Uusi asiakaspalvelumalli tulee toukokuussa

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotTyönhakijat

Työnhakijoille tarjotaan entistä enemmän tukea heti työttömyyden alkuvaiheessa, mutta myös työttömyyden pitkittyessä. Uusi asiakaspalvelumalli astuu voimaan 2.5.2022.

Uusi asiakaspalvelumalli tulee toukokuussa

Jatkossa työnhakijaa tavataan tiiviimmin, jotta hänelle pystytään tarjoamaan entistä yksilöllisempiä ja hänen tilanteeseensa sopivia palveluja. Uusille asiakkaille tämä tarkoittaa sitä, että työllisyyspalveluiden asiantuntija ottaa yhteyttä jo viiden arkipäivän kuluessa työnhaun alkamisesta. Omavalmentaja tukee asiakasta työnhaussa aiempaa tiiviimmin etenkin ensimmäisen kolmen kuukauden aikana.

’’Ensisijainen tavoite on auttaa ja tukea työnhakijoita sekä etsiä sopivia yksilöllisiä ratkaisuja erilaisiin urapolkuihin. Uusi malli ja ammattitaitoiset omavalmentajamme tarjoavat tähän tukea’’, sanoo Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluiden kuntakokeilun asiakkuuspäällikkö Hanna Sauli.

’’Työnhakuun tarjotaan aiempaa enemmän tukea myös työnhakijan työttömyyden pitkittyessä. Asiakkaan kanssa laadittu työllistymissuunnitelma päivitetään kolmen kuukauden välein. Lisäksi puolen vuoden välein on tehostettu työnhakujakso,’’ kertoo asiakkuuspäällikkö Tua Heimonen Keravalta.

Omavalmentaja neuvoo työnhaussa, tarjoaa sopivia palveluja ja miettii asiakkaan kanssa reittejä kohti työllistymistä. Tapaamisissa sovitaan myös siitä, kuinka monta työpaikkaa työnhakijan tulee hakea kuukauden aikana.

Uusi asiakaspalvelumalli tuo mukanaan myös nykyistä lievemmät karenssit eli korvauksettomat määräajat. Jatkossa karenssin pituudet vaihtelevat 5–45 päivän välillä entisten 15–90 päivän sijaan. Mallissa otetaan myös käyttöön muistutukset työnhakijalle, joiden avulla asiakkaan on helpompi noudattaa työnhakijan velvollisuuksia.

Asiakkaan ei tarvitse itse ottaa työllisyyspalveluihin yhteyttä. Asiakas voi jatkaa työnhakua ja odottaa omavalmentajan yhteydenottoa, jonka jälkeen omavalmentaja opastaa asiakasta uuteen palvelumalliin.

 

Avainsanat

TyöllisyysTyöllistäminen