Ympäristöterveydenhuollon ilmoitukset

Tee ympäristöterveydenhuollon ilmoituksesi ensisijaisesti Ruokaviraston sähköisen Ilppa-palvelun kautta. Voit tehdä ilmoitukset edelleen myös Oma Vantaa -lomakkeilla sähköisesti sekä osan ilmoituksista tulostettavilla lomakkeilla.

Mansikoita ja mustikoita ulkomyynnissä.

Tee ympäristöterveydenhuollon ilmoituksesi ensisijaisesti Ruokaviraston sähköisen ilppa-palvelun kautta. Ohjeet ja ilmoituksen tekemiseen tarvittavat tiedot löydät ilppa-palvelun ohjesivulta. Ilpasta ilmoituksen tiedot tulevat sähköisesti ympäristöterveydenhuollon käsiteltäväksi.

Ennen ilmoituksen tekemistä tarvitset Suomi.fi valtuutuksen. Tarkemmat ohjeet löytyvät Ruokaviraston sivulta. Yksityinen elinkeinonharjoittaja tai yrityksen nimenkirjoittaja eli yrityksen virallinen edustaja voi kirjautua suoraan ilppa-palveluun Suomi.fi-tunnistautumisella.

Näitä ilmoituksia ei voi tehdä Ilpassa

Ilpassa ei voi tällä hetkellä ilmoittaa hyväksyntää vaativaa elintarvikealan toimintaa (laitostoimintaa) eikä elintarvikkeiden alkutuotannon toimintaa. Näiden osalta ota yhteyttä ympäristöterveydenhuoltoon.

Talousvettä toimittavaa laitosta, talousveden käyttöä osana julkista tai kaupallista toimintaa, tai yhteisessä käytössä olevaa vedenottamoa tai vesisäiliötä (väh. 50 henkilön tarpeisiin tai väh. 10 m³/vrk) ei myöskään voi ilmoittaa ilpan kautta. Näille on tulostettava pdf-lomake.

Tiedotus liikkuvasta elintarvikehuoneistosta tapahtuvasta elintarvikkeiden myynnistä tai tarjoilusta tehdään vain Oma Vantaa lomakkeella.

Ilmoitus yleisötilaisuudesta ja ilmoitus yleisötapahtuman vesijärjestelyistä tehdään vain tulostettavilla pdf-lomakkeilla.

Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyyntilupahakemuksen voit tehdä sähköisesti Valviran lomakkeella.

Terveydensuojelu

Yleinen terveydensuojelulain 13 §:n mukainen ilmoitus avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle Täytä sähköinen lomake Oma Vantaa -palvelussa. Kauneushoitolan tai vastaavan terveydensuojelulain 13 §:n mukainen ilmoitus avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle Täytä sähköinen Ilmoitus kauneushoitolan, solariumin, tatuointiin tai muuhun ihon käsittelyyn tarkoitetun huoneiston käyttöönotosta tai toiminnan muutoksesta Oma Vantaa -palvelussa. Koulujen terveydensuojelulain 13 §:n mukainen ilmoitus avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle Täytä sähköinen Ilmoitus koulun tai oppilaitoksen käyttöönotosta tai toiminnan muutoksesta Oma Vantaa -palvelussa. Majoitusliikkeet, terveydensuojelulain 13 §:n mukainen ilmoitus avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle Täytä sähköinen Ilmoitus majoitusliikkeen käyttöönotosta tai toiminnan muutoksesta Oma Vantaa -palvelussa. Päivähoito, kerhotilat, esikoulu tai vastaava, terveydensuojelulain 13 §:n muka… avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle Täytä sähköinen Ilmoitus päivähoito-, kerhotilan tai vastaavan käyttöönotosta tai toiminnan muutoksesta Oma Vantaa -palvelussa. Sosiaalihuoltolaitokset / lasten- ja vanhainkoti, terveydensuojelulain 13 §:n m… avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle Täytä sähköinen Ilmoitus sosiaalihuoltolaitoksen, lasten- tai vanhainkodin käyttöönotosta tai toiminnan muutoksesta Oma Vantaa -palvelussa. Talousvettä toimittava laitos, terveydensuojelulain mukainen hakemus ja ilmoitus vedenjakelualueesta (542059)(pdf, 107.93 KB) Talousvettä toimittava laitos, terveydensuojelulain mukainen hakemus / ilmoitus vedenjakelualueesta. (Tallenna omalle koneelle ennen täyttämistä)

Lisätietoja

Ympäristöterveydenhuolto

ymparistoterveys@vantaa.fi

Avainsanat

LuvatYmpäristö