Yritys, ilmoita kiinnostuksesta palkata Ukrainasta saapuneita pakolaisia

Tiedote

Asiasanat

Työ ja elinkeinotTyönhakijatYritykset

Noin 20 000 sotaa paennutta ukrainalaista on hakenut tilapäistä suojelua Suomesta. Moni heistä haluaisi saada työpaikan. Jos vantaalaiset yritykset arvelevat voivansa palkata Ukrainasta saapuneita, asiasta kannattaa ilmoittaa Vantaan kaupungin työnantajapalveluihin.

Sinikeltainen sydän.

Kun työnantaja ilmoittaa kiinnostuksestaan ukrainalaisten työnhakijoiden työllistämiseen, tieto kirjataan järjestelmiin. Sitä voidaan hyödyntää ukrainalaisia työnhakijoita tuettaessa, ja näin edistetään mahdollisten työnantajien ja työntekijöiden kohtaamista.

Työnantajapalvelut palvelee puhelimitse maanantaista keskiviikkoon kello 10–15 numerossa 09 8395 0130. Työnantajapalveluihin voi lähettää myös sähköpostia: tyonantajapalvelut@vantaa.fi.

Ukrainalaispakolaisten työnhaku käynnistyy TE-toimistossa 

Ukrainasta sotaa paenneet voivat tehdä Suomessa töitä rajoituksetta sen jälkeen, kun he ovat saaneet oleskeluluvan tilapäisen suojelun perusteella. Tällä hetkellä tilapäisen suojelun perusteella oleskeluluvan saavien ukrainalaisten työllisyyspalvelut organisoidaan TE-toimistossa.

Tilapäistä suojelua saava henkilö ei saa kotikuntamerkintää, eikä tästä syystä siirry kunnan asiakkuuteen. Kun kotikuntamerkintä on saatu, asiakas siirtyy kuntakokeilun asiakkuuteen normaaliprosessin mukaisesti.

Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluiden neuvonta opastaa Ukrainasta saapuneita hakeutumaan TE-toimistoon. Vantaan kaupunki on lisännyt ohjeet työnhaun aloittamisesta myös Ukrainan pakolaisille suunnattuun tietopakettiinsa.

Vantaa seuraa aktiivisesti Ukrainan sodan vaikutuksia ja varautuu niihin myös työllisyyden näkökulmasta. Kaupunki on mukana työ- ja elinkeinoministeriön, Uudenmaan ELY-keskuksen ja pääkaupunkiseudun kuntien yhteisissä työryhmissä. Vantaa on myös perustanut oman työllisyys- ja elinkeinopalveluiden alatyöryhmän, jossa seurataan Ukrainan tilannetta. Varaudumme siihen, että jossakin vaiheessa kaupungin työllisyyspalveluiden asiakkaiksi saattaa tulla huomattavakin määrä ukrainalaisia.

Avainsanat

Ukrainan sotaTyöllistäminenTyöllisyysPalvelu