Lasten toive Lapset mukaan töihin -päivässä Vantaan kaupungintalolla: lisää ystävällisyyttä

Artikkeli

Lapset mukaan töihin -päivää vietettiin myös Vantaan kaupungintalolla perjantaina 18.11.2022. Päivä alkoi nimilappujen askartelun ja piirtämisen merkeissä. Tämän jälkeen oli vuorossa tonttujen etsintää ympäri kaupungintaloa. Samalla lapset saivat tutustua siihen, millaisia töitä talon eri osioissa tehdään.

Lapset mukaan töihin

Lapset valtuustosalissa

Nimikorttien askartelupisteessä oli aamusta tohinaa, kun lapset saivat taiteilla omannäköiset kortit päivää varten. 

Janellasta oli kiva tulla tutustumaan vanhemman työpaikalle. 

- Haluaisin tietää, miten niitä päätöksiä tehdään, hän pohti.  

Janella tekemässä nimikorttia ja piirtämässä

Sampsa tuli tänään mieluummin mukaan äidin työpaikalle kuin meni kouluun. Hän oli kuullut, että käytettävissä on myös pelihuone.  

- En tiedä ihan kauheasti näistä kaupungintalon asioista, mutta tiedän, että mutsi pitää nettisivuja, hän kertoi. 

Sampsa vaikutti kiinnostuneelta, kun hän sai tietää, että he pääsisivät kuulemaan myös kaupunginjohtajaa.  

Sampsa pelihuoneessa

Konstan mielestä päivä oli ihan kiva, vaikka välillä oli ollut tylsää. 

- Onneksi otin palapelin mukaan, se on ollut tänään kivointa tähän mennessä, hän tuumasi. Jos hän voisi, hän kysyisi kaupunginjohtajalta, miksi hän on täällä ja mitä hän tekee. 

Konsta valtuustosalissa

Joitakin vastauksia tähän saatiin, kun lapset pääsivät tonttujen etsinnän ja työpaikkaesinebingokierroksen ja lihapullien nautiskelun jälkeen valtuustosaliin kuuntelemaan kaupunginjohtajan esittelyä. Lasten työpäivän kokousta varten oli laadittu ihan oikea esityslista. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen toivotti lapset lämpimästi tervetulleeksi. 

- Koulu on tosi tärkeä, jos haluaa näihin tehtäviin ja lettutaikina kannattaa tehdä edellisenä päivänä, hän vinkkasi lapsille. 

Kuten viralliseen kokoukseen kuuluu, käytiin ensin läpi paikalla olijat. Tämän jälkeen valittiin pöytäkirjantarkastajat. Lapset saivat esittää ideoita, miten kaupunkia pitäisi kehittää. Toivelistalla oli ystävällisyyttä sekä leikkipaikkojen lisäämistä ja kunnostamista. Lisäksi keskusteltiin siitä, että turvallisuutta on tärkeää parantaa ja rikollisuutta vähentää.  

Lapset pääsivät kokouksessa äänestämään kirjastoauton väristä keltaisen ja vihreän välillä. Äänestyksen voitti keltainen äänin 10-5.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Lapset mukaan töihin -päivän lapsivaltuusto

Lapsiasiavaltuutetun ja yhteistyökumppaneiden Lapset mukaan töihin -päivä järjestettiin nyt viidettä kertaa, kerrotaan Lapsiasiavaltuutetun tiedotteessa. Mukana päivässä oli jo yli 500 työpaikkaa. Lapsen oikeuksien viikon päätteeksi järjestettävä tapahtumapäivä kannustaa työpaikkoja lapsi- ja perhemyönteisyyteen. 

Lapsivaltuuston kokouksen jälkeen kaupunginjohtaja Ritva Viljanen haastatteli lapsia. Video haastattelusta ja päivän tunnelmista on katsottavissa Vantaan kaupungin sosiaalisen median tileillä.  

Avainsanat

LapsetTapahtumien VantaaPäätöksetOsallisuus