Neuvontapalvelut

Keksi henkilöä tietokoneen äärellä kesäisessä puistossa

Yleisneuvonta ja sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-info tarjoaa kaupungin palveluihin liittyvää yleisneuvontaa ja auttaa sähköisessä asioinnissa. Palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Digituki

Vantaa-infosta saat digitukea. Vantaa-infossa digituki on Vantaan kaupungin sähköisen asioinnin ja palveluiden käytön tukea. Ohjaamme sinut kaupungin yhteistyökumppaneiden, kuten HSL:n ja Kelan sähköisiin palveluihin.

Digituessa ei oteta kantaa sähköisen asioinnin sisältöihin, niihin saa tarvittaessa tukea asiantuntijalta. Etsimme yhteystiedot ja sopivan yhteydenottokanavan tarvittaessa. Noudatamme neuvonnassa digituen eettisiä ohjeita.

Digitukea annetaan Myyrmäen Vantaa-infossa ja Tikkurilan Vantaa-infossa sekä puhelimessa ja sähköpostilla. Tiloissamme on Myyrmäessä ja Tikkurilassa asiakastulostin sekä skanneri, joiden käytössä opastamme.

Lähidigitukitilanteissa edellytämme maskin käyttöä sekä neuvottavalta että neuvojalta. Jos et voi käyttää maskia, neuvomme parhaamme mukaan kauempaa.

Monikielistä palveluneuvontaa somalin, viron ja venäjän kielellä

Somalinkielinen palveluneuvoja aloittaa Tikkurilan Vantaa-infossa torstaina 18.11.2021. Somalinkielistä palveluneuvontaa on tarjolla Tikkurilan Vantaa-infossa 18.11.–23.12.2021 torstaisin ja perjantaisin Vantaa-infon aukioloaikoina.

Venäjän- ja vironkielinen palveluneuvonta on tauolla 5.12.2021 asti.

Monikielinen neuvonta viroksi, venäjäksi ja somaliksi on joulutauolla 17.12. ja 24.12.2021-7.1.2022.

Palveluneuvoja auttaa maahanmuuttoon ja kaupungin, valtion viranomaisten sekä järjestöjen palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Hän myös neuvoo lomakkeiden ja hakemusten täyttämisessä. Neuvonta toteutetaan yhteistyössä Neuvova Vantaa –hankkeen kanssa.

Asianajoneuvonta

Maksuton asianajoneuvonta Myyrmäkitalossa jatkuu syksyllä 2021. Neuvontoja on kerran kuukaudessa.

Ilmoittautuminen etukäteen Myyrmäkitalon vahtimestarille puh. 0400 438 521. Ennakkoilmoittautuminen on pakollista.

Asianajopäivystykset syksyllä 2021:

  • to 9.12.2021 klo 17–20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)

Tule neuvontaan vain täysin terveenä ja käytä maskia. Huolehdi riittävistä turvaväleistä ennen neuvontaa ja sen aikana.

Kuntalaisen digi-info

Tarvitsetko apua uuden laitteen hankintaan? Kiinnostaako sosiaalinen media? Haluatko vinkkejä älypuhelimesi käyttöön? Kaupungin omat Pilviagentit opastavat laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä 19.10. alkaen Myyrmäen Vantaa-infossa tiistaisin klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa torstaisin klo 12.30-15.

Neuvonta on joulutauolla 24.-31.12.2021.

Maahanmuuttajaneuvonta

Vantaa-infon henkilökunta kertoo kaupungin palveluista, kielikursseista ja vapaa-ajan tarjonnasta. Ohjaamme sinut oikeaan paikkaan!

Matkailuneuvonta

Kaipaatko esitteitä tai karttoja, tietoa tapahtumista tai näyttävistä nähtävyyksistä? Matkailuneuvonta palvelee sinua Myyrmäen Vantaa-infossa ja Tikkurilan Vantaa-infossa.

Seniorineuvonta ja seniorin tietokulma

Kaipaatko tekemistä ja seuraa? Tarvitsetko tukea pärjätäksesi kotona? Tule juttelemaan elämäntilanteestasi tai läheisesi elämäntilanteesta vanhustyön ammattilaisen kanssa.

Seniorineuvonnan puhelin 09 8392 4202 palvelee klo 9-15. Seniorineuvonnan sähköposti: seniorineuvonta@vantaa.fi.

Jalkautuva neuvonta Tikkurilassa ja Myyrmäessä on tauolla 6.12.2021-16.1.2022.

Vantaa-infon seniorin tietokulmasta saat Myyrmäessä ja Tikkurilassa ajankohtaisia esitteitä vapaa-ajan aktiviteeteista ja kaupungin palveluista sekä tietoa järjestöistä ja sosiaalipalveluja tarjoavista yrityksistä. Voit aina pyytää neuvoja Vantaa-infon asiakastiskiltä. Autamme etsimään tietoa ja kerromme, mitä kautta voit hakeutua ikäihmisten palveluiden tai vapaa-ajan harrastusten pariin.

Vammaisneuvonta

Jalkautuva neuvonta Tikkurilassa ja Myyrmäessä on tauolla 6.12.2021-16.1.2022.

Vammaisten asiakasohjausyksikön asiantuntija neuvoo vammaispalveluiden palveluissa ja antaa vinkkejä näiden käytössä.

Vapaa-ajan vinkit

Tarjoamme tietoa Vantaan ja lähialueiden nähtävyyksistä ja tapahtumista sekä esitteitä kulttuuritoiminnasta, liikunnasta ja harrastuksista. Kerromme myös Vantaalla toimivista järjestöistä ja tarjolla olevista vapaaehtoistoiminnan muodoista.

Yrittäjyysneuvonta

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai etsit muuten tietoa yrittämisestä? Tarjoamme Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infoissa yrittämiseen liittyvää yleisneuvontaa ja opastamme sinut eteenpäin asiantuntijalle. Neuvomme sinua myös puhelimitse numerossa 09 839 20 000 arkisin kello 8–16.


Ajankohtaista