Työelämä

Tukea työnhakuun

Oletko työtön? Ensimmäiseksi kannattaa tutustua TE-palveluiden sivuihin. Vantaan toimipiste sijaitsee Tikkurilassa juna-aseman vieressä osoitteessa Vernissakatu 1, 5. kerros. TE-palveluiden avoimessa asiointitilassa voit käydä arkisin ilman ajanvarausta. Avoimessa asiointitilassa on asiakastietokoneita työnhakua varten.

TE-toimiston palvelut maahanmuuttajille

Työ- ja elinkeinotoimiston palvelut maahanmuuttajille. TE-toimistossa sinulla on mahdollisuus saada erilaisia palveluja, joiden tarkoitus on auttaa sinua löytämään työtä. Näihin palveluihin kuuluu esimerkiksi työnvälitys ja suomen kielen koulutus. TE-toimisto järjestää runsaasti kursseja ja infotilaisuuksia työnhaun auttamiseksi. Kurssit löytyvät TE-toimiston tapahtumakalenterista.

Opastusta sosiaaliturva- ja veroasioissa

International House Helsinki (IHH) tarjoaa suurimman osan maahanmuuttajien tarvitsemista alkuvaiheen palveluista. Palvelu on suunnattu kaikille hiljattain pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille. IHH palvelee myös yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Työllistymisen tueksi

Vantaalla maahanmuuttajien työllistymistä tuetaan muun muassa Tsempataan yhdessä -hankkeessa. Tsempataan yhdessä on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, joka tähtää pitkään maassa olleiden maahanmuuttajien työllistymiseen ja kotoutumisen edistämiseen. Tavoitteena on myös edistää maahanmuuttajajärjestöjen osaamisen kasvua asiakkaiden ohjauksessa ja selkiyttää viranomaisten ja järjestöjen roolia. Tavoitteena on kulttuuritietoinen, asiakaslähtöinen, saavutettava matalan kynnyksen palvelu.

Tsempparimme toimivat Vantaalla neljässä eri järjestössä. Tapaamiset päivystysaikoina ilman ajanvarausta, muina aikoina ota yhteyttä työntekijöiihimme puhelimitse tai sähköpostitse. Lue lisää Tsempataan yhdessä -hankkeen -blogista tai Tsempataan yhdessä -hankkeen Facebookista.

Päivystysajat

Tikkurila
Tiistai klo 9-16
Vantaan Venäläinen Klubi ry
Unikkotie 3 D 2 krs.
P. 044 774 5089

Myyrmäki
Keskiviikko klo 9-16
Sahan-seura ry
Ojahaanrinne 4 K 4
P. 045 145 3133

Koivukylä
Torstai 9-16
Itä-Vantaan somalikulttuuriyhdistys ry & Kafnetti
Rautkallionkatu 3
P. 045 133 8124

Länsimäki
Perjantai klo 9-16
Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry
Kilpakuja 1
P. 050 466 8343

Uudenmaan TE-toimisto, Vantaa

Vernissakatu 8 C

Koutsi

Tuupakantie 4

Ajankohtaista


Twitter