Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Apua sähköiseen asiointiin ja digilaitteiden käyttöön

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Ajankohtaiset digiaiheiset infot ja tapahtumat löydät sivun alalaidasta.

Sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-infosta saat nettiapua viranomaisasiointiin ja netin käyttöön. Lisäksi tuki asiakaskoneille skannaamiseen ja tulostamiseen. Voit kysyä neuvoja myös puhelimitse 09 839 22133 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä tai saat tietoa neuvontapaikoista.

Kirjastojen asiakaskoneet ovat käytössä itsenäiseen työskentelyyn ja henkilökunta auttaa tarvittaessa, esimerkiksi tulostamisessa sekä skannaamisessa.

Koivukylän palvelutorilta saat sähköisten palveluiden käytön tukea ja apua esim. skannaamisessa. Palvelutori on muuttanut asukastila Kafnettiin.

Laiteopastus ja sovellukset

Koivukylän asukastila Kafnetin ATK-ohjaaja ja Läppäripiirin vapaaehtoinen auttavat laitteiden käytössä ja tietokoneongelmissa.

Kuntalaisen digi-infosta voit kysyä opastusta vaikkapa laitehankintaan, sosiaaliseen mediaan ja älypuhelimen sekä tabletin käyttöön.

Kirjastoissa järjestetään Enter ry:n ja muiden toimijoiden laiteopastuksia.

Kurssit

Aikuisopiston kurssit ja luennot mm. kursseja kuvankäsittelyyn, julkaisuun, mobiililaitteisiin, ohjelmointiin, sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin, toimisto-ohjelmiin ja tietoturvaan.

Sähköisen asionnin tuki

Aiheeseen liittyviä ryhmiä Facebookissa

Digituki – Väestörekisterikeskus

Digitreenit – Yle

Enter ry – tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Kuntalaisen digi-infon työpaja

Verkkopankkitunnuksien turvallinen käyttö ja mobiilivarmenne. Myyrmäen Vantaa-info ti 12.11. klo 12-15, Korson Vantaa-info ke 13.11. klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-info to 14.11. klo 12.30-15.

Kansalaisen digitaidot -opastus

Askarruttaako tietokone, tabletti tai älypuhelin? Opastusta Tikkurilan Vantaa-infossa perjantaisin klo 9.30-12 ja Myyrmäen Vantaa-infossa 13.11, 20.11. ja 27.11. klo 13-16.15.

Turvallisen netin käytön info

Sosiaalinen media Facebook, Twitter ja Instagram Tikkurilan Vantaa-infossa 4.12. klo 13-14.

Enter ry:n tietoiskut

Aiheena digijäämistö Myyrmäen Vantaa-infossa 2.12. klo 13-14.

Ajankohtaista

Twitter