Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Apua sähköiseen asiointiin ja digilaitteiden käyttöön

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset. Ajankohtaiset digiaiheiset infot ja tapahtumat löydät sivun alalaidasta.

Sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-infosta saat nettiapua viranomaisasiointiin ja netin käyttöön. Lisäksi tuki asiakaskoneille skannaamiseen ja tulostamiseen. Voit kysyä neuvoja myös puhelimitse 09 839 22133 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä tai saat tietoa neuvontapaikoista.

Kirjastojen asiakaskoneet ovat käytössä itsenäiseen työskentelyyn ja henkilökunta auttaa tarvittaessa, esimerkiksi tulostamisessa sekä skannaamisessa.

Koivukylän palvelutorilta saat sähköisten palveluiden käytön tukea ja apua esim. skannaamisessa.

Laiteopastus ja sovellukset

Koivukylän asukastila Kafnetin ATK-ohjaaja ja Läppäripiirin vapaaehtoinen auttavat laitteiden käytössä ja tietokoneongelmissa.

Kuntalaisen digi-infosta voit kysyä opastusta vaikkapa laitehankintaan, sosiaaliseen mediaan ja älypuhelimen sekä tabletin käyttöön.

Kirjastoissa järjestetään Enter ry:n ja muiden toimijoiden laiteopastuksia.

Kurssit

Aikuisopiston kurssit ja luennot mm. kursseja kuvankäsittelyyn, julkaisuun, mobiililaitteisiin, ohjelmointiin, sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin, toimisto-ohjelmiin ja tietoturvaan.

Sähköisen asionnin tuki

Aiheeseen liittyviä ryhmiä Facebookissa

Digituki – Väestörekisterikeskus

Digitreenit – Yle

Enter ry – tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Enter-tietoisku: Tilit ja salasanat

Miksi esimerkiksi Google-tili tarvitaan ja miksi joka paikkaan pitää luoda oma tili? Tikkurilan kirjaston musaosasto 1.4. klo 13-15.

Turvallisesti netissä

Miten voin itse vaikuttaa tietoturvaan? Puhumassa ENTER ry:n edustaja Tikkurilan Vantaa-infossa 16.4. klo 12-13.30 ja Myyrmäen Vantaa-infossa 17.4. klo 12-13.30.

Turvallisen netin käytön info

Vinkkejä turvalliseen älypuhelimen käyttöön Tikkurilan Vantaa-infossa 19.4. klo 13-14.

Videoeditoinnin työpajat

Kuntalaisen digi-infon yhteydessä järjestetään työpaja videoeditoinnista Myyrmäen Vantaa-infossa 23.4. klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 25.4. klo 12-15.

Ajankohtaista

Twitter