Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Apua sähköiseen asiointiin ja digilaitteiden käyttöön

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Opastukset ja tapahtumat on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi. Tarkista tiedot tapahtuman tai opastuksen järjestäjän nettisivuilta.
Vantaa aikuisopiston digineuvonta palvelee Facebookissa sekä puhelimitse ma-to klo 13.00-16.15 ja pe 13.00-15.30 numerossa 040 653 2170.

Suuri osa toimipaikoista on suljettu. Tietoa koronaepidemian aikaisista muutoksista kaupungin palveluissa.
Vantaa-infon asiointipisteistä Tikkurila ja Myyrmäki ovat auki omien aukioloaikojensa mukaisesti.

Sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-infosta saat nettiapua viranomaisasiointiin ja netin käyttöön. Lisäksi tuki asiakaskoneille skannaamiseen ja tulostamiseen. Voit kysyä neuvoja myös puhelimitse 09 839 22133 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä tai saat tietoa neuvontapaikoista.

Kirjastojen asiakaskoneet ovat käytössä itsenäiseen työskentelyyn ja henkilökunta auttaa tarvittaessa, esimerkiksi tulostamisessa sekä skannaamisessa.

Laiteopastus ja sovellukset

Koivukylän asukastila Kafnetin ATK-ohjaaja ja Läppäripiirin vapaaehtoinen auttavat laitteiden käytössä ja tietokoneongelmissa.

Kuntalaisen digi-infosta voit kysyä opastusta vaikkapa laitehankintaan, sosiaaliseen mediaan ja älypuhelimen sekä tabletin käyttöön.

Kirjastoissa järjestetään Enter ry:n ja muiden toimijoiden laiteopastuksia.

Sähköisen asionnin tuki

Kurssit

Aikuisopiston kurssit ja luennot mm. kursseja kuvankäsittelyyn, julkaisuun, mobiililaitteisiin, ohjelmointiin, sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin, toimisto-ohjelmiin ja tietoturvaan.

Digikoulutukset ja infot: kevät 2020

Aiheeseen liittyviä ryhmiä Facebookissa

Digituki – Väestörekisterikeskus

Digitreenit – Yle

Enter ry – tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys

Vantaan aikuisopiston digineuvonta

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Tietoa ikäihmisten avuksi korona-aikana

Enterin opastajein kokoamia linkkejä viranomaisten ja muiden luotettavien tahojen koronatiedotuksiin ja verkon välityksellä toimiviin palveluihin.

Etänä annettava digituki

Tietoa etänä annettavasta digituesta ja etätuen järjestäjien yhteystietoja.

Ajankohtaista

Twitter