Organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa tekee tutkimusmatkan päiväkodin arkeen

Artikkeli

Vantaan kaupunki on mukana Duunitorin Koeaika-projektissa, jossa organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa tekee tutkimusmatkan suomalaiseen työelämään.

Jaakko Sahimaa ja Mikko Mäkelä Simonkallion päiväkodin tiloissa.

Kuvassa vasemmalta Jaakko Sahimaa ja Mikko Mäkelä

Jaakko Sahimaa tutkii työn muutosta ja merkityksellisyyttä erilaisissa organisaatioissa menemällä itse organisaatioihin työskentelemään kolmeksi viikoksi. Tammikuussa 2022 Jaakko tulee Vantaalle Simonkallion ja Jönsaksen päiväkoteihin varhaiskasvatuksen opettajaksi. Hän kiinnittää koeajallaan erityistä huomiota työhyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen.

Työskentely alkoi Simonkallion päiväkodissa maanantaina 3.1.2022.

– Tosi hyvällä fiiliksellä olen aloittamassa tätä koeaikakuukauttani täällä Vantaan varhaiskasvatuksessa. Olen aikoinaan tehnyt ensimmäisen kesätyöni päiväkodissa, joten tämä on kuin paluu omille juurille. Innolla lähden tarkastelemaan työtä, jota varhaiskasvatuksessa tehdään lasten parissa, Jaakko kommentoi paikan päältä.

Vantaan varhaiskasvatusjohtaja Mikko Mäkelä oli myös paikalla toivottamassa Jaakon tervetulleeksi.

– Olemme innoissamme siitä, että olemme päässeet mukaan Koeaika-projektiin, ja että saamme Jaakon kahteen päiväkotiimme tekemään varhaiskasvatuksen opettajan työtä. Ehkä sitä kautta saamme myös murrettua alaan liittyviä myyttejä ja pystymme tuomaan esille erilaista näkökulmaa, kuin julkisessa keskustelussa on viime aikoina ollut. Toisaalta saamme myös Vantaan varhaiskasvatukselle ulkopuolisen organisaatiopsykologin näkökulmaa, ja Jaakko pystyy varmasti havainnoimaan ja tuomaan tietoomme sellaisia asioita, joita emme olisi muuten havainneet, Mikko sanoo.

Koeaika-projekti kestää vuoden, ja sen aikana Jaakko Sahimaa työskentelee 12 eri organisaatiossa, 12 eri toimialalla. Hän tutkii, mikä tekee työstä mielekästä, motivoivaa ja merkityksellistä. Jaakko käsittelee aihetta reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa, mikä antaa yleisölle mahdollisuuden kurkistaa organisaation arkeen pintaa syvemmältä ja käydä kiinnostavaa keskustelua aiheesta. Lopuksi Jaakko tekee työskentelystään videokoosteen, jossa käy läpi kokemuksiaan ja havaintojaan.

Lue lisää Koeaika-projektista: https://duunitori.fi/koeaika

Seuraa Jaakon arkea päiväkodeissamme Duunitorin Instagramissa: https://www.instagram.com/duunitori/

Jaamme Jaakon mietteitä myös Vantaan varhaiskasvatuksen omalla Facebook-tilillä, jonne julkaisemme aiheesta artikkeleita: https://www.facebook.com/Varhaiskasvatus-Vantaalla-107487588463261

Avainsanat

PäiväkoditTöissä Vantaalla