Yrityksille tietoa, näkökulmia, esimerkkejä ja tukea ilmastoasioihin: Ilmoittaudu Ilmasto <3 yritykset -webinaareihin

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Vantaan, Keravan ja Järvenpään kaupungit järjestävät ilmastotyön tueksi yrityksille suunnatun Ilmasto <3 yritykset -webinaarisarjan helmi-maaliskuussa.

Kuvituskuva: maapallo avaruudesta kuvattuna

Webinaarit tarjoavat yrityksille ajankohtaista tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista liiketoimintaympäristöihin, näkökulmia eri toimialoille, case-esimerkkejä pienten ja suurten yritysten ilmastotyöstä sekä käytännön tukea arjen ilmastotyöhön.

Seitsemänä keskiviikkoaamuna toistuvat webinaarit ovat ilmaisia, mutta niihin tulee ilmoittautua. Ilmoittautua kannattaa, vaikkei webinaarin ajankohta sopisikaan, sillä webinaarit tallennetaan ja ilmoittautumisen yhteydessä voi pyytää tallenteen katsottavaksi webinaarin jälkeen. Jokaiseen webinaariin ilmoittaudutaan erikseen, minkä jälkeen linkki webinaariin lähetetään sähköpostitse.

Webinaarien ilmoittautumislinkit sekä lisätietoja webinaarien ajankohdista ja aiheista löytyy webinaarisarjan verkkosivulta https://business.vantaa.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/ilmasto-yritykset-webinaarisarja.

Webinaarisivua päivitetään helmikuun aikana, sillä osa webinaarien aiheista ja puhujista tarkentuu vielä myöhemmin.

7-osainen webinaarisarja tukee ja kannustaa yrityksiä ilmastotekoihin

Helmikuun ensimmäisenä keskiviikkona järjestettävässä webinaarissa keskustellaan miten ilmastonmuutos vaikuttaa yritysten liiketoimintaympäristöön, miten EU, valtio ja kaupungit ohjaavat ilmastoasioiden kehitystä ja mitkä muut ulkoiset tekijät vaikuttavat yritysten liiketoimintaympäristöön. Seuraavan viikon webinaarissa pohditaan, mitä liiketoimintahyötyä yritys voi saada ilmastovastuullisuudesta.

Helmikuun viimeisessä webinaarissa ennen hiihtolomaa teemana on ruoka ja se, mitä ilmastonmuutos tarkoittaa ruoka- ja elintarvikealalla. Ratkaisuja pohditaan siihen, miten kuluttajamarkkinat ohjaavat tuotetarjontaa ja miten tuotekehityksellä voidaan kasvattaa hiilikädenjälkeä.

Maaliskuun kaksi ensimmäistä webinaaria keskittyvät logistiikkaan ja rakentamiseen, ja niissä vaihdetaan näkökulmia alan asiantuntijoiden, paikallisten yritysten sekä kaupunkien kesken. Maaliskuun kolmannessa webinaarissa erityisesti pk-yrityksille tarjotaan tukea arjen ilmasto- ja ympäristötyön käytäntöihin. Koulutusluonteinen webinaari pohjautuu useissa kaupungeissa käytössä olevaan ekotukitoiminnan malliin ja sen koulutusmateriaaleihin.

Webinaarisarjan viimeinen osa järjestetään yhteistyössä Kaupunkiakatemian kanssa. Webinaarissa kuullaan tuoreita tutkimustuloksia ja tarkastellaan kunnan ja yritysten roolia ilmastoinnovaatioiden edistäjinä. Ääneen pääsee myös Helsingin ilmakehätieteilijöiden perustama CarbonLink Oy.

Ilmasto <3 yritykset -webinaarisarja on osa ympäristöministeriön rahoittamaa Elinkeinoelämän ja kunnan välinen ilmastoyhteistyö -hanketta, jossa Vantaan, Keravan ja Järvenpään kaupungit kehittävät yhdessä ilmastoyhteistyötä yritysten kanssa.

2.2.2022 / Päivitetty webinaarisarjan verkkosivujen osoite.

Lisätietoja

Heta Itämäki

Vantaan kaupunki
projektikoordinaattori
040 631 5686 etunimi.sukunimi@vantaa.fi