Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsi tekee palapeliä.

Jos perheesi tarvitsee apua arjen haasteellisissa tilanteissa, ota yhteyttä lapsiperheiden kotipalveluun. Avuntarpeen voi aiheuttaa esim. perhetilanne, lapsen syntymä, uupumus, sairaus, vamma tai jokin muu syy.

Tiedote 27.9.2021

Lapsiperheiden kotipalvelun soittoajat ovat poikkeuksellisesti suljettuna keskiviikkoisin syys-lokakuun aikana: 29.9, 6.10, 13.10, 20.10 ja 27.10.

Muutoin lokakuussa soittoajat ovat normaalisti avoinna.

Lapsiperheiden kotipalvelu koronan aikana

Kotipalvelun sovitut käynnit voidaan toteuttaa, jos perheessä ei ole flunssaoireita tai käynti on arvioitu välttämättömäksi.

Ilmoita meille, jos

  • teillä on flunssanoireita
  • olette palanneet ulkomailta
  • mikäli lapsi tai muu perheenjäsenenenne sairastuu/altistuu koronavirukselle
  • Ilmoitukset ja peruutukset tekstiviestillä p. 040 668 9517

Lapsiperheiden varhaisen tuen yksikkö - Asiakastiedote koskien koronavirusta (COVID-19)

Kotipalvelun lähi- ja kodinhoitajat auttavat teitä:

  • kodin- ja lastenhoidossa,
  • kasvatuksessa sekä
  • vanhemmuuden tukemisessa.

Pelkkään siivoukseen kotipalvelua ei ole mahdollista antaa.

Mitä kautta voin tilata palvelun?

Voit ottaa itse yhteyttä kotipalvelutiimeihin. Voit myös tilata palvelun yhteistyössä neuvolan tai perhetyöntekijän kanssa. Avun tarvettanne mietitään yhdessä ennen työskentelyn aloittamista ja sen kuluessa.

Maksut

Maksut määräytyvät tulojesi, perheen koon ja palvelun määrän mukaan. Palvelusta laskutetaan kuukausimaksu tai käynnin pituuden mukaan määräytyvä käyntimaksu. Jatkuvan ja säännöllisen kotipalvelun asiakasmaksut 1.7.2021 alkaen.


Tiedote lapsiperheiden kotipalveluiden asiakasmaksuista.

Palveluseteli

Lapsiperheiden kotipalvelussa on otettu käyttöön tilapäisen kotipalvelun palveluseteli. Asiakkaalle myönnetään palvelutarpeen arviointiin perustuva tuntimäärä palveluseteleitä ja loppuosan palvelun hinnasta asiakas maksaa itse. Palveluseteli soveltuu perheille, jotka maksavat myös lapsiperheiden kotipalvelusta omana toimintana. Yksityinen palveluntuottaja saattaa vastata perheen tarpeisiin jopa paremmin kuin kunnan järjestämä palvelu esim. palveluajankohdan suhteen.

Palvelusetelien myöntäminen ja palveluntuottajien vertailu tapahtuu sähköisessä Palse-portaalissa, joka on nettipohjainen ja asiakkaalle helppokäyttöinen.
Lue tiedote
Palse.fi -portaali

Lapsiperheiden kotipalvelu Vantaalla