Lasten ja nuorten parissa

Kirjastot

Kirjastoissa toimii vapaaehtoisia ohjaajia (mm. lukupiireissä ja suomen kielen keskustelupiireissä), tietokoneopastajia, kirjastomummuja ja vaareja sekä lukukoiria. Ota yhteyttä lähikirjastoosi.
Kirjastossa toimii myös kotipalvelu yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ystäväpalvelun kanssa. Palvelu on tarkoitettu niille vantaalaisille, jotka eivät itse pääse kirjastoon. Lisätietoja voi kysyä kirjaston kotipalvelun numerosta 043 825 0068.

Koulut

Vierumäen koulussa ja Kulomäen opetuspisteessä toimii kolmena arkiaamuna viikossa Koulumummola klo 7.45-9.15. Mummolan väki toivottaa tervetulleeksi mukaan iloiseen toimintaan, jossa koulupäivän alkua odottavien lasten kanssa jutellaan, pelataan lautapelejä ja askarrellaan. Osa vapaaehtoisista on saanut koulutuksen myös Lukumummoksi/vaariksi. Ota yhteyttä suoraan rehtoriin 040-5135211/ elina.kuosmanen@vantaa.fi.

Katso tästä millaista koulumummona toimiminen on.

Nuorisopalveluiden vapaaehtoistoiminta

Nuorten parissa voi vapaaehtoisena toimia Vantaan nuorisotiloissa ja Ankkapartiossa, mikä on nuorisopalveluiden organisoimaa katupartiotoimintaa. Ota yhteyttä: p. 040 523 4744.

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Toiminta on ennaltaehkäisevää lapsiperheiden tukea. Tukihenkilön tai tukiperheen voi saada lapsi tai nuori, kun perheen voimavarat ovat vähissä ja lapsi kaipaa uutta merkityksellistä aikuiskontaktia. Tukihenkilöksi tai tukiperheeksi voi ryhtyä luotettava aikuinen, joka haluaa tukea lasten ja nuorten elämää. Tukihenkilö tapaa lasta 2-4 krt/kk, tukiperheessä lapsi viettää yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukijoiden lähiohjaajana toimii tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori. Lue lisää tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnasta täältä.

Ota yhteyttä: p. 050 312 1983, tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori Jari Honka, sähköposti jari.honka@vantaa.fi. Haastattelun pohjalta hyväksytyt tukihenkilöt osallistuvat peruskurssille. Kursseja järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter