Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Apua sähköiseen asiointiin ja digilaitteiden käyttöön

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Ajankohtaiset digiaiheiset infot ja tapahtumat löydät sivun alalaidasta.

Sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-infosta saat nettiapua viranomaisasiointiin ja netin käyttöön. Lisäksi tuki asiakaskoneille skannaamiseen ja tulostamiseen. Voit kysyä neuvoja myös puhelimitse 09 839 22133 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä tai saat tietoa neuvontapaikoista.

Kirjastojen asiakaskoneet ovat käytössä itsenäiseen työskentelyyn ja henkilökunta auttaa tarvittaessa, esimerkiksi tulostamisessa sekä skannaamisessa.

Koivukylän palvelutorilta saat sähköisten palveluiden käytön tukea ja apua esim. skannaamisessa. Palvelutori on muuttanut asukastila Kafnettiin.

Laiteopastus ja sovellukset

Koivukylän asukastila Kafnetin ATK-ohjaaja ja Läppäripiirin vapaaehtoinen auttavat laitteiden käytössä ja tietokoneongelmissa.

Kuntalaisen digi-infosta voit kysyä opastusta vaikkapa laitehankintaan, sosiaaliseen mediaan ja älypuhelimen sekä tabletin käyttöön.

Kirjastoissa järjestetään Enter ry:n ja muiden toimijoiden laiteopastuksia.

Kurssit

Aikuisopiston kurssit ja luennot mm. kursseja kuvankäsittelyyn, julkaisuun, mobiililaitteisiin, ohjelmointiin, sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin, toimisto-ohjelmiin ja tietoturvaan.

Sähköisen asionnin tuki

Aiheeseen liittyviä ryhmiä Facebookissa

Digituki – Väestörekisterikeskus

Digitreenit – Yle

Enter ry – tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Kansalaisen digitaidot -opastus

Askarruttaako tietokone, tabletti tai älypuhelin? Aikuisopiston opastaja auttaa ilman ajanvarausta Tikkurilan Vantaa-infossa perjantaisin klo 9.30-12.

Enter ry:n tietoiskut

Aiheina laitteen hankinta 21.10. klo 13-14 ja digijäämistö 2.12. klo 13-14. Tietoiskut järjestetään Myyrmäen Vantaa-infossa.

Kuntalaisen digi-infon työpaja

Kuntalaisen Digi-info venäjäksi, englanniksi ja suomeksi! Myyrmäen Vantaa-infossa 29.10. klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 31.10. klo 12.30-15.

Turvallisen netin käytön info

Sosiaalinen media Facebook, Twitter ja Instagram Myyrmäen Vantaa-infossa 7.11. klo 13-14.30 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 4.12. klo 13-14.

Ajankohtaista

Twitter