Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Apua sähköiseen asiointiin ja digilaitteiden käyttöön

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset. Ajankohtaiset digiaiheiset infot ja tapahtumat löydät sivun alalaidasta.

Sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-infosta saat nettiapua viranomaisasiointiin ja netin käyttöön. Lisäksi tuki asiakaskoneille skannaamiseen ja tulostamiseen. Voit kysyä neuvoja myös puhelimitse 09 839 22133 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä tai saat tietoa neuvontapaikoista.

Kirjastojen asiakaskoneet ovat käytössä itsenäiseen työskentelyyn ja henkilökunta auttaa tarvittaessa, esimerkiksi tulostamisessa sekä skannaamisessa.

Koivukylän palvelutorilta saat sähköisten palveluiden käytön tukea ja apua esim. skannaamisessa.

Laiteopastus ja sovellukset

Koivukylän asukastila Kafnetin ATK-ohjaaja ja Läppäripiirin vapaaehtoinen auttavat laitteiden käytössä ja tietokoneongelmissa.

Kuntalaisen digi-infosta voit kysyä opastusta vaikkapa laitehankintaan, sosiaaliseen mediaan ja älypuhelimen sekä tabletin käyttöön.

Kirjastoissa järjestetään Enter ry:n ja muiden toimijoiden laiteopastuksia.

Kurssit

Aikuisopiston kurssit ja luennot mm. kursseja kuvankäsittelyyn, julkaisuun, mobiililaitteisiin, ohjelmointiin, sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin, toimisto-ohjelmiin ja tietoturvaan.

Sähköisen asionnin tuki

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Turvallinen netin käyttö -info

Ajankohtaista tietoa ja vinkkejä Windows-tietokoneen käyttöön Myyrmäkitalon tapahtumahuoneessa (2. krs) 17.1. klo 13-14 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 15.2. klo 13-14.

Tietokoneen ylläpito -työpajat

Kuntalaisen digi-infon yhteydessä järjestetään työpaja tietokoneen siivouksesta ja ylläpidosta Myyrmäen Vantaa-infossa 26.2. klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 28.2. klo 12-15.

Turvallinen netin käyttö -info

Ajankohtaista tietoa ja vinkkejä turvallisesta älypuhelimen käytöstä Myyrmäkitalon tapahtumahuoneessa (2. krs) 14.3. klo 13-14.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter