Kerhot

Vantaan varhaiskasvatuksessa järjestetään 2,5-5-vuotiaille lapsille kerhotoimintaa. Toimintaan voivat osallistua myös kotihoidon tuella ja kotihoidossa olevat lapset. Jos perhe saa yksityisenhoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan. Varhaiskasvatuksen opettajien ja lastenhoitajien ohjaamat kerhot ovat maksuttomia.
Seuraava toimintavuosi käynnistyy 11.8.2021 ja päättyy 3.6.2022. Kerhoissa noudatetaan esiopetuksen toiminta- ja loma-aikoja.

Hae kerhoon

Seuraavan toimintavuoden kerhoihin hakuaika on huhtikuussa. Nämä hakemukset käsitellään toukokuun aikana ja päätös lapsesi kerhopaikasta toimitetaan sinulle juhannukseen mennessä. Kerhoihin voi hakea myös toimintavuoden aikana ja silloin kerhopaikan saa, jos kerhoryhmässä on vapaita paikkoja. Kerhotoiminta aloitetaan kunhan ryhmään on pääsääntöisesti 10 hakijaa.

Kerhohakemuksen voit täyttää sähköisesti VaSa-palvelussa 19.4.2021 alkaen. Hakemukselle pitää kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Voit muokata hakemusta lähetyksen jälkeen ja seurata sen käsittelyä palvelussa.

Jos et pysty täyttämään hakemusta sähköisesti, voit jättää sen paperisena. Lomakkeen voit täyttää ja tulostaa verkkosivuilta. Täytetyn lomakkeen voit palauttaa mihin tahansa kunnalliseen päiväkotiin.

Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä alueen palveluohjaajaan. Palveluohjaajien yhteystiedot löydät Vantaan kaupungin verkkosivuilta.

Kerhojen toiminta

Kerhojen toiminta on tavoitteellista ja se suunnitellaan etukäteen. Jokaiselle ryhmälle laaditaan oma toimintasuunnitelma. Keskeistä on toisten lasten kanssa leikkiminen, oppiminen toimimaan yhdessä muiden lasten kanssa. Toimintaa toteutetaan liikkuen, laulaen, leikkien ja askarrellen.
Kerhoja on eri puolilla Vantaata asukaspuistojen, avoimien päiväkotien tai päiväkotien yhteydessä. Osa kerhoista kokoontuu aamupäivisin ja osa iltapäivisin 1-3 kertaa viikossa. Päivittäinen toiminta-aika on 2-3 tuntia lapsen iästä riippuen.