Tikkurilan päihdepoliklinikka

Päihdepoliklinikka tarjoaa neuvoa ja tukea päihteidenkäytön lopettamiseen tai hallintaan. Palvelut on suunnattu täysi-ikäisille vantaalaisille asuinpaikasta ja käytetystä päihteestä riippumatta. Myös päihdeongelmaisten läheiset voivat varata ajan itselleen.

Ajankohtaista

Avoimet keskusteluryhmät Tikkurilassa jatkuvat

 • Avoin keskusteluryhmä päihdeongelmaisille kokoontuu perjantaisin klo 9-10 alkaen 8.10.21 Tikkurilan päihdepoliklinikalla, Kielotie 20 C (2. krs).
 • Avoin keskusteluryhmä päihdeongelmaisten läheisille kokoontuu parittomien viikkojen maanantaisin klo 17-18.30 Tikkurilan päihdepoliklinikalla, Kielotie 20 C (2. krs).

Päivystysvastaanotto 6.9. alkaen kaikkina arkipäivinä

 • Päivystysvastaanotto ilman ajanvarausta Tikkurilan päihdepoliklinikalla tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.30-10.30 ja Martinlaakson päihdepoliklinikalla maanantaisin ja torstaisin klo 12-14.
 • Päivystys on tarkoitettu päihdekierteen katkaisuun ja muun päihteidenkäyttöön liittyvän akuutin tilanteen hoitoon.

Peruuttamaton vastaanottoaika

 • 1.7.2021 alkaen peruuttamatta jätetystä päihdepoliklinikan lääkärikäynnistä peritään 50,80 euron maksu, mikäli asiakas jättää saapumatta varatulle lääkärin vastaanottoajalle ilman hyväksyttävää syytä.
 • Voit perua ajan ennen käynnin alkua sähköisesti Maisa-asiakasportaalissa tai soittamalla oman päihdepoliklinikkasi vastaanottoon.

Palvelut

Päivystysvastaanotto

 • Päivystys on ensisijaisesti tarkoitettu päihdekierteen katkaisuun ja muun päihteidenkäyttöön liittyvän kriisitilanteen hoitoon. Päivystyksessä tehdään tarvittaessa lähete laitosvieroitushoitoon.

Avovieroitushoito

 • Alkoholi- ja lääkevieroitukset toteutetaan suunnitelmallisesti avohoidossa, mikäli asiakkaan tilanne ei edellytä laitosvieroitusta.

Yksilötapaamiset päihdeongelmaisille ja päihdeongelmaisten läheisille

 • Tapaamisilla on mahdollista keskustella omasta tilanteesta luottamuksellisesti oman työntekijän kanssa. Kaikki työntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Tapaamiset voivat toteutua kertaluontoisesti tai pidemmän jakson aikana yhdessä laaditun suunnitelman mukaan.

Pari- ja perhetapaamiset

 • Tapaamisten tavoitteena on lisätä parien ja perheiden yhteistä ymmärrystä päihteidenkäytön vaikutuksista itseen, parisuhteeseen ja perheeseen. Tapaamiset perheterapeutin kanssa sovitaan yksilöllisesti parin ja perheen tarpeiden mukaan.

Ryhmät

 • Avoimet ryhmät ovat toistaiseksi tauolla.
 • Avoin keskusteluryhmä päihdeongelmaisten läheisille maanantaisin (parittomat viikot) klo17.00–18.30. Katso ryhmän esite.

Avoimiin keskusteluryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Päihdepoliklinikalla kokoontuu lisäksi suljettuja ja toiminnallisia ryhmiä, joista saa lisätietoa työntekijöiltä.

Toimintaterapiapalvelut

 • Toimintaterapeutin tapaamisilla kartoitetaan asiakkaan arkea. Toimintaterapiasta saa apua arjenhallinnan, mielekkään tekemisen, ahdistuksenhallinnan, tunnetaitojen ja rentoutumisen haasteissa. Tapaamiset toteutetaan yhdessä tehdyn suunnitelman mukaan yksilöllisesti tai ryhmässä.

Päihdepoliklinikalle voi tulla päivystyksen kautta, varaamalla ajan puhelimitse tai tulemalla avoimiin keskusteluryhmiin.

Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Ajankohtaista