Huonolle käytökselle nollatoleranssi! #ollaanihmisiksi

Ollaan ihmisiksi - lahihoitajan kuva

Vantaalla on nollatoleranssi kaikenmuotoista uhkailua ja väkivaltaa vastaan. Syksyllä 2019 kampanjoimme näkyvästi uhka- ja väkivallanvastaisella kampanjalla #ollaanihmisiksi.

Kiinnitämme entistä paremmin huomiota työturvallisuusriskien tunnistamiseksi ja työturvallisuuden kehittämiseksi. Päämäärämme on kirkas: tehdä Vantaasta Suomen turvallisin kunta tehdä töitä.

Haluamme osaltamme herätellä asiakkaita miettimään omaa rooliaan asiakaspalvelutyötä tekevien ihmisten työhyvinvoinnin edistämisessä. Haluamme taata henkilöstöllemme työrauhan, jotta jokaisen olisi mukava tulla aamulla töihin.

#ollaanihmisiksi-kampanja näkyy muun muassa postereina työpaikoilla, esitysaineistoina asiakastilaisuuksissa ja vanhempainilloissa, artikkeleina ja blogeina webissä sekä sosiaalisessa mediassa sekä bussipysäkkimainoksina syksyn aikana.

Vantaan #ollaanihmisiksi-kampanja on jatkoa Kaupan liiton, työ- ja elinkeinoministeriön, Työelämä 2020 -hankkeen, Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Päivittäistavarakauppa ry:n samannimiselle kampanjalle vuodelta 2017.

Työrauha kuuluu ihan jokaiselle

Kun turvallisuusasiantuntija Petri Haapasen puhelin soi, on Vantaan kaupungin sivistystoimessa tapahtunut uhka- tai väkivaltatilanne, jossa tarvitaan asiantuntijan konsultaatiota.

Lukiossa turvallisuus on yhteinen asia

Tikkurilan lukio on mainio esimerkki koulusta, jossa turvallisuus on osattu juurruttaa osaksi työyhteisön arkea. Ison yksikön rakennusvaiheessa 2000-luvun taitteessa haluttiin jo varmistaa, että arki on koulussa sujuvaa ja turvallista. Olihan koulu ensimmäinen suurlukio Vantaalla.

Vantaan sovittelutoimiston työntekijät kohtaavat joskus työssään kiperiäkin rikos- tai riitatilanteita. Hyvä työyhteisön tuki on tällöin ensiarvoista.

Ajankohtaista

Twitter