Vammaisten henkilöiden tukena

Tukihenkilöksi vammaispalveluihin

Tukihenkilö tukee vammaisia henkilöitä osallistumaan mm. harrastuksiin ja vapaa-ajanviettoon. Tukihenkilö tukee tilanteissa, joissa avun tai tuen tarve on pieni, lyhytkestoinen ja yksilöllisestä tarpeesta nouseva. Tukihenkilöksi pääsee haastattelun ja perehdytyksen kautta. Tukihenkilötoiminnasta maksetaan palkkio ja kulukorvaukset. Ota yhteyttä: p. 050 304 2907, vammaispalvelut@vantaa.fi tai lue lisää täältä.

Menokaveri

Menokaveri-toiminta on tarkoitettu ikääntyneille ja muille tukea tarvitseville henkilöille, jotka tarvitsevat tukea tai ohjausta kodin ulkopuolella liikkumisessa ja julkisten liikennevälineiden käyttämisessä.
Menokaverin ja asiakkaan välille solmitaan toimeksiantosopimus ja Menokaverille maksetaan kuukausittain pieni palkkio tukihenkilönä toimimisesta. Palkkio on veronalaista tuloa. Toimeksiantosopimus on voimassa 3-6kk kerrallaan ja se solmitaan aina yksilöllisesti tukea tarvitsevan asiakkaan ja Menokaverin välille.

Menokaverit perehdytetään tehtävään. Menokaveri tukee asiakasta kodin ulkopuolisessa liikkumisessa ja julkisten liikennevälineiden käyttämisessä.

Menokaverin kanssa asiakas voi esimerkiksi mennä kauppaan tai pankkiin, käydä harrastamassa, kirjastossa tai muualla asioimassa. Matkat on tarkoitus kulkea yhdessä asiakkaan kanssa julkisilla joukkoliikennevälineillä.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Vantaan kaupungin Liikkumista tukeviin palveluihin! Myös uudet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä saadakseen itselleen Menokaverin.
puh. 040 671 2501 puh. 043 827 2960 menokaveri@vantaa.fi

Katso video Menokaveritoiminnasta tai tykkää meistä Facebookissa.

Ajankohtaista

Twitter