Asiointipalvelut

Asioi yhdessä paikassa. Vantaa-infossa hoidat kerralla kaupungin ja yhteistyökumppaneittemme palveluihin liittyvät asiat.

Hygieniaohjeita Vantaa-infossa asioivalle ja neuvontoihin/tapahtumiin osallistujalle:

  • Tule Vantaa-infoon vain täysin terveenä.
  • Huolehdi turvaväleistä jonottaessasi sekä neuvonnan/asioinnin aikana.
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.
  • Käytä esillä olevaa käsidesiä. Käsidesipulloja löytyy Vantaa-infon tiloista sisäänkäynnin läheisyydestä, asiointitiskeiltä sekä Tikkurilassa ja Myyrmäessä vihreiden sohvien nurkkauksesta.

Digi- ja väestötietovirasto

Vantaa-infosta saat Digi- ja väestötietoviraston lomakkeita. Toimitamme täytetyt lomakkeet ja muun edelleen lähetettäväksi jätetyn postin Digi- ja väestötietovirastoon (DVV).

Digi- ja väestötietovirasto vihkii pareja Galleria K:ssa Tikkurilassa (Asematie 7). Vihkimisaikoja on rajallinen määrä. Varaa aika DVV:n sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Voit varata ajan myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Asiakkaiden on itse huolehdittava paikalle vähintään kaksi 15 vuotta täyttänyttä todistajaa. Galleria K:ssa ei ole lukollista tavarasäilytystä. Gallerian ovet ovat avoinna yleisölle myös vihkimisten aikaan, joten paikalla saattaa olla myös muita vierailijoita.

Vihkimispäivät Galleria K:ssa Vantaalla 2020:

  • perjantait 9.10., 23.10., 6.11., 20.11., 4.12. ja 18.12.2020, aikoja tarjolla välillä klo 13.40-15.40.

Virkatodistukset ja muut DVV:n järjestelmistä tilattavat otteet saat vain maistraatista joko postitse kotiin tai käymällä paikan päällä.

Henkilöasiakkaiden asiakaspalvelun yhteystiedot

Digi- ja väestötietovirasto

HSL

Vantaa-infosta voit hankkia HSL:n matkakortin, ostaa siihen lisää kautta tai arvoa. Kun haluat henkilökohtaisen matkakortin, ota mukaasi ajokortti, passi tai henkilöllisyystodistus.

Päivitämme henkilökohtaiseen matkakorttiisi alennuslippuoikeudet ja nimen- tai osoitteenmuutokset. Autamme myös ongelmatilanteissa, esimerkiksi silloin, kun matkakorttisi on kadonnut tai se ei toimi.

Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit, käteinen sekä HSL:n työmatkasetelit ja lahjakortit (ePassilla tai Eazybreakilla ei voi ladata HSL-korttia pisteissämme).

HSL

Kaupungin avustukset

Vantaa-infosta saat lomakkeet kaupungin avustusten hakemiseen. Avustushakemukset ja -tilitykset voit jättää Vantaa-infon toimipisteeseen edelleen toimitettaviksi.

Avustukset

Katusuunnitelmat ja asemakaavamuutokset

Lähimmästä Vantaa-infosta löydät oman asuinalueesi asemakaavamuutokset ja katusuunnitelmat. Ne ovat esillä määrätyn ajan.

Ajankohtaiset kaavat

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Kaupungin laskujen maksu

Voit maksaa Vantaan kaupungin, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitoksen laskuja ilman palvelumaksua Vantaa-infossa. Vantaan kaupungin laskuja ovat esimerkiksi terveyskeskusten maksut, kaupungin liikuntaryhmien maksut, aikuisopiston kurssimaksut ja pysäköintivirhemaksut.

Kela

Vantaa-infosta saat tarvitsemasi Kelan lomakkeet. Neuvomme asioiden vireillepanosta ja käsittelystä. Toimitamme täytetyt lomakkeet ja muun meille edelleen lähetettäväksi jätetyn postin Kelalle. Voit käyttää asiakaspäätteitämme sähköiseen asiointiin. Jos haluat käyttää Kelan sähköisiä palveluja, tarvitset pankkitunnukset tunnistautumiseen.

Kela

Kirjaamo

Kirjaamon käyntiasiakkaat voivat toimittaa hakemuksia, aloitteita ja muita kuntalaisten asiakirjoja Vantaa-infoihin Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Korsossa. Asiakirjoja voi myös lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi tai postitse osoitteeseen PL 1100, 01030 Vantaan kaupunki.

Pienimuotoiset tarjoukset (muut kuin Hilman tai Cloudian kautta lähetettävät tarjoukset) Vantaan kaupungin kilpailutuksiin voi toimittaa vain Tikkurilan Vantaa-infoon.

Kirjaamo

Kopiot, faksit ja kaupungin posti

Kopioimme pieniä määriä asiakirjoja. Sosiaalisten etuuksien, esimerkiksi toimeentulotuen, hakemiseen tarvittavat kopiot ovat maksuttomia. Muut tulosteet/kopiot maksavat 0,40 €/arkki. Meiltä voit lähettää fakseja kotimaahan ja ulkomaille.

Voit jättää meille Vantaan kaupungille osoitettua postia edelleen toimitettavaksi.

Hinnasto

Kulttuuripalveluiden lipunmyynti

Vantaa-infoissa myydään Vantaan kulttuuripalveluiden lippuja esityksiin, työpajoille ja kursseille, jotka ovat suunnattu lapsille, nuorille ja lapsiperheille sekä päiväkodeille ja kouluille.

Kulttuuritapahtumiin ilmoittautuminen tapahtuu arkisin puhelimitse 09 839 29044 tai sähköpostilla kulttuuritapahtumat@vantaa.fi.

Tarkemmat tiedot tapahtumien maksullisuudesta tai ilmoittautumisista löytyvät Kulttuurikaruselli-esitteestä.

Lasten ja nuorten kulttuuri

Kulttuurikaruselli

Kuntalaispalaute ja kuntalaisaloite

Vantaa-infossa voit jättää palautetta Vantaan kaupungin palveluista ja toiminnasta sekä tehdä kuntalaisaloitteen paperilomakkeella. Palautetta voi antaa kuka tahansa, kenellä on mielipide Vantaan kaupungin palveluista ja toiminnasta. Kuntalaisaloitteen voi tehdä kuntalainen. Voit jättää palautteen tai kuntalaisaloitteen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Aloitteet ja palautteet

Kuusijärven avantouinti

Voit lunastaa Kuusijärven lämmitetyn pukukopin (Karhunpesän) avaimet Tikkurilan tai Korson Vantaa-infosta. Kausimaksu on 50 €. Lisäksi avaimesta veloitetaan 50 € pantti, joka maksetaan takaisin asiakkaalle avaimen palautuksen yhteydessä. 70 vuotta täyttäneet vantaalaiset saavat sporttikortilla pukukopin käyttöönsä maksamalla siitä pelkän pantin, 50 €. Avaimet tulee palauttaa Korson tai Tikkurilan Vantaa-infoon keväällä avantokauden päätyttyä (toukokuun loppuun mennessä).

Café Kuusijärvi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu palvelee Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. krs, 01300 Vantaa).

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu palvelee muun muassa maanalaisten johtojen sijaintitietoihin ja kaupunkimittaukseen, rakennuslupaan, erilaisiin katualuelupiin, kiinteistöihin ja karttoihin liittyvissä asioissa sekä asemakaava-asioissa.

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu ja aukioloajat

NetTicket

Vantaa-infosta voit ostaa ja lunastaa varaamiasi lippuja NetTicketin tapahtumiin. Varaukset tapahtumiin tulee tehdä NetTicketin verkkosivuilla.

NetTicket

Perusopetus

Saat apua Wilma-järjestelmän käyttämisessä kouluun ilmoittautumisessa Vantaa-infon palvelupisteistä. Neuvomme, kuinka voit kirjautua Wilmaan ja lähettää hakemuksen. Ota mukaan oppivelvollisuusilmoituksen mukana kotiin lähetetty oppilaskohtainen avainkoodi tai luomasi Wilman käyttäjätunnus.

Vantaa-infon palvelupisteistä saat apua myös koululaisten iltapäivätoimintaan ja kerhotoimintaan ilmoittautumisessa.

Kouluun ilmoittautuminen

Iltapäivätoiminta ja kerhotoiminta

Poliisin neuvontapalvelut

Tarjoamme poliisin lupapalveluihin liittyvää neuvontaa. Voit käyttää asiakaspäätteitämme sähköiseen asiointiin. Myyrmäen Vantaa-infossa autamme sinua tekemään ajanvarauksen poliisin lupapalveluihin passin tai henkilökortin hakemista varten. Ajokortti-, passi- tai muita poliisin lupa-asioita ei voi enää hoitaa Vantaa-infossa.

Vantaa-info ei enää ota vastaan löytötavaroita. Löytötavaroiden vastaanottamisesta ja säilytyksestä vastaa poliisi. Rikosilmoitusten vastaanotto ja löytötavaratoimipiste ovat muuttaneet 15.1.2020 ja sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa osoitteessa Rahtitie 1, A-rappu. Toimipiste on avoinna arkisin klo 8-16.15.

Pysäköinninvalvonta

Saat pysäköinninvalvonnan asiakaspalvelua Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoissa. Puhelinneuvonta arkisin klo 12.00–14.00, puh. 09 8392 4191.

Voit katsoa pysäköintivirhemaksun tiedot, siihen liittyvät kuvat ja tehdä tarvittaessa oikaisuvaatimuksen pysäköintivirhemaksun tietojen tarkistussivuilta.

Pysäköinninvalvonnasta Vantaalla

Sporttikortti 70+

Jos olet 70 vuotta täyttänyt vantaalainen, saat Vantaa-infosta sporttikortin. Sporttikortti oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn Vantaan kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleille arkisin (ma–pe) ennen klo 16 ja Korson uimahalliin sen aukioloaikoina (ma–pe klo 16–20).

Ota mukaasi henkilötodistus ja kohtuullisen uusi valokuva kortin tekoa varten. Kotipaikkakunta tarkistetaan Vantaa-infossa.

Voit käyttää myös Koivukylän vanhustenkeskuksen kuntosalia sen aukioloaikoina. Koivukylän vanhustenkeskuksen kuntosalissa harjoittelu edellyttää sporttikortin lisäksi kulkutunnisteen ostamisen (10 €). Kulkutunnisteen voi ostaa Tikkurilan Vantaa-infosta.

Lisäksi saat Kuusijärven avantouimareiden lämmitetyn pukukopin kaudeksi käyttöösi maksamalla siitä pelkän pantin, 50 €. Kausimaksu ilman sporttikorttia on 50 €.

Sporttikortti on määräaikainen ja uusittava kolmen vuoden välein.

Lisätietoja: erityisryhmien liikuntasihteeri puh. 09 8392 7012 tai uimahallien lipunmyynti.

Hinnasto

Liikuntapalvelut

TE-palvelut

Vantaa-infosta saat tarvitsemasi lomakkeet ja voit käyttää koulutus- ja uraneuvonnan verkkopalveluja asiakaskoneillamme. Toimitamme täytetyt lomakkeet ja muun edelleen lähetettäväksi jätetyn postin TE-toimistoon.

TE-palvelut

Varhaiskasvatus

Perheet saavat Vantaa-infosta tukea varhaiskasvatuksen hakemuslomakkeiden täyttämiseen, asiakasmaksuihin liittyvien tuloselvityksien tekemiseen sekä verkkoasiointiin. Avustamme palveluihin hakeutumisessa.

​Puhelinpalvelu arkisin klo 8–16​, puh. 09 8392 9481.

Varhaiskasvatus Vantaalla

Verohallinnon palvelut

Vantaa-infosta saat verohallinnon lomakkeita. Voit käyttää asiakaspäätteitämme sähköiseen asiointiin veroasioissa. Jos haluat käyttää verohallinnon sähköisiä palveluja, tarvitset pankkitunnukset tunnistautumiseen. Meille voit jättää postia toimitettavaksi edelleen pääkaupunkiseudun verotoimistoon.

Verohallinto

Ajankohtaista