Vaikuta nyt

Haluatko vaikuttaa asioihin Vantaalla? Se on oikeutesi. Tältä sivulta löydät tietoa osallistumistavoista ja ajankohtaisista vaikuttamismahdollisuuksista.

Osallistuvavantaa.fi - osallistu kotisohvaltasi!

Tietoa ajankohtaisista osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista löydät Vantaan kaupungin osallistuvavantaa.fi-verkkosivulta. Sivustolla voit seurata ja osallistua kaupungin hankkeiden ja projektien suunnitteluun. Voit vastata kyselyihin, osallistua keskusteluihin ja seurata sinua kiinnostavia aiheita.

Osallistuva budjetointi Vantaalla

Osallistuva budjetointi on asukkaiden väylä päättää kaupungin rahojen käytöstä tietyn summan osalta. Kyseessä on demokraattinen toimintatapa, jossa talouden päätösvaltaa hajautetaan alueen ihmisille. Vantaalla osallistuvaa budjetointia on aiemmin toteutettu Meidän Korso - Kaikkien Korso -hankkeessa vuosina 2018-2019. Vuonna 2020 syksyllä käynnistyvät hankkeet Meidän Martsari ja Meidän Hakunila. Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin Vantaan osallistuvan budjetoinnin alustalla.

Anna palautetta

Voit antaa palautetta kaupungin palveluista, toiminnasta ja päätöksenteosta palautepalvelussa. Kerro mielipiteesi, seuraa palautettasi ja lue muiden jättämiä kommentteja.

Tee kuntalaisaloite

Vantaa on mukana valtakunnallisessa kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa, jossa voit tehdä kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Seuraa päätöksentekoa

Päätöksentekoa voit seurata pöytäkirjoista ja Vantaa-kanavalta, sekä olemalla yhteydessä luottamushenkilöihin.

Tilaa alueellinen uutiskirje

Haluatko tietää mitä alueellasi tapahtuu? Tilaa alueellinen uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Kuukausittain ilmestyvä uutiskirje kokoaa alueesi osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kaavoitus- ja kehittämissuunnitelmia sekä tapahtumia.

Tutustu Osallistuva Vantaa -toimintamalliin ja lue lisää tavoista osallistua ja vaikuttaa Vantaalla!

Uutisia - Osallistu ja vaikutaRSS

Post-it-lappuja pöydällä

Osallistuvavantaa.fi

Tutustu Vantaan kaupungin asukasosallisuuden verkkosivuihin!

Martinlaakson asema

Osallistuva budjetointi

Osallistuva budjetointi eli tuttavallisemmin osbu on asukkaiden väylä päättää kaupungin rahojen käytöstä tietyn summan osalta. Tutustu Vantaan ajankohtaisiin osallistuvan budjetoinnin hankkeisiin!

Asukasfoorumi

Tervetuloa keskustelemaan kaupungin johdon kanssa! Tilaisuus on oiva mahdollisuus nostaa esille oman asuinalueen arkeen tai kehittymiseen liittyviä kysymyksiä.

Kuvalinkki kaupunkisuunnittelun yleisötilaisuudet-sivulle

Vaikuta kaupunkisuunnitteluun

Kaupunkisuunnittelun yleisötilaisuuksissa pääset vaikuttamaan siihen, millainen kotikaupunkisi on tulevaisuudessa.