Alkukartoitus: apua hiljattain Suomeen muuttaneille

Alkukartoitus auttaa sinua löytämään sopivia palveluita ja selviämään arkielämässäsi uudessa maassa. Kaupunki tai Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto järjestää jokaiselle uudelle vantaalaiselle maahanmuuttajalle alkukartoituksen.

Sinulla on oikeus saada alkukartoitus, jos

  • kotikuntasi on Vantaa
  • olet muuttanut Vantaalle ulkomailta tai muualta Suomesta
  • sinulle ei ole tehty aikaisemmin alkukartoitusta
  • sinulla on ollut kotikunta Suomessa enintään kolme vuotta.

Alkukartoituksessa saat tietoa suomen tai ruotsin kielen opiskelusta, työllistymisestä, kouluttautumisesta ja palveluista Vantaalla. Alkukartoituksessa keskustellaan tarvittaessa tulkin avulla. Alkukartoitus on maksuton.

Alkukartoituksen pyytäminen

Lähetä pyyntö alkukartoituksesta sähköpostitse osoitteeseen maahanmuuttajapalvelut@vantaa.fi. Voit myös soittaa maahanmuuttajapalveluiden sosiaaliohjaajalle numeroon 040 764 3251. Vantaa-infon palvelukoordinaattorit vastaavat kyselyihin numerossa 043 825 0012. Yhteydenoton jälkeen selvitämme, millaista neuvontaa meillä on mahdollisuus tarjota. Jos sinä tai perheesi saa toimeentulotukea Kelasta, etkä ole työ- ja elinkeinotoimiston asiakas, saat alkukartoituksen maahanmuuttajapalveluista.

Jos olet uusi vantaalainen maahanmuuttaja, työtön ja suuntaamassa työmarkkinoille, sinun kannattaa ilmoittautua TE-toimistoon. TE-toimisto tekee alkukartoituksen. Lisätietoja TE-toimiston palveluista maahanmuuttajalle usealla eri kielellä.

Ajankohtaista

Twitter