Vanhusten parissa

Kulttuuriluotsit

Kulttuuriluotsit ovat vantaalaiseen ja pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia. Kulttuuriluotsiksi voi ryhtyä käytyään kulttuuriluotsikurssin. Maksuttomalla kurssilla tutustutaan luotsauskohteisiin ja niiden tarjontaan sekä vapaaehtoisena toimimiseen.
Ota yhteyttä: Maria Mäkinen, maria.makinen@vantaa.fi, p. 043 826 9011

Liikuntapalveluiden vertaisohjaajat ja avustajat

Vapaaehtoiset vertaisohjaajat toimivat asiakkaiden tukena ja ohjaajan apuna liikkumaan innostaen. Ryhmävaihtoehtoja on Koivukylän vanhustenkeskuksessa, Myyrmäen urheilutalolla, Korson Woimanurkassa ja Hakunilan seniorikuntosalilla. Toiminta on suunnattu erityisryhmille ja senioreille.
Ota yhteyttä p. 050 314 6402, erityisliikunnan suunnittelija Anne Pakarinen

Vapaaehtoiseksi päivätoimintaan, kotona tai hoivapalvelussa asuvalle iäkkäälle

Vanhusten parissa on lukuisia erilaisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena ja paikkoja on ympäri Vantaata.

Voit toimia vapaaehtoisena:

  • ohjaajana tai avustajana Korttelikerhossa tai järjestää hoivapalveluissa asuville toimintaa (esim. musiikki, jumppa, luku, askartelu)
  • ulkoiluapuna
  • kirjojen lukijana ja keskusteluseurana
  • riksapyöräkuskina
  • vapaaehtoisena ystävänä kotona-asuvalle seniorille tai palvelutalon tai asumisyksikön asukkaalle
  • saattajana lääkäriin
  • esiintyjänä juhlissa ja tapahtumissa joko yksin tai yhdessä harrastusryhmäsi kanssa

Katso lisätiedot ikääntyvien parissa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta.

Menokaveri

Menokaveri-toiminta on tarkoitettu ikääntyneille ja muille tukea tarvitseville henkilöille, jotka tarvitsevat tukea tai ohjausta kodin ulkopuolella liikkumisessa ja julkisten liikennevälineiden käyttämisessä.
Menokaverin ja asiakkaan välille solmitaan toimeksiantosopimus ja Menokaverille maksetaan kuukausittain pieni palkkio tukihenkilönä toimimisesta. Palkkio on veronalaista tuloa. Toimeksiantosopimus on voimassa 3-6kk kerrallaan ja se solmitaan aina yksilöllisesti tukea tarvitsevan asiakkaan ja Menokaverin välille.

Menokaverit perehdytetään tehtävään.

Menokaverin kanssa asiakas voi esimerkiksi mennä kauppaan tai pankkiin, käydä harrastamassa, kirjastossa tai muualla asioimassa. Matkat on tarkoitus kulkea yhdessä asiakkaan kanssa julkisilla joukkoliikennevälineillä.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Vantaan kaupungin Liikkumista tukeviin palveluihin! Myös uudet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä saadakseen itselleen Menokaverin.
puh. 040 671 2501 puh. 043 827 2960 menokaveri@vantaa.fi

Katso video Menokaveritoiminnasta tai tykkää meistä Facebookissa.

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter