Neuvontapalvelut

Yleisneuvonta ja sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-info tarjoaa kaupungin palveluihin liittyvää yleisneuvontaa ja auttaa sähköisessä asioinnissa. Palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Nettiapu

Vantaa-infosta saat apua verkkoasioinnissa, skannaamisessa ja netin käytössä. Voimme etsiä yhdessä tietoa verkosta tai tutustua kaupungin ja valtion verkkopalveluihin. Tarjoamme netin käytön apua Myyrmäen Vantaa-infossa (Myyrmäkitalo, Paalutori 3) ja Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. kerros).

Muut neuvontapalvelut

Asianajoneuvonta

Maksuton asianajoneuvonta Myyrmäkitalossa kerran kuukaudessa klo 17-20. Ilmoittautuminen etukäteen Myyrmäkitalon vahtimestarille puh. 0400 438 521. Etukäteisvaraus on välttämätön.

Päivystykset ovat yleensä joka kuun toinen torstai klo 17–20. Syksyn 2019 päivystykset ovat 14.11. ja 12.12.

Kansalaisen digitaidot -opastus

Askarruttaako tietokone, tabletti tai älypuhelin? Vantaan aikuisopiston järjestää tietotekniikkaopastusta. Saat lisäksi apua mm. sosiaalisen median, sähköpostin tai verkkoasiointipalvelujen käytössä. Opastus tapahtuu suomeksi tai englanniksi. Opastukseen ei tarvitse varata aikaa etukäteen.

Aikuisopiston opastaja auttaa Tikkurilan Vantaa-infossa perjantaisin klo 9.30-12.

Opastaja on paikalla myös Myyrmäen Vantaa-infossa marraskuussa 13.11. ja 20.11. ja 27.11. klo 13-16.15.

Voit ottaa mukaan oman laitteesi (puhelin, tabletti tai tietokone) tai käyttää Vantaa-infon tietokoneita. Opastukset ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa Digiarki-hanketta.

Kuntalaisen digi-info

Tarvitsetko apua uuden laitteen hankintaan? Kiinnostaako sosiaalinen media? Haluatko vinkkejä älypuhelimesi käyttöön? Kaupungin omat Pilviagentit opastavat laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä Myyrmäen Vantaa-infossa tiistaisin klo 12–15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa torstaisin klo 12.30–15.

Maahanmuuttajaneuvonta

Viimeinen syksyn neuvonta on maanantaina 16.12.

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen e-asiointiprojekti tarjoaa henkilökohtaista opastusta maahanmuuttajille sähköisten palvelujen käyttämiseen (mm. Kela, pankki, asunnon etsiminen) arabian, englannin ja romanian kielellä maanantaisin klo 10–13 Tikkurilan Vantaa-infossa. Muista ottaa mukaan verkkotunnukset.

Vantaa-infon oma henkilökunta kertoo kaupungin palveluista, kielikursseista ja vapaa-ajan tarjonnasta myös muina aikoina. Ohjaamme sinut oikeaan paikkaan!

Matkailuneuvonta

Kaipaatko esitteitä tai karttoja, tietoa tapahtumista tai näyttävistä nähtävyyksistä? Matkailuneuvonta palvelee sinua Myyrmäen Vantaa-infossa ja Tikkurilan Vantaa-infossa.

Nuorille ja nuorten vanhemmille

Punaisen Ristin Nuorten turvatalo tarjoaa apua nuoruuden ja vanhemmuuden pulmatilanteisiin Tikkurilan Vantaa-infossa keskiviikkoisin klo 16-19. Päivystystä ei ole 28.11.2019–13.1.2020.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalo

Seniorineuvonta ja seniorin tietokulma

Kaipaatko tekemistä ja seuraa? Tarvitsetko tukea pärjätäksesi kotona? Tule juttelemaan elämäntilanteestasi tai läheisesi elämäntilanteesta vanhustyön ammattilaisen kanssa.

Seniorineuvonta on paikalla tiistaisin kello 14-16 Tikkurilan Vantaa-infossa ja keskiviikkoisin kello 14-16 Myyrmäen Vantaa-infossa. Seniorineuvonnan puhelin 09 8392 4202 palvelee klo 9-15.

Vantaa-infon seniorin tietokulmasta saat ajankohtaisia esitteitä vapaa-ajan aktiviteeteista ja kaupungin palveluista sekä tietoa järjestöistä ja sosiaalipalveluja tarjoavista yrityksistä. Voit aina pyytää neuvoja Vantaa-infon asiakastiskiltä. Autamme etsimään tietoa ja kerromme, mitä kautta voit hakeutua ikäihmisten palveluiden tai vapaa-ajan harrastusten pariin.

Työnhakuneuvonta

Luotsi -hanke auttaa työnhaussa vantaalaisia yli 30-vuotiaita pitkäaikaistyöttömiä. Luotsi järjestää työnhakuun liittyvää päivystystä ja pop up -neuvontaa Tikkurilan, Myyrmäen ja Korson Vantaa-infossa. Paikalla on päivystämässä kaksi uravalmentajaa.

Luotsi-hankkeen päivystykset Vantaa-infossa jatkuvat syksyllä 2019 seuraavasti:

  • Tikkurilan Vantaa-infossa 2.12. klo 15-16
  • Myyrmäen Vantaa-infossa 11.11. ja 10.12. klo 15-16
  • Korson Vantaa-infossa 21.11. ja 12.12. klo 15-16

Vammaisneuvonta

Vammaisten asiakasohjausyksikön asiantuntija neuvoo vammaispalveluiden palveluissa ja antaa vinkkejä palveluiden käytössä. Asiantuntija on tavattavissa keskiviikkoisin klo 13–15 Tikkurilan Vantaa-infossa ja perjantaisin kello 13–15 Myyrmäen Vantaa-infossa.

Vapaa-ajan vinkit

Tarjoamme tietoa Vantaan ja lähialueiden nähtävyyksistä ja tapahtumista sekä esitteitä kulttuuritoiminnasta, liikunnasta ja harrastuksista. Kerromme myös Vantaalla toimivista järjestöistä ja tarjolla olevista vapaaehtoistoiminnan muodoista.

Yrittäjyysneuvonta

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai etsit muuten tietoa yrittämisestä? Tarjoamme Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infoissa yrittämiseen liittyvää yleisneuvontaa ja opastamme sinut eteenpäin asiantuntijalle. Neuvomme sinua myös puhelimitse numerossa 09 839 20 000 arkisin kello 8–16.

Ajankohtaista

Twitter