Fysioterapia

Fysioterapiassa autamme sinua ylläpitämään terveyttäsi sekä liikkumis- ja toimintakykyäsi. Tuemme sinua selviämään itsenäisesti ja käyttämään omia voimavarojasi.

Palveluitamme ovat

Fysioterapiaan tarvitaan lähete sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilöltä. Kun olet saanut lähetteen, ota yhteyttä p. 09-839 22193. Saat ajan tai paikan fysioterapian jonoon terapiatarpeen kiireellisyyden perusteella.

Puhelinpalvelumme vastaa fysioterapiaa koskeviin tiedusteluihin. Jos haluat peruuttaa ajan, voit jättää viestin vastaajaan myös puhelinaikojen ulkopuolella.

Fysioterapian maksut

Yksilölliset asiakaspalvelut maksavat 1.2.2016 alkaen 9 euroa/käynti. Ryhmäpalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia lukuun ottamatta aina ryhmään tulevalle kuuluvaa ensimmäistä ja viimeistä yksilökäyntiä, josta veloitetaan yksilöterapian hinta 9 euroa/käynti.

Alle 18-vuotiaille palvelut ovat maksuttomia.

Fysioterapian suoravastaanotto

Vaivaako selkä? Onko olkapää kipeytynyt? Äkilliseen vaivaan voi auttaa Vantaan fysioterapian suoravastaanotto.

Tuoreesta tuki- ja liikuntaelinvaivasta kärsivä asiakas voi päästä fysioterapeutin vastaanotolle hoitajan tekemän hoidontarpeen arvioinnin perusteella, ilman lääkärillä käyntiä tai lääkärin tekemää lähetettä.

Mikäli hoitaja arvioi, että potilas hyötyy fysioterapian suoravastaanottokäynnistä eikä vaiva edellytä lääkärissä käyntiä, voi hän varata ajan suoraan fysioterapeutille. Tällöin ajan fysioterapeutille saa samalle tai seuraavalle päivälle.

  • Fysioterapeuttien suorat vastaanotot on tarkoitettu yli 16-vuotiaille asiakkaille, joilla on tuore eli alle 6 viikkoa kestänyt tuki- ja liikuntaelinvaiva.
  • Tällaisia voivat olla esimerkiksi selkäkipu, niska- ja hartiaseudun vaiva tai olka- tai kyynärpään vaivat.
  • Voit hakeutua suoravastaanotolle oman terveysaseman kautta: joko puhelimitse tai tulemalla terveysaseman päiväpoliklinikalle.
  • Kerro terveysasemalle vaivastasi ja kysy fysioterapian suoravastaanottoa! Hoitaja arvioi, olisiko tästä palvelusta sinulle apua.

Fysioterapian suoravastaanotot toimivat 6.4.-31.8.2020 Korson, Tikkurilan ja Myyrmäen terveysasemilla ja palvelevat kaikkien terveysasemien potilaita.

Toimintamallin tavoitteena on vaikuttaa tehokkaammin työkyvyn ylläpitämiseen ja oikea-aikaisen terapian käynnistymiseen. Vantaalla halutaan myös hyödyntää fysioterapeuttien vahva osaaminen tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamisessa.

Lääkärin vastaanotolle tulevista potilaista runsas neljännes on tuki- ja liikuntaelinsairaita. Käypä hoito -suositusten mukaan yli 90 prosenttia tuki- ja liikuntaelinsairauksista hoidetaan konservatiivisesti eli ei-leikkauksellisella hoidolla. Tuki- ja liikuntaelin sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa on tutkimuksellista näyttöä aktiivisen harjoittelun vaikuttavuudesta.

Toimipisteet

Koivukylän terveysaseman fysioterapia
Karsikkokuja 15, 1. kerros
01360 Vantaa

Myyrmäen terveysaseman fysioterapia
Jönsaksentie 4, 3. kerros
01600 Vantaa

Tikkurilan terveysaseman fysioterapia
Kielotie 11 A, 1. kerros
01300 Vantaa

Myyrinkodin fysioterapia
Ruukkukuja 5, 1. kerros
01600 Vantaa

Ajankohtaista

Twitter