueen kierroksella nähdään asuntomessualue, kuin historiallinen Katrinebergin kartano. Reitin pituus noin 24 km.

Voit myös ladata koko Vantaa pyöräillen -esitteen kohde-esittelyineen. Vantaa pyöräillen -opasta ja muita pyöräilykarttoja on saatavilla Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-Infoista.

Korson maastopyöräilyreitti

Vierumäen XCO –maastopyörärata on suunniteltu ja rakennettu Korson Kaiun maastopyöräilijöiden toimesta Vantaan vierumäen maastoihin yhteistyössä Vantaan Kaupungin kanssa. Reitti lähtee liikkeelle Vierumäen ulkoilumaastojen parkkipaikalta (huuhkajatie 1, 01450 Vantaa). Korson maastoreittiä hallinnoi Korson Kaiku ry.

Kuninkaankolmion fillaripolut

Kuninkaankolmiossa kohtaavat Vantaa, Helsinki ja Espoo. Kunininkaankolmion fillaripoluilta löytyy kohteita, jotka kertovat kotiseudun historiasta ja nykyajasta, luonnosta ja kulttuurista sekä arkkitehtuurista ja rakentamisesta. Kuninkaankolmion fillaripolut -esitettä on saatavilla Liikuntapalveluiden toimistolta.

Vantaan kaupunkipyörät - Vantaa-kanava Youtube