Näkyykö katukuvassa kummallisuuksia? Vantaan vaaliviestinnän kampanja on alkanut!

Uutinen

Asiasanat

Demokratia ja osallisuusAsukkaat

Vantaan vaalikampanjan kuvituksena on käytetty tekoälyllä luotuja epäaitoja hahmoja, joilla on tarkoitus herättää kaupunkilaisten huomio ja aiheuttaa vähän hämmennystäkin. Haluamme lisätä äänestysaktiivisuutta sekä esittää kysymyksen: kenen haluat päättävän asioistasi?

Kuvassa tekoälyllä tehty mieshahmo, joka seisoo traktorin edessä.

Kuvassa tekoälyllä luotu hahmo, maalaiskylän Bertil.

Yhtenä kampanjan tavoitteena on saada vantaalaisia sankoin joukoin äänestysuurnille, sillä äänestysaktiivisuus on ollut edellisissä vaaleissa poikkeuksellisen alhaisella tasolla. Lisäksi haluamme tuoda näkyväksi Vantaan hallitusohjelmatavoitteet eli asiat, jotka ovat tulevaisuuden ja menestyksen näkökulmasta tärkeitä. Tavoitteissamme korostuvat kasvu, osaaminen, tulevaisuus ja yhteydet, joiden toteuttamiseen tarvitsemme oikeita ja aitoja ihmisiä. 

Halusimme kampanjallamme saada ihmiset katsomaan viestiämme uudestaan. Uskotaan, että nopean silmäyksen jälkeen ihminen palaa kuvaan uudestaan, että ”hetkinen, mitä minä juuri näinkään”.

Kaisu Tolvanen, Vantaan viestintä- ja markkinointipäällikkö

– Tekoäly on viime aikoina ollut keskusteluissa ja puheenaiheina laajalti. Osa pelkää sen tuloa, osa odottaa sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Me halusimme kampanjallamme osoittaa, että tekoälylle on paikkansa, mutta eduskunnassa toivomme näkevämme aitoja ihmisiä päättämässä yhteisistä asioistamme, kertoo Tolvanen. 

Kuvassa ikääntyneen näköinen nainen, joka on luotu tekoälyllä.

Kuvassa on teköalyhahmo, 89-vuotias eläkeläinen Selma.

Kampanjan kuvien takana tekoälyohjelmien lisäksi on valokuvaaja ja digitaalinen taiteilija Antti Karppinen.  

– Kokonaisuutena tämä kampanja oli yksi hauskimmista projekteista, missä olen ollut mukana. Voi sitä naurun määrää, kun aloin saada hahmoja ulos tekoälylle - sama taisi käydä myös asiakkaan puolella, Karppinen nauraa edelleen. Karppinen on FEP (Federation of European Photographers) Photographer of the Year 2021, kaksi kertaa voittanut kultaa FEP kilpailuissa ja jälleen ehdolla FEP Awards 2023 kilpailussa, kolmessa kategoriassa. Tekoälystä voi lukea lisää Antti Karppisen blogista. 

Kenen haluat päättävän asioistasi?  

Kampanjan tekoälyhahmoilla olisi meille oikeille ihmisille varmasti paljon annettavaa, mutta he eivät ole välttämättä parhaimpia toimimaan juuri sinun äänitorvenasi. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, kuka tai mikä puolue vie eduskunnassa eteenpäin juuri sinulle tärkeitä asioita.  

  • Ennakkoäänestys kotimaassa 22.–28.3. ja ulkomailla 22.–25.3. 
  • Vaalipäivä 2.4. 
  • vantaa.fi/vaalit 
Kuvassa tekoälyllä luotu isokokoinen nainen, jolla on liikaa sormia.

Kuvassa tekoälyhahmo, HipHopin suurkuluttaja Jessica.

Tekoälyllä luotu mieshenkilö, jolla on neljä silmää.

Kuvassa tekoälyhahmo, purjehduksen ystävä Janne.

Avainsanat

VaalitHallintoKampanjat