Kerhot

Vantaan varhaiskasvatuksessa järjestetään 2,5-5-vuotiaille lapsille kerhotoimintaa. Toimintaan voivat osallistua myös kotihoidon tuella ja kotihoidossa olevat lapset. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimntaan. Lastentarhanopettajien ja lastenhoitajien ohjaamat kerhot ovat maksuttomia.Syksyn toimintakausi käynnistyi 8.8.2019 ja päättyy 21.12.2019.

Nykyisistä kerhoista voi hakea vapautuvia paikkoja jatkuvasti.

Haku toimintakauden 2020-2021 kerhoihin käynnistyy maaliskuussa 2020. Uutta kerhopaikkaa haetaan varhaiskasvatushakemuksella. Hakemus on voimassa yhden vuoden hakemuksen jättöpäivästä.

Kerhojen toiminta on tavoitteellista ja se suunnitellaan etukäteen Jokaiselle ryhmälle laaditaan oma toimintasuunnitelma.Keskeistä on toisten lasten kanssa leikkiminen, oppiminen toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa. Toimintaa toteutetaan liikkuen, laulaen, leikkien ja askarrellen.

Kerhoja on eri puolilla Vantaata asukaspuistojen, avoimien päiväkotien tai päiväkotien yhteydessä. Osa kerhoista kokoontuu aamupäivisin ja osa iltapäivisin 1-3 kertaa viikossa. Päivittäinen toiminta-aika on 2-3 tuntia lapsen iästä riippuen.

Kerhoissa noudatetaan esiopetuksen toiminta- ja loma-aikoja.

Ajankohtaista

Twitter