Vuoden Omahoitaja 2022 on Kateryna Shalamova Malminiityn hoivakodista

Uutinen

Seurana Oy:n jakaman Vuoden Omahoitaja -tunnustuksen sai tänä vuonna Kateryna Shalamova Vantaan Malminiityn hoivakodista.

Vuoden omahoitaja 2022 Kateryna Shalamova.

Seurana Oy julkistaa vuosittain valtakunnallisen Vuoden Omahoitaja -tunnustuksen. Tänä vuonna tunnustuksen sai Kateryna Shalamova Vantaan Malminiityn hoivakodista.

”Olen todella iloinen tästä tunnustuksesta. Teen työtä sydämellä ja haluan tuoda hyvää niin asukkaille kuin myös heidän perheilleen”, Shalamova iloitsee tunnustuksesta.

”Nautin työstäni ja liikuttuneena otin tiedon vastaan, että hyvä tarkoitukseni ja haluni tehdä hyvää asukkaillemme on huomioitu ja saan kiitoksen näin myös omaisilta. Tämä tunnustus vain lisää motivaatiotani”, hän jatkaa.

Seurana sai Vuoden Omahoitajaksi yli 50 ehdokasta yksityisen ja julkisen sektorin hoiva- ja palvelukodeista. Eri vanhusten hoivayksiköissä asuvien omaisilla oli mahdollisuus ilmoittaa mukaan oman vanhuksensa hoitaja. Seurana jakaa tunnustuksen puolueettomasti, koska se ei itse hallinnoi yhtään hoivapaikkaa.

Shalamovan voiton ratkaisi työn tekeminen sydämellä, halu antaa aikaansa ja olla läsnä sekä turvallisen olon luominen.

”Hän tuo iloa äitini elämään ja osaa käyttää taitavasti huumoria, ymmärtää myös omaisia ja viestii taitavasti läheisten kanssa. Hän on tarkka työssään, mutta silti hänellä on rentous mukana, ja sen muistisairas aistii. Haluan myös kiittää Malminiityn hoivakotia hyvästä hoivasta ja siitä, että he ottavat aina palautetta vastaan ja kehittävät toimintaa paremmaksi”, Shalamovan ilmoittanut omainen kertoo.

Vuoden Omahoitaja -tunnustuksen tavoitteena on vanhusten arvostuksen ja onnellisen vanhuuden lisääminen. Tunnustus jaetaan vuosittain elokuun 16. päivä, ja sen tavoitteena on tuoda esiin positiivisia vanhusuutisia ja nostaa vanhushoiva-alan palvelutasoa. Voit lukea aiheesta lisää Seuranan sivuilta.

Vantaa lisännyt vakansseja

Tehostetun palveluasumisen ja pitkäaikaisen laitoshoidon toimintayksiköissä on tällä hetkellä oltava vähintään 0,6 työntekijää jokaista asiakasta kohti. Vuoden 2023 huhtikuuhun mennessä työntekijöitä tulee olla 0,7 asiakasta kohti.

Vantaa on ryhtynyt lisäämään vakansseja niin, että työntekijöitä olisi 1,0 asiakasta kohti, jotta ensi vuoden 0,7 hoitajamitoitus toteutuisi. Näin hoitajilla on yhä parempi mahdollisuus tuoda laatua asukkaiden arkeen.

Katso kuvia juhlatilaisuudesta

Avainsanat

PalveluasuminenVanhuus