Neuvontapalvelut

Yleisneuvonta ja sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-info tarjoaa kaupungin palveluihin liittyvää yleisneuvontaa ja auttaa sähköisessä asioinnissa. Palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Digituki

Vantaa-infosta saat digitukea. Vantaa-infossa digituki on Vantaan kaupungin sähköisen asioinnin ja palveluiden käytön tukea. Ohjaamme sinut kaupungin yhteistyökumppaneiden, kuten HSL:n ja Kelan sähköisiin palveluihin.

Digituessa ei oteta kantaa sähköisen asioinnin sisältöihin, niihin saa tarvittaessa tukea asiantuntijalta. Etsimme yhteystiedot ja sopivan yhteydenottokanavan tarvittaessa. Noudatamme neuvonnassa digituen eettisiä ohjeita.

Digitukea annetaan Myyrmäen Vantaa-infossa ja Tikkurilan Vantaa-infossa sekä puhelimessa ja sähköpostilla. Tiloissamme on Myyrmäessä ja Tikkurilassa asiakastulostin sekä skanneri, joiden käytössä opastamme.

Lähidigitukitilanteissa edellytämme maskin käyttöä sekä neuvottavalta että neuvojalta. Jos et voi käyttää maskia, neuvomme parhaamme mukaan kauempaa.

Muut neuvontapalvelut

Venäjän- ja vironkielistä palveluneuvontaa

Tikkurilan Vantaa-infossa on tarjolla palveluneuvontaa venäjän ja viron kielellä 7.10.–23.12.2021 torstaisin ja perjantaisin Vantaa-infon aukioloaikojen mukaisesti.

Neuvonta on poikkeuksellisesti peruttu 15.10.2021.

Palveluneuvoja auttaa maahanmuuttoon ja kaupungin, valtion viranomaisten sekä järjestöjen palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Hän myös neuvoo lomakkeiden ja hakemusten täyttämisessä. Neuvonta toteutetaan yhteistyössä Neuvova Vantaa –hankkeen kanssa.

Asianajoneuvonta

Maksuton asianajoneuvonta Myyrmäkitalossa jatkuu syksyllä 2021. Neuvontoja on kerran kuukaudessa.

Ilmoittautuminen etukäteen Myyrmäkitalon vahtimestarille puh. 0400 438 521. Ennakkoilmoittautuminen on pakollista.

Asianajopäivystykset syksyllä 2021:

  • to 9.9.2021 klo 17–20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)
  • to 14.10.2021 klo 17–20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)
  • to 11.11.2021 klo 18–20 (Myyrmäkitalo, 3. krs, Kerhotila)
  • to 9.12.2021 klo 17–20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)

Tule neuvontaan vain täysin terveenä ja käytä maskia. Huolehdi riittävistä turvaväleistä ennen neuvontaa ja sen aikana.

Kuntalaisen digi-info

Digineuvonta jatkuu Vantaa-infossa 19.10.2021 alkaen.

Tarvitsetko apua uuden laitteen hankintaan? Kiinnostaako sosiaalinen media? Haluatko vinkkejä älypuhelimesi käyttöön? Kaupungin omat Pilviagentit opastavat laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä 19.10. alkaen Myyrmäen Vantaa-infossa tiistaisin klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa torstaisin klo 12.30-15.

Maahanmuuttajaneuvonta

Vantaa-infon henkilökunta kertoo kaupungin palveluista, kielikursseista ja vapaa-ajan tarjonnasta. Ohjaamme sinut oikeaan paikkaan!

Matkailuneuvonta

Kaipaatko esitteitä tai karttoja, tietoa tapahtumista tai näyttävistä nähtävyyksistä? Matkailuneuvonta palvelee sinua Myyrmäen Vantaa-infossa ja Tikkurilan Vantaa-infossa.

Nuorille ja nuorten vanhemmille

Toiminta Vantaa-infossa on toistaiseksi tauolla. Nuorten turvatalo palvelee nuoria ja heidän perheitään nuorten väliaikaisen majoituksen suhteen normaalisti. Myös puhelinnumerosta 09-8714043 saa tukea ja apua lähes vuorokauden ympäri, lukuun ottamatta viikonlopun päiviä.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalo

Seniorineuvonta ja seniorin tietokulma

Seniorineuvonta tavattavissa jälleen Vantaa-infossa 5.10.2021 alkaen.

Kaipaatko tekemistä ja seuraa? Tarvitsetko tukea pärjätäksesi kotona? Tule juttelemaan elämäntilanteestasi tai läheisesi elämäntilanteesta vanhustyön ammattilaisen kanssa.

Seniorineuvonta päivystää 5.10.–15.12.2021 Tikkurilan Vantaa-infossa tiistaisin klo 14–16 ja Myyrmäen Vantaa-infossa keskiviikkoisin klo 14–16.

Seniorineuvonnan puhelin 09 8392 4202 palvelee klo 9-15. Seniorineuvonnan sähköposti: seniorineuvonta@vantaa.fi.

Vantaa-infon seniorin tietokulmasta saat Myyrmäessä ja Tikkurilassa ajankohtaisia esitteitä vapaa-ajan aktiviteeteista ja kaupungin palveluista sekä tietoa järjestöistä ja sosiaalipalveluja tarjoavista yrityksistä. Voit aina pyytää neuvoja Vantaa-infon asiakastiskiltä. Autamme etsimään tietoa ja kerromme, mitä kautta voit hakeutua ikäihmisten palveluiden tai vapaa-ajan harrastusten pariin.

Vammaisneuvonta

Vammaisneuvonta jatkuu Vantaa-infon tiloissa 6.10.2021 alkaen.

Vammaisneuvonnan asiantuntija on tavattavissa 6.10. alkaen Tikkurilan Vantaa-infossa keskiviikkoisin klo 13–15 ja Myyrmäen Vantaa-infossa torstaisin klo 13–15.

Vammaisten asiakasohjausyksikön asiantuntija neuvoo vammaispalveluiden palveluissa ja antaa vinkkejä näiden käytössä.

Vapaa-ajan vinkit

Tarjoamme tietoa Vantaan ja lähialueiden nähtävyyksistä ja tapahtumista sekä esitteitä kulttuuritoiminnasta, liikunnasta ja harrastuksista. Kerromme myös Vantaalla toimivista järjestöistä ja tarjolla olevista vapaaehtoistoiminnan muodoista.

Yrittäjyysneuvonta

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai etsit muuten tietoa yrittämisestä? Tarjoamme Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infoissa yrittämiseen liittyvää yleisneuvontaa ja opastamme sinut eteenpäin asiantuntijalle. Neuvomme sinua myös puhelimitse numerossa 09 839 20 000 arkisin kello 8–16.