Vanhusten parissa

Kulttuuriluotsit

Kulttuuriluotsit ovat vantaalaiseen ja pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia. Kulttuuriluotsiksi voi ryhtyä käytyään kulttuuriluotsikurssin. Maksuttomalla kurssilla tutustutaan luotsauskohteisiin ja niiden tarjontaan sekä vapaaehtoisena toimimiseen.
Ota yhteyttä: Maria Mäkinen, maria.makinen@vantaa.fi, p. 043 826 9011

Liikuntapalveluiden vertaisohjaajat ja avustajat

Vapaaehtoiset vertaisohjaajat toimivat asiakkaiden tukena ja ohjaajan apuna liikkumaan innostaen. Ryhmävaihtoehtoja on Koivukylän vanhustenkeskuksessa, Myyrmäen urheilutalolla, Korson Woimanurkassa ja Hakunilan seniorikuntosalilla. Toiminta on suunnattu erityisryhmille ja senioreille.
Ota yhteyttä p. 050 314 6402, erityisliikunnan suunnittelija Anne Pakarinen

Vanhusten palvelut

Lähtisitkö ystäväksi ikäihmiselle, menokaveriksi tai kenties korttelikerhon ohjaajaksi? Voit toimia vapaaehtoisena sairaalan, hoiva-asumisen, palvelutalojen, päivätoiminnan ja kotihoidon piirissä. Uusia vapaaehtoistehtäviä on tarjolla koko ajan. Katso lisätiedot ja ota yhteyttä.

"Minulle on aina pienestä asti ollut vanhukset tärkeitä. Toimin Korttelikerho vapaaehtoisena kerran viikossa muutaman tunnin ajan. On tärkeää saada yksin asuvia ikäihmisiä pois arkiympäristöstä toisten pariin. On hienoa kun saa ihmiset keskustelemaan ja nauramaan, tulee se yhteenkuuluvuuden tunne. Ihmisillä on tarve olla yhdessä: saa olla ja jutella", korttelikerho vapaaehtoinen Pirjo.

Menokaveri

Menokaveri-toiminta on tarkoitettu ikääntyneille ja muille tukea tarvitseville henkilöille, jotka tarvitsevat tukea tai ohjausta kodin ulkopuolella liikkumisessa ja julkisten liikennevälineiden käyttämisessä.
Menokaverin ja asiakkaan välille solmitaan toimeksiantosopimus ja Menokaverille maksetaan kuukausittain pieni palkkio tukihenkilönä toimimisesta. Palkkio on veronalaista tuloa. Toimeksiantosopimus on voimassa 3-6kk kerrallaan ja se solmitaan aina yksilöllisesti tukea tarvitsevan asiakkaan ja Menokaverin välille.

Menokaverit perehdytetään tehtävään. Menokaveri tukee asiakasta kodin ulkopuolisessa liikkumisessa ja julkisten liikennevälineiden käyttämisessä.

Menokaverin kanssa asiakas voi esimerkiksi mennä kauppaan tai pankkiin, käydä harrastamassa, kirjastossa tai muualla asioimassa. Matkat on tarkoitus kulkea yhdessä asiakkaan kanssa julkisilla joukkoliikennevälineillä.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Vantaan kaupungin Liikkumista tukeviin palveluihin! Myös uudet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä saadakseen itselleen Menokaverin.
puh. 040 671 2501 puh. 043 827 2960 menokaveri@vantaa.fi

Katso video Menokaveritoiminnasta tai tykkää meistä Facebookissa.

Ajankohtaista

Twitter