Ajanvaraus ja neuvonta

Huom! Vakavassa, henkeä uhkaavassa sairaustapauksessa ota aina yhteyttä valtakunnalliseen hätänumeroon 112.

Neuvoloiden puhelinpalvelu

p. 09 8392 5900

ma–pe klo 8–15

Poikkeuksia neuvoloiden puhelinpalvelun aukiloajoissa:

  • Neuvolan keskitetty puhelinpalvelu sulkeutuu seuraavina keskiviikkoina jo klo 13.30: 7.8., 21.8., 28.8., 4.9., 18.9., 25.9. ja 4.12.
  • ke 11.9.2019 puhelinpalvelu suljetaan jo klo 11.30.
  • Neuvolan keskitetty puhelinpalvelu sulkeutuu seuraavina torstaina jo klo 13.30: 17.10. ja 14.11.

Neuvoloiden puhelinpalvelussa voit

  • varata ajan neuvolaan
  • kysyä terveydenhoitajalta raskauteen tai lapsen terveyteen liittyvistä asioista
  • peruuttaa varatun ajan vastaajapalvelussa ympäri vuorokauden. Kerro vastaajaan selvästi nimesi ja syntymäaikasi sekä missä ja milloin ajanvarauksesi on.

Jos puheluun ei pystytä soittohetkellä vastaamaan, voit jättää takaisinsoittopyynnön. Sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian. Maanantaisin ja arkipyhien jälkeen toivotaan kiireettömissä asioissa yhteydenottoa klo 10 jälkeen.

Sähköinen ajanvaraus

Voit varata ajan äitiys- ja lastenneuvolaan myös sähköisen Maisa-asiakasportaalin kautta.

Sähköisesti voit varata aikoja, tarkastella omia voimassa olevia ajanvarauksia, siirtää ja perua sähköisesti varaamasi ajan. Saat halutessasi vahvistuksen ja muistutuksen varatusta ajasta puhelimeesi.

HUOM! Neuvoloissa on tarjolla asiakasaikoja Apotin käyttöönoton aikana normaalia vähemmän, minkä vuoksi aikoja annetaan ensisijaisesti raskaana oleville ja vauvoille sekä kiireisesti aikoja tarvitseville. Synnytyksen jälkeiset käynnit toteutetaan pääsääntöisesti vastaanottokäynteinä neuvoloissa.

Leikki-ikäisille ei ole tällä hetkellä saatavilla aikoja sähköisen ajanvarauksen kautta. Ajan varaamiseksi soita neuvolan puhelinpalveluun 09 8392 5900. Myönnämme aikoja arvioidun tarpeen mukaan jonotusperiaatteella.

HUOM! Sähköinen ajanvaraus edellyttää asiakkuutta sähköiseen järjestelmään. Varaa ensimmäinen äitiysneuvola puhelimitse. Jos olet jo asioinut Vantaan äitiys- tai lastenneuvolassa, on sinulle luotu asiakkuus sähköiseen järjestelmään ja pystyt varaamaan aikoja sähköisesti. Jos ajanvaraus ei jostain syystä onnistu, soita neuvolan puhelinpalveluun.

Ajankohtaista

RSS

Twitter