Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Digitukea koronaepidemian aikana

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Suurin osa asiakastiloissa annettavista opastuksista ja tapahtumista on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi. Tarkista tiedot tapahtuman tai opastuksen järjestäjän nettisivuilta.

Sivun alareunasta löydät etätietoiskuja ja ohjeita etäohjelmien käyttämiseen.

Sähköisen asioinnin ja laiteopastuksen tuki

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infon asiakaskoneet on varattu vain viranomaisasiointiin. Asiakaskoneilla on mahdollisuus sekä skannaamiseen että tulostamiseen. Huomioithan koronaviruksen suojautumisohjeet asioidessasi paikan päällä. Kannustamme kysymään neuvoa etäpalveluna puhelimitse 09 83911 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä. Voit kysyä neuvoa myös chatissa tai sähköpostilla vantaa-info@vantaa.fi.

Koivukylän Kafnettiin pääsee hoitamaan asioitaan ma-pe klo 9.00-15.00. Yhtäaikainen asiakasmäärä on rajattu. Emme koronavirustilanteen vuoksi anna lähikontaktin digineuvontaa asiakaskoneilla. Henkilökuntamme puhdistaa asiointikoneiden näppäimistöjä ja hiiriä säännöllisesti. Voit kysyä lisätietoja numerosta 043 827 0114.

Kirjastojen pöytätietokoneita ja tulostimia voi käyttää rajoitetusti pikaiseen asiointiin, mutta henkilökunta ei anna lähikontaktia vaativaa digineuvontaa asiakaskoneilla.
Kirjastoissa järjestetään etätapahtumia.

Vantaa aikuisopiston digineuvonta palvelee Facebookissa. Digineuvonta auttaa myös puheimitse klo 13.15-16.30 numerossa 040 653 2170.

Kurssit

Aikuisopistot ovat lisänneet verkkokurssien määrää huomattavasti, joten opiskelu on mahdollista myös kaikille, jotka eivät voi osallistua lähiopetukseen.

Sähköisen asioinnin tuki

Aiheeseen liittyviä ryhmiä Facebookissa

Digituki – Väestörekisterikeskus

Digitreenit – Yle

Enter ry – tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys

Vantaan aikuisopiston digineuvonta

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Etänä annettava digituki

Tietoa etänä annettavasta digituesta ja etätuen järjestäjien yhteystietoja.

Digitreenit: Etäpalaveri verkossa?

Eri työkalut sopivat eri tarkoituksiin. Tarpeita etätapaamisiin on monia esim. palaverit, harrasteryhmät, etäsynttärit.

Ajankohtaista


Twitter