Perhekuntoutus

Kuuselan perhekuntoutuskeskus

Kuuselan perhekuntoutus on tarkoitettu vantaalaisille perheille, jotka ovat lastensuojelun asiakkaana. Kuuselaan tullaan sosiaalityöntekijän tekemällä lähetteellä.

Kuuselassa tarjotaan ympärivuorokautista perhekuntoutusta kahdella osastolla, Juurelassa ja Kuusenkävyssä, sekä perhetilanteen selvitystyöskentelyä.

Kuuselassa edistetään perheen turvallisuutta ja toimintakykyä. Tavoitteena on vahvistaa vanhemmuutta, lisätä perheen arkielämän hallintaa ja tukea lapsen turvallista kasvua. Perheen vuorovaikutusta vahvistetaan etenkin lapsen näkökulmasta.

Mitä Kuuselassa tehdään?

Perhe, lähettävä taho ja Kuuselan työntekijät tekevät yhdessä suunnitelman, johon kuntoutus perustuu. Kuuselassa eletään säännöllistä lapsiperheen arkea ruokailuineen, lepohetkineen ja ulkoiluineen. Koululaiset jatkavat koulua ja päiväkodissa käyntiä jatketaan sovitusti. Perheet osallistuvat kuntoutukseen sekä Kuuselan tiloissa että perheen kotona.

Työskentely on perhekohtaista ja aktiivista yhteistyötä perheen verkoston, erityistyöntekijöiden ja terveydenhuollon kanssa. Lapset käyvät kuntoutusjakson aikana lastenlääkärillä.

Perheen kanssa työskentelevät vastaava ohjaaja, ohjaajat, toimintaterapeutti, sairaanhoitaja sekä ruokapalveluvastaava.

Lisätietoa perhekuntoutuksesta

Kuuselan perhekuntoutuksen esite

Perhekuntoutus lastensuojelun käsikirjan sivuilla. Perhekuntoutus on Vantaan kaupungin järjestämää, lastensuojelulakiin perustuvaa lastensuojelua.

Ajankohtaista

RSS

Twitter