Alueen päivä

Asukas ja kaupungin työntekijä keskustelevat, kuvaaja: Annika Sjöblom

Alueen päivänä kaupunki tulee kylään asuinalueen kyläpäivään tai -tapahtumaan! Vantaan työntekijät ja alueen suunnittelijat tulevat tapaamaan asukkaita ja keskustelemaan alueen ajankohtaisista suunnitelmista. Tule kaupungin pisteelle tutustumaan palveluihin ja oman asuinalueesi ajankohtaisiin asioihin. Tunnistat meidät sinisestä Vantaa-teltasta ja valkoisista liiveistä!

Why so Myrtsi 29.8.2019

Why so Myrtsi, eli Myyrmäen taiteiden yö, järjestetään tänä vuonna viidennen kerran. Why so Myrtsi on Myyr York-henkinen kyläjuhla, joka täyttää Myyrmäen keskustan esityksillä, tapahtumilla, väreillä ja valoilla. Tapahtuman yhteydessä vietetään tänä vuonna Myyrmäen kaupunginosan 50-vuotisjuhlaa. Apulaiskaupunginjohtajan Elina Lehto-Häggrothin tervehdys kuullaan Paalutorilla klo 17.

Tule käymään Vantaa-teltalla klo 17-20

Tule Liesitorin Vantaa-teltalle juttelemaan kanssamme kotikulmiesi asioista. Teltalla saat tietoa kaupungin palveluista Myyrmäen alueella ja ajankohtaisista suunnitelmista.

Tutustu Why so Myrtsin koko ohjelmaan tapahtuman nettisivuilla tai facebookissa.

 • Vapaaehtoistoiminta
  Kiinnostaako sinua tehdä vapaa-ajallasi jotain hyvää ja saada elämään merkityksellistä sisältöä? Tule pelaamaan vapaaehtoistoiminnan peliä ja kuulemaan, mitä mahdollisuuksia vapaaehtoistoiminta tarjoaa sinulle.
 • Vantaa-info
  Olemme paikan päällä kertomassa, kuinka autamme sinua puhelimitse, verkossa ja kasvotusten. Kerro heille, millaisia tapahtumia tai palveluita haluaisit Vantaa-infoon! Mukana myös Pilviagentit, jotka auttavat sinua verkkoon ja digilaitteisiin liittyen.
 • Asukastilat
  Onko asukastila Myyrinki sinulle jo tuttu paikka? Kerromme lisää asukastilatoiminnasta - tule kuuntelemaan ja koristelemaan itsellesi Vantaa-kangaskassi!
 • Ympäristökeskus
  Nyt vietetään Ötökkävuotta! Tule juttelemaan ympäristökeskuksen asiantuntijoiden kanssa ötököiden hyödyistä kotipihalla ja muualla luonnossa. Meillä voit myös pelata ötökkäpeliä! Kuulet, miten Vantaan tulevassa yleiskaavassa on huomioitu luonnonsuojelualueet.
 • Kirjasto
  Kirjasto on sivistyksen kehto, ja paljon muutakin! Tietoa Myyrmäen kirjaston ohjelmasta ja uudesta Lango-kielisovelluksesta. Tutustu myös kirjaston sisällä tapahtuvaan ohjelmaan.
 • Liikennesuunnittelu
  Onko sinulla mielessä kysymys kaupunkipyöristä tai muusta liikenteestä? Tule juttelemaan kaupungin liikennesuunnittelijan kanssa Myyrmäen alueen suunnitelmista.
 • Kaupunkisuunnittelu
  50-vuotias Myyrmäki kasvaa ja kehittyy. Katso kuvista millaiseksi Myyrmäen aluetta aikoinaan suunniteltiin. Kaupunkisuunnittelun väki kertoo mitä ja mihin tulevaisuudessa rakennetaan.
 • Aikuisopisto
  Tule tutustumaan Vantaan aikuisopiston syksyn kurssitarjontaan, voit voittaa 50 euron lahjakortin kurssille. Voit samalla painaa itsellesi pätkän nimikointinauhaa. Lisäksi Digiarki-opastajamme neuvoo älylaitteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä.
 • Liikuntapalvelut
  Myyrmäessä on paljon mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa – tunnetko jo kaikki liikuntapaikat? Tule myös tutustumaan judoon! Nuorten judon EM-kisat järjestetään syyskuussa Myyrmäessä.
 • Vantaan kaupunginmuseo
  Tutustu kaupunginmuseon matkalaukkunäyttelyyn ja kirjoita muistosi Myyrmäen omaan muistokirjaan. Osallistu muisteluhetkiin ja valokuvien paikannuskisaan sekä istahda hetkeksi katsomaan diashow Myrtsin kaivauksista ja historiasta.
 • Visit Vantaa
  Miltä kuulostaisi staycation Vantaalla? Visit Vantaa on paikalla kertomassa Vantaan matkailukohteista ja turisteille suunnatusta Stopover Guide –palvelusta.

Why so Myrtissä mukana myös Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Kulttuuritalo Martinus, Nuorisotila Arkki, Myyrmäen kirjasto sekä Street Art Vantaa yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon kanssa omilla pisteillään ja omilla ohjelmillaan. Katso lisätiedot Why so Myrtsin ohjelmasta.

Ylästö-päivä 31.8.2019

Tämä huikea tapahtuma kokoaa vuosittain Ylästön asukkaat yhteen. Ylästön koulun, vanhempainyhdistyksen sekä kotiseutuyhdistyksen yhteinen ponnistus tuo koulun pihalle elokuun viimeisenä lauantaina ohjelmaa, toimintaa ja tekemistä kaikenikäisille.

Tänä vuonna menossa on mukana myös Vantaan kaupunki, jonka teltalla voit tavata Ylästön ja lähiseudun palveluiden ja kehittämisen parissa työskenteleviä. Tule teltalle kuulemaan, miten Ylästön seutu kehittyy ja mitä kaupungin palveluita sinulle on tarjolla. Paikalla on myös kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, jonka tervehdys kuullaan klo 12.30.

Ylästö-päivä järjestetään klo 10-14 Ylästön koulun pihalla. (Ollaksentie 29 B). Tutustu muuhun ohjelmaan ja tapahtuman Facebook-sivuilla.

Kaupungin sinisellä teltalla tapahtuu:

 • Ympäristökeskus
  Nyt vietetään Ötökkävuotta! Tule juttelemaan ympäristökeskuksen asiantuntijoiden kanssa ötököiden hyödyistä kotipihalla ja muualla luonnossa. Lisäksi voit tutustua, miten parhaillaan laadittavassa yleiskaavassa on huomioitu luonnonsuojelualueet.
 • Vapaaehtoistoiminta
  Kiinnostaako sinua tehdä vapaa-ajallasi jotain hyvää ja saada elämään merkityksellistä sisältöä? Vapaaehtoistyössä kaivataan innokkaita vapaaehtoisia niin vanhusten, lasten ja nuorten, maahanmuuttajien kuin vammaisten arjen helpottamiseen ja tukemiseen. Tule kuulemaan lisää vapaaehtoistoiminnasta ja pelaamaan vapaaehtoistoiminnan peliä.
 • Kaupunkisuunnittelu
  Vantaa kasvaa ja kehittyy. Sen huomaa niin omilla lähinurkilla kuin tutuilla kulkureiteillä. Kaupunkisuunnittelun asiantuntijat ja erityisesti Ylästön alueen suunnittelijat ovat paikanpäällä kertomassa, mitä alueelle ollaan suunnittelemassa ja kuuntelemassa asukkaiden ajatuksia alueen kehityksestä. Tule kertomaan omat kehittämisideasi suoraan kartalle!
 • Vantaa-info
  Vantaa-info on paikan päällä kertomassa, miten he auttavat vantaalaisia puhelimitse, verkossa ja kasvotusten. Mukana myös Pilviagentit, jotka auttavat sinua verkkoon ja digilaitteisiin liittyen.
 • Vantaan kaupunginmuseo
  Mitä Ylästössä on tapahtunut vuonna 1600? Kaupunginmuseo on kertomassa alueen historiasta ja mielenkiintoisista virstanpylväistä. Tule tutustumaan matkalaukkunäyttelyyn ja kirjoittamaan muistosi Ylästön omaan muistokirjaan.
 • Lisäksi liikuntapalvelut järjestää koulun salissa liikunnallista tekemistä.

Why So Myrtsi V – Myyrmäki 50 vuotta

Why So Myrtsi V - Myyrmäki 50 vuotta / kuvassa tulitaiteilija

Myyrmäki juhli taidetta ja pyöriä vuosia 29.8.2019. Klikkaa kuvaa ja katso video!

Ajankohtaista

Twitter