Ötökkävuosi


Vuonna 2019 Vantaalla vietetään ötökkävuotta. Teemavuoden aikana nostetaan esiin luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät selkärangattomat pikkueläimet, ötökät.

Ötököiden tuottamat ekosysteemipalvelut ovat ratkaisevia ihmisen hyvinvoinnille. Ne pölyttävät kasveja, levittävät siemeniä, ylläpitävät maaperän rakennetta ja hedelmällisyyttä ja ovat tärkeä ravinnonlähde monille eläimille. Ötökät ovat myös kiinnostavia - niiden elämänvaiheet ovat täynnä yllättäviä ja kiehtovia yksityiskohtia.

Teemavuoden aikana tarjotaan tietoa ötököistä ja niiden elinoloista. Ohjelmassa on luentoja, kursseja, näyttelyitä ja ötökkäteemaisia luontoretkiä. Lisäksi innostetaan kuntalaisia toimimaan ötököiden hyväksi – esimerkiksi luomalla omalle kotipihalleen ötököille otolliset olosuhteet. Suurin osa tapahtumista ajoittuu sulan maan maan aikaan, jolloin ötökät ovat aktiivisia.

Vantaalla on vietetty luonnon teemavuosia vuodesta 2015 lähtien. Teemavuosilla tuetaan vantaalaisten luontosuhdetta, ja sitä kautta luonnon huomioon ottavaa, vastuullista ja kestävää elämäntapaa. Aiempina vuosina on juhlistettu lähimetsiä, soita ja puroja.

Lisätietoja:

Ympäristösuunnittelija Jarmo Honkanen, 040 841 9962, jarmo.honkanen@vantaa.fi

Ympäristösuunnittelija Sinikka Rantalainen, 050 318 0938, sinikka.rantalainen@vantaa.fi

Seuraa ötökkävuoden tapahtumia Facebookissa: Vantaan lähiluonto

Metsän sylissä Petikossa

Ajankohtaista

Instagram

Twitter